3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos

Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate care poate fi utilizat într-o varietate de rețete rapide și delicioase. Iată 3 rețete cu ton din conservă din care să te inspiri.

idee de rețete cu ton din conservă
Tonul din conservă poate fi folosit atât la gustări, dar și la feluri principale/ Shutterstock

Tonul conservat este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3, vitamine și minerale esențiale. Este o sursă bogată de proteine, esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor, precum și pentru menținerea masei musculare. De asemenea, conține acizi grași omega-3, benefici pentru sănătatea inimii, reducând inflamația și scăzând riscul de boli cardiovasculare.

Tonul conține vitamine din complexul B (B12, niacină), vitamina D și minerale precum seleniu, fosfor și magneziu, care susțin funcțiile metabolice și sistemul imunit

Sandvici cu ton

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când nu știi ce să mai mănânci rapid și gustos la prânz sau la cină un sandvici cu ton poate fi ceea ce cauți. Nu este doar hrănitor, ci și gustos.

Un sandvici cu ton pus pe o farfurie albă
Sandviciul cu ton poate fi adaptat în funcție de preferințele personale/ Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conservă de ton alb în apă, scurs
  • 2 linguri de maioneză
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 1 linguriță de ceapă verde tocată
  • 1 linguriță de pătrunjel tocat
  • 1 linguriță de mărar tocat
  • sare
  • piper
  • 4 felii de pâine din grâu integral
  • rucola

Mod de preparare

Se amestecă tonul, maioneza, muștarul, sucul de lămâie și ierburile. Se asezonează după gust cu sare și piper. Se prăjește pâinea, apoi se pun foi de rucola după preferință între două felii. După aceea, se împarte salata de ton între cele două felii de pâine cu rucola. Se acoperă felia de pâine cu rucola și salată cu felia de pâine simplă. Se servește imediat.

Salată se paste cu ton

Salata de paste cu ton este perfectă pentru zilele de weekend în care îți este poftă de ceva bun, dar nu știi de ce anume.

Salată de paste cu ton sevită pe o farfurie mare
Salata de paste cu ton se servește rece/ Shutterstock

Ingrediente

  • 230 g paste fusilli
  • 200 g pesmet
  • ½ linguriță de boia
  • 100 g cremă de brânză
  • 100 g maioneză
  • 100 g roșii cherry
  • mărar proaspăt tocat mărunt
  • busuioc proaspăt tocat mărunt
  • sucul de la 1 lămâie
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 conservă ton în apă sau saramură, scursă
  • ½ ceapă roșie, tocată mărunt
  • 140 g porumb dulce din conservă

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Se pune la fiert o oală cu apă și sare și când clocotește se pun pastele. Se lasă să fiarbă potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se pun într-o strecurătoare să se scurgă.

Într-un castron mic, se combină pesmetul cu boiaua de ardei măcinată și apoi se întinde amestecul pe o tavă de copt de dimensiune medie. Se coace timp de 5 minute până când firimiturile sunt crocante și aurii. Se transferă într-un castron și se lasă deoparte.

Într-un castron mare, se amestecă crema de brânză, maioneza, mărarul proaspăt tocat, busuiocul proaspăt tocat, sucul de lămâie, roșiile cherry, sarea și piperul. Apoi se adaugă pastele răcite, tonul scurs, ceapa roșie tocată și porumbul. Se amestecă totul bine. Se servește cu pesmet presărat deasupra.

Wrap de salată și ton

Când vrei o gustare rapidă, fără prea multe calorii încearcă wrap cu salată și ton. Poți adapta rețeta în funcție de ceea ce ai prin frigider. Este una dintre acele rețete cu ton din conservă pe care o poți prepara oricând.

Wrap cu ton din conservă alături de un sos alb
Wrapul de salată se prepară în cinci minute/ Shutterstock

Ingrediente

  • 2 conserve de ton în apă
  • 70 g maioneză
  • 70 g tulpină de țelină, tocată mărunt
  • 1 ceapă roșie mică, tocată mărunt
  • 50 g porumb dulce
  • 1 castravete murat în saramură tocat mărunt
  • 1 lingură de capere
  • 1 linguriță de muștar
  • pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 6 frunze de salată verde, clătite și uscate

Mod de preparare

Tonul, maioneza, țelina, ceapa roșie, murăturile, caperele, porumbul, muștarul integral, pătrunjelul și sucul de lămâie se pun într-un castron și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se servește salata de ton în frunzele de salată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Trei secțiuni de blat de tort
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
turtă dulce în coșuleț
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cerviche, tartar și carpaccio
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Manakish cu za'atar
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Crenvurști de casă din piept de pui, simpli, curați și potriviți pentru toată familia
Crenvurști de casă din piept de pui, simpli, curați și potriviți pentru toată familia
Crenvurști de casă din piept de pui, simpli, curați și potriviți pentru toată familia
Reacţia unei chinezoaice stabilite în Bacău: România este o ţară periculoasă pentru fete
Reacţia unei chinezoaice stabilite în Bacău: România este o ţară periculoasă pentru fete
Reacţia unei chinezoaice stabilite în Bacău: România este o ţară periculoasă pentru fete
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Afacerea cu care fotbalistul preferat al lui Mircea Lucescu a dat lovitura. Cum a ajuns să strângă peste 10 milioane de euro
Nasul înfundat nu este doar o problemă sezonieră: poluare, aer uscat, alergeni și stres – factorii ascunși ai congestiei nazale
Nasul înfundat nu este doar o problemă sezonieră: poluare, aer uscat, alergeni și stres – factorii ascunși ai congestiei nazale
Nasul înfundat nu este doar o problemă sezonieră: poluare, aer uscat, alergeni și stres – factorii ascunși ai congestiei nazale
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Cheesecake Raffaello. Desert cu aromă de cocos și migdale
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
închide