Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varză

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să testezi și preparate din alte bucătării ale lumii, începe cu rețeta de Pirojki cu varză. Este o rețetă delicioasă de plăcinte rusești cu varză călită.

Publicat: 24 august 2022, 08:41
Pirojki cu varză pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Plăcintele cu varză sunt delicioase savurate calde, cu o lingură de smântână / Shutterstock

Plăcintele se prepară destul de simplu, dintr-un aluat dospit umplut cu varză călită, proaspătă sau murată. Sunt foarte delicioase, mai ales savurate calde, cu o lingură de smântână deasupra. Dar nu sunt de refuzat nici reci și pot constitui baza gustărilor din pauza de masă de la birou.

Citește și

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de plăcinte rusești cu varză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatul pentru plăcintele rusești cu varză care necesită un timp de preparare, apoi un alt timp pentru dospire. Iar în acest interval de timp poți prepara varza călită pentru umplutura plăcintelor.

Pașii necesari preparării aluatului pentru pirojki cu varză

Pune laptele într-o cratiță pe flacăra aragazului. Lasă laptele să se încălzească doar atât cât suportă degetul temperatura laptelui. Într-o tigaie, pune untul la topit.

Ia un bol încăpător și trece făina prin sită direct în el. Adaugă sarea și amestecă-le. Creează o adâncitură la mijlocul făinii din bol. Acolo vei adăuga drojdia uscată împreună cu zahărul. Picură și puțin lapte cald și amestecă până când drojdia și zahărul se lichefiază. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute. După acest interval de timp, adaugă untul topit peste drojdie. Începe să torni din laptele cald, în timp ce amesteci făina din bol cu amestecul de drojdie și unt topit.

Frământăm aluatul până devine compact și nelipicios. Din nou acoperă bolul cu un ștergar și lasă aluatul la dospit pentru aproximativ 50-60 de minute.

Îți oferim și o rețetă de aluat pentru pizza de casă.

Pași necesari pentru a prepara varza călită

Îndepărtează primele foi de la varză, apoi toacă varza în fâșii subțiri. Pune fâșiile de varză într-un bol și presară puțină sare peste ele. Amestecă varza cu sarea și las-o la odihnit pentru 10-12 minute. În acest interval de timp varza se va deshidrata ușor și va forma lichid în bol.

Curăță ceapa și morcovul și toacă-le mărunt sau dă-le pe răzătoare. Pune uleiul într-o tigaie adâncă și așază tigaia pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se înfierbânte, apoi adaugă ceapa cu morcovul. Amestecă ingredientele în uleiul încins și călește-le până când încep să se pătrundă.

Scurge bine varza de lichid și o adaug-o peste legumele călite. Amestecă ușor varza cu ceapa și morcovul. Lasă-le să se călească pentru aproximativ 20-25 de minute, la foc de intensitate mică. Mai agită tigaia din când în când pentru o călire uniformă. Apoi, lasă varza călită să se răcească până când se dospește aluatul.

Pași de montare și coacere a plăcintelor Pirojki cu varză

Când aluatul își dublează volumul, înseamnă că este dospit suficient.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Împarte aluatul în 12 bucăți pe care le modelezi în formă de bile și le pui pe masa de lucru presărată cu făină.

Ia pe rând fiecare bilă și, cu ajutorul sucitorului pentru aluaturi, întinde-o într-o foaie circulară, dar nu foarte subțire. Pune la mijlocul fiecărei foi de aluat câte o lingură din varza călită. Apoi unește marginile aluatului peste umplutură. Răsucește-le ușor pentru a nu se desface. Pune hârtie de copt în tava cuptorului și aranjează plăcintele cu varză în ea, la distanțe de 2-3 cm între ele.

Vezi mai multe imagini cu plăcintele rusești în GALERIA FOTO!

Amestecă într-un bol gălbenușul de ou cu laptele. Unge plăcintele cu acest amestec folosind o pensulă de patiserie. Pune tava cu pirojki cu varză la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

Lasă-le să se tempereze pentru a le putea savura, alături de cei dragi. Și, dacă adori plăcintele în varianta sărată, îți oferim și o rețetă de plăcinte cu brânză și ceapă verde preparate la tigaie.

Citește și
Pirojki cu varză decorate cu frunze de busuioc, pe un ștergar în carouri albastre
Galerie foto

Galerie foto

Pirojki cu varză pe un tocător de lemn
Plăcinte rusești cu varză coapte în tavă, pe hârtie de copt
Pasul de modelare a plăcintelor rusești cu varză
+1
CELE MAI CITITE
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
plăcintă de pește, așezată într-un ramekin, alături de boabe de mazăre și o furculiță
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Când se bea smoothie
05:06
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
3 decembrie, 05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Nicoleta Luciu, revenire spectaculoasă în muzică după aproape 20 de ani. Ce colind de suflet a lansat alături de AVA
Nicoleta Luciu, revenire spectaculoasă în muzică după aproape 20 de ani. Ce colind de suflet a lansat alături de AVA
Nicoleta Luciu, revenire spectaculoasă în muzică după aproape 20 de ani. Ce colind de suflet a lansat alături de AVA
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
închide