Pirojki cu varză. Plăcinte rusești cu varză

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să testezi și preparate din alte bucătării ale lumii, începe cu rețeta de Pirojki cu varză. Este o rețetă delicioasă de plăcinte rusești cu varză călită.

Publicat: 24 august 2022, 08:41
Pirojki cu varză pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Plăcintele cu varză sunt delicioase savurate calde, cu o lingură de smântână / Shutterstock

Plăcintele se prepară destul de simplu, dintr-un aluat dospit umplut cu varză călită, proaspătă sau murată. Sunt foarte delicioase, mai ales savurate calde, cu o lingură de smântână deasupra. Dar nu sunt de refuzat nici reci și pot constitui baza gustărilor din pauza de masă de la birou.

Citește și

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de plăcinte rusești cu varză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatul pentru plăcintele rusești cu varză care necesită un timp de preparare, apoi un alt timp pentru dospire. Iar în acest interval de timp poți prepara varza călită pentru umplutura plăcintelor.

Pașii necesari preparării aluatului pentru pirojki cu varză

Pune laptele într-o cratiță pe flacăra aragazului. Lasă laptele să se încălzească doar atât cât suportă degetul temperatura laptelui. Într-o tigaie, pune untul la topit.

Ia un bol încăpător și trece făina prin sită direct în el. Adaugă sarea și amestecă-le. Creează o adâncitură la mijlocul făinii din bol. Acolo vei adăuga drojdia uscată împreună cu zahărul. Picură și puțin lapte cald și amestecă până când drojdia și zahărul se lichefiază. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă drojdia să se activeze timp de 10 minute. După acest interval de timp, adaugă untul topit peste drojdie. Începe să torni din laptele cald, în timp ce amesteci făina din bol cu amestecul de drojdie și unt topit.

Frământăm aluatul până devine compact și nelipicios. Din nou acoperă bolul cu un ștergar și lasă aluatul la dospit pentru aproximativ 50-60 de minute.

Îți oferim și o rețetă de aluat pentru pizza de casă.

Pași necesari pentru a prepara varza călită

Îndepărtează primele foi de la varză, apoi toacă varza în fâșii subțiri. Pune fâșiile de varză într-un bol și presară puțină sare peste ele. Amestecă varza cu sarea și las-o la odihnit pentru 10-12 minute. În acest interval de timp varza se va deshidrata ușor și va forma lichid în bol.

Curăță ceapa și morcovul și toacă-le mărunt sau dă-le pe răzătoare. Pune uleiul într-o tigaie adâncă și așază tigaia pe flacăra aragazului. Lasă uleiul să se înfierbânte, apoi adaugă ceapa cu morcovul. Amestecă ingredientele în uleiul încins și călește-le până când încep să se pătrundă.

Scurge bine varza de lichid și o adaug-o peste legumele călite. Amestecă ușor varza cu ceapa și morcovul. Lasă-le să se călească pentru aproximativ 20-25 de minute, la foc de intensitate mică. Mai agită tigaia din când în când pentru o călire uniformă. Apoi, lasă varza călită să se răcească până când se dospește aluatul.

Pași de montare și coacere a plăcintelor Pirojki cu varză

Când aluatul își dublează volumul, înseamnă că este dospit suficient.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Împarte aluatul în 12 bucăți pe care le modelezi în formă de bile și le pui pe masa de lucru presărată cu făină.

Ia pe rând fiecare bilă și, cu ajutorul sucitorului pentru aluaturi, întinde-o într-o foaie circulară, dar nu foarte subțire. Pune la mijlocul fiecărei foi de aluat câte o lingură din varza călită. Apoi unește marginile aluatului peste umplutură. Răsucește-le ușor pentru a nu se desface. Pune hârtie de copt în tava cuptorului și aranjează plăcintele cu varză în ea, la distanțe de 2-3 cm între ele.

Vezi mai multe imagini cu plăcintele rusești în GALERIA FOTO!

Amestecă într-un bol gălbenușul de ou cu laptele. Unge plăcintele cu acest amestec folosind o pensulă de patiserie. Pune tava cu pirojki cu varză la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când se rumenesc frumos la suprafață.

Lasă-le să se tempereze pentru a le putea savura, alături de cei dragi. Și, dacă adori plăcintele în varianta sărată, îți oferim și o rețetă de plăcinte cu brânză și ceapă verde preparate la tigaie.

Citește și
Pirojki cu varză decorate cu frunze de busuioc, pe un ștergar în carouri albastre
Galerie foto

Galerie foto

Pirojki cu varză pe un tocător de lemn
Plăcinte rusești cu varză coapte în tavă, pe hârtie de copt
Pasul de modelare a plăcintelor rusești cu varză
+1
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
plăcintă de pește, așezată într-un ramekin, alături de boabe de mazăre și o furculiță
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Plăcintă de pește. Preparatul care poate fi servit ca aperitiv, dar și la prânz sau cină
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide