3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate care poate fi utilizat într-o varietate de rețete rapide și delicioase. Iată 3 rețete cu ton din conservă din care să te inspiri.

Tonul conservat este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3, vitamine și minerale esențiale. Este o sursă bogată de proteine, esențiale pentru creșterea și repararea țesuturilor, precum și pentru menținerea masei musculare. De asemenea, conține acizi grași omega-3, benefici pentru sănătatea inimii, reducând inflamația și scăzând riscul de boli cardiovasculare.
Tonul conține vitamine din complexul B (B12, niacină), vitamina D și minerale precum seleniu, fosfor și magneziu, care susțin funcțiile metabolice și sistemul imunit
Sandvici cu ton
Când nu știi ce să mai mănânci rapid și gustos la prânz sau la cină un sandvici cu ton poate fi ceea ce cauți. Nu este doar hrănitor, ci și gustos.

Ingrediente
- 1 conservă de ton alb în apă, scurs
- 2 linguri de maioneză
- 1 linguriță de muștar Dijon
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 1 linguriță de ceapă verde tocată
- 1 linguriță de pătrunjel tocat
- 1 linguriță de mărar tocat
- sare
- piper
- 4 felii de pâine din grâu integral
- rucola
Mod de preparare
Se amestecă tonul, maioneza, muștarul, sucul de lămâie și ierburile. Se asezonează după gust cu sare și piper. Se prăjește pâinea, apoi se pun foi de rucola după preferință între două felii. După aceea, se împarte salata de ton între cele două felii de pâine cu rucola. Se acoperă felia de pâine cu rucola și salată cu felia de pâine simplă. Se servește imediat.
Salată se paste cu ton
Salata de paste cu ton este perfectă pentru zilele de weekend în care îți este poftă de ceva bun, dar nu știi de ce anume.

Ingrediente
- 230 g paste fusilli
- 200 g pesmet
- ½ linguriță de boia
- 100 g cremă de brânză
- 100 g maioneză
- 100 g roșii cherry
- mărar proaspăt tocat mărunt
- busuioc proaspăt tocat mărunt
- sucul de la 1 lămâie
- sare, după gust
- piper, după gust
- 1 conservă ton în apă sau saramură, scursă
- ½ ceapă roșie, tocată mărunt
- 140 g porumb dulce din conservă
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C.
Se pune la fiert o oală cu apă și sare și când clocotește se pun pastele. Se lasă să fiarbă potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi se pun într-o strecurătoare să se scurgă.
Într-un castron mic, se combină pesmetul cu boiaua de ardei măcinată și apoi se întinde amestecul pe o tavă de copt de dimensiune medie. Se coace timp de 5 minute până când firimiturile sunt crocante și aurii. Se transferă într-un castron și se lasă deoparte.
Într-un castron mare, se amestecă crema de brânză, maioneza, mărarul proaspăt tocat, busuiocul proaspăt tocat, sucul de lămâie, roșiile cherry, sarea și piperul. Apoi se adaugă pastele răcite, tonul scurs, ceapa roșie tocată și porumbul. Se amestecă totul bine. Se servește cu pesmet presărat deasupra.
Wrap de salată și ton
Când vrei o gustare rapidă, fără prea multe calorii încearcă wrap cu salată și ton. Poți adapta rețeta în funcție de ceea ce ai prin frigider. Este una dintre acele rețete cu ton din conservă pe care o poți prepara oricând.

Ingrediente
- 2 conserve de ton în apă
- 70 g maioneză
- 70 g tulpină de țelină, tocată mărunt
- 1 ceapă roșie mică, tocată mărunt
- 50 g porumb dulce
- 1 castravete murat în saramură tocat mărunt
- 1 lingură de capere
- 1 linguriță de muștar
- pătrunjel proaspăt, tocat
- 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
- sare, după gust
- piper, după gust
- 6 frunze de salată verde, clătite și uscate
Mod de preparare
Tonul, maioneza, țelina, ceapa roșie, murăturile, caperele, porumbul, muștarul integral, pătrunjelul și sucul de lămâie se pun într-un castron și se amestecă bine. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se servește salata de ton în frunzele de salată.