Farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant, pentru un prânz delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru un prânz delicios servit alături de familie, rețeta de farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant, poate fi una dintre opțiuni. Este o rețetă simplă și ușoară, chiar dacă se compune din mai multe preparate.

Porție de farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant
Galerie foto

Galerie foto

Pastele farfalle pot fi înlocuite cu alte tipuri de paste scurte sau lungi / Shutterstock

Chiftelele sunt printre cele mai adorate preparate pe bază de carne. Rețetele sunt variate, atât din punct de vedere a compoziției cât și a modului de preparare. Poți prepara chiftele din tipul de carne preferat, dar și dintr-un amestec de cărnuri. Cel mai popular amestec pentru chiftele este preparat din carne de porc și carne de vită. Pe lângă carnea tocată poți adăuga diferite legume pentru gust și consistență. Ceapa și usturoiul sunt nelipsite din compoziția de chiftele, dar pe lângă acestea mai poți adăuga și morcovi, cartofi, ardei, etc.

Citește și

Mazărea o poți folosi atât proaspătă cât și congelată sau conservată. Aceasta necesită un timp scurt de fierbere, în apă cu sare. Iar pastele farfalle, de asemeni, necesită un timp scurt de fierbere, tot în apă cu sare. Poți opta pentru tipul de paste preferat, pentru a prepara mâncarea. Acestea oferă consistență și sățietate mâncării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de paste fusilli, cu somon, mazăre și parmezan. În continuare îți oferim rețeta pas cu pas pentru un prânz delicios pe bază de farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea ingredientelor pentru prepararea chiftelelor. Într-un bol încăpător amestecă carnea tocată cu ceapa tocată și usturoiul tocat. Adaugă sare și condimente și omogenizează bine amestecul rezultat. Mai adaugă și un ou, pentru a oferi consistență compoziției de chiftele.

Cum prepari rețeta de farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant

După ce ai pregătit amestecul de ingrediente pentru chiftele, formează chiftelele sub formă de bile de mărimea unei nuci. Trece chiftelele prin făină pe toate părțile și așază-le pe un platou.

Pune o tigaie adâncă cu ulei la încins și prăjește chiftelele, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă pentru a se rumeni uniform. După preparare, transferă chiftelele într-o crăticioară sau o tigaie adâncă. Amestecă sosul de roșii cu 250 ml de apă și adaugă amestecul peste chiftele. Fierbe chiftelele în sos de roșii pentru 15-20 de minute.

În acest interval de timp vei fierbe pastele și mazărea. Mazărea congelată se fierbe într-un interval de timp foarte scurt.

Așază o oală cu 2 litri de apă pe flacăra aragazului. Adaugă o linguriță de sare, iar când apa începe să fiarbă, adaugă mazărea direct congelată. Las-o să fiarbă timp de  7-8 minute, apoi scurge-o într-o sită.

Pune supa de la mazăre din nou la fiert, las-o să atingă punctul de fierbere și adaugă pastele. Fierbe-le și pe acestea timp de 12-15 minute, apoi le vei scurge.

Apoi amestecă în aceeași cratiță delicioasele farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant. Decorează-le cu verdeață proaspătă, tocată mărunt.

Tot pentru un prânz delicios  mai poți prepara și rețeta de chiftele în sos de roșii cu mozzarella, la cuptor.

Citește și
Porție de farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant
Galerie foto

Galerie foto

Tigaie cu chiftele în sos de roșii
Tigaie cu farfalle și mazăre
Ingrediente pentru rețeta de farfalle cu mazăre și chiftele în sos picant, pentru un prânz delicios
+1
CELE MAI CITITE
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Mazăre în saramură la borcan, alături de usturoi și condimente
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Mazăre în saramură la borcan, naturală, simplă și cu gust ca din grădină
Penne cu sos pesto și mazăre în farfurie, decorate cu semințe de pin și frunze de busuioc
Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat
Penne cu sos pesto și mazăre. Un deliciu cremos și aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Apă cu castravete, lămâie și mentă în pahar, alături de felii de castravete, lămâie și un cuțit, pe un tocător de lemn
06:43
Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă
Cremă bavareză în cupe de sticlă
05:28
Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Păstăi de fasole înfășurate în bacon,pe salată verde
12 iulie, 05:41
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Galette cu caise și migdale porționată, alături de o ceașcă cu cafea și caise
12 iulie, 05:27
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Felii de ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon pe un platou cu roșii și un bol cu sos
11 iulie, 05:35
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
11 iulie, 05:25
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Două pahare pline cu kombucha
10 iulie, 17:13
(P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății (P) Ingredientele care fac din kombucha un aliat al sănătății
Porții de tartă cu ciocolată albă și zmeură, una într-o mână
10 iulie, 05:24
Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat Tartă cu ciocolată albă și zmeură, elegantă și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cum a ales Meghan Markle numele copiilor. Regula surprinzătoare a Ducesei de Sussex
Cum a ales Meghan Markle numele copiilor. Regula surprinzătoare a Ducesei de Sussex
Cum a ales Meghan Markle numele copiilor. Regula surprinzătoare a Ducesei de Sussex
Criminalul din Mureș, căutat de polițiști, ar fi vorbit aseară cu mai mulți pescari: Era murdar şi flămând
Criminalul din Mureș, căutat de polițiști, ar fi vorbit aseară cu mai mulți pescari: "Era murdar şi flămând"
Criminalul din Mureș, căutat de polițiști, ar fi vorbit aseară cu mai mulți pescari: "Era murdar şi flămând"
Ajuns la 86 de ani şi cu o avere de 2.3 miliarde, Ion Ţiriac a spus care e cel mai mare regret al vieţii lui!
Ajuns la 86 de ani şi cu o avere de 2.3 miliarde, Ion Ţiriac a spus care e cel mai mare regret al vieţii lui!
Ajuns la 86 de ani şi cu o avere de 2.3 miliarde, Ion Ţiriac a spus care e cel mai mare regret al vieţii lui!
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Imaginile momentului de la Insula Iubirii sezonul 9. Tot ce trebuie să știi despre cele 5 cupluri
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Cum arată Dilan Çiçek Deniz cu breton. Vedeta și-a schimbat imaginea pentru cel mai nou proiect profesional
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi
Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi
Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Alimente care îți redau energia pentru întreaga zi
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Cum arată iubita lui Dorian Popa în costum de baie? Imagini cu Andreea pe plajă
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon

Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon

Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome

Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
închide