Langoși ungurești. Rețeta tradițională pas cu pas

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Ungurească

Pentru momentele în care dorești să-ți surprinzi familia la micul dejun cu preparate delicioase, îți oferim rețeta tradițională de langoși ungurești.

Langoși ungurești pe un grătar de răcire
Galerie foto

Galerie foto

Langoșii se servesc atât calzi cât și reci / Shutterstock

Rețeta nu este complexă, dar necesită puțină îndemânare la formarea langoșilor. Aluatul se prepară foarte simplu doar din apă, făină, drojdie, sare și puțin zahăr. Însă, textura aluatului va fi mai moale decât a aluatului de pâine sau a aluatului clasic pentru gogoși. Langoșii se rumenesc frumos în ulei încins și vei parfuma întreaga casă cu mirosul lor îmbietor.

Citește și

Langoșii pot fi serviți calzi, simpli, lângă un pahar cu iaurt. Dar sunt delicioși și reci, unși cu o lingură de smântână și presărați cu cașcaval răzuit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Langoșii clasici, ungurești se servesc și cu puțin usturoi făcut mujdei și amestecat cu smântână. Iar dacă îi dorești ca desert, presari puțin zahăr pudră peste ei sau îi ungi cu puțin gem sau dulceață.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru delicioșii langoși.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas în prepararea unui aluat dospit constă în pregătirea drojdiei. Sfărâmă drojdia și pune firimiturile într-un bol. Adaugă zahărul peste ea. Cu o lingură de lemn amestecă cele două ingrediente până când se lichefiază. Adaugă 2-3 linguri de apă caldă și o linguriță de făină. Amestecă intens și omogenizează bine compoziția. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă-l la temperatura camerei pentru 10 minute. În acest interval de timp se activa drojdia.

Pași necesari preparării aluatului pentru langoși ungurești

Trece făina prin sită și pune-o într-un bol încăpător. Adaugă sarea și amestec-o cu făina. Creează o adâncitură la mijlocul făinii și adaugă acolo drojdia activată. Peste aceasta picură câte puțină apă caldă în timp ce amesteci intens cu o spatulă. Vei obține un aluat compact dar cu textură moale. Nu este necesar să îl frămânți așa cum procedezi pentru aluatul pentru gogoși.

Acoperă cu  bolul aluatul pentru langoși cu un ștergar curat și pune-l la loc cald. Lasă aluatul la dospit pentru aproximativ o oră.

Pași necesari pentru rumenirea langoșilor în ulei încins

Când aluatul s-a dospit și și-a dublat volumul poți pune uleiul într-un ceaun sau într-o tigaie adâncă. Așază ceaunul pe plita încinsă, sau pe flacăra aragazului. lasă uleiul să se înfierbânte și începe să formezi primul langoș.

Pune puțin ulei într-un bol și trece mâinile prin ulei. Unge și masa de lucru cu puțin ulei. Rupe o bucată mică din aluat și modelează-l sub formă sferică, apoi îl aplatizezi și tragi bine de margini pentru a se întinde cât mai mult.

Încearcă să obții o foaie de aluat rotundă și subțire cu diametrul de aproximativ 18-20 cm. Scufundă aluatul astfel modelat în uleiul încins și treci la următorul. Formează mai mulți langoși și scufundă-i în uleiul încins.

Vezi mai multe imagini cu langoșii ungurești accesând GALERIA FOTO!

Pasul de formare și rumenire a langoșilor

Pentru a obține discuri mari de aluat, se vor întinde bine cu mâinile, marginile acestuia / Shutterstock

Lasă minunații langoși ungurești să se rumenească pe prima parte, apoi întoarce-i și pe a doua parte. Când sunt aurii, scoate-i pe un grătar de răcire. Te poți răsfățat cu primul langoș rumenit, ușor fierbinte pentru a-ți potoli pofta.

Dacă dorești să savurezi langoșii după tradiția ungurească, curăță 2-3 căței de usturoi, pisează-i și amestecă-i cu smântână. Unge langoșii cu acest amestec și savurează-i cu poftă.

 

Citește și
Langoși ungurești serviți cu smână și cașcaval răzuit, cu brânză și verdeață, cu ciocolată și cu gem
Galerie foto

Galerie foto

Langoși ungurești pe un grătar de răcire
Pasul de scoatere a langoșilor rumeniți din uleiul încins
Pasul de formare și rumenire a langoșilor
+21
CELE MAI CITITE
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
TRei borcane pline cu rețete cu linte
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Basbousa servită pe o farfurie albă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Batoane pufoase cu gem pe un suport de lemn, un baton secționat la un capăt
Galerie foto
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
Galerie foto
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao, secționat
Galerie foto
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de plăcintă cu cartofi și șuncă pe o farfurie, alături de un bol cu mazăre
07:02
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
Batoane pufoase cu gem pe un suport de lemn, un baton secționat la un capăt
06:07
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
pâine pita puse într-un coșuleț
26 mai, 06:34
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
Sparanghel la tigaie cu crenguțe de roșii cherry
26 mai, 06:01
Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare
Trei sarmale servite pe o farfurie albă
25 mai, 07:28
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
rețete cu albușurile rămase
25 mai, 06:09
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Porție de plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
24 mai, 06:45
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
24 mai, 05:06
Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone Tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
1
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Micul dejun poate fi și un desert delicios. O tartă cu afine și lămâie poate fi ceea ce ai nevoie pentru a-ți începe ziua într-un mod cât mai plăcut. Se prepară...
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
2
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Lintea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre și minerale. Cu puțină creativitate în bucătărie și folosind condimentele potrivite, poți crea preparate delicioase și sănătoase cu lentile pentru întreaga familie....
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
3
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Pentru atunci când rămâi fără pâine sau când ai poftă de pâine proaspătă, dar nu ai timp de copt, avem pentru tine o rețetă de turte la tigaie din aluat simplu...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
5
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Parteneri
Zodii care se despart în ziua de 28 mai 2024. Nativii care pun capăt unei povești de iubire
Zodii care se despart în ziua de 28 mai 2024. Nativii care pun capăt unei povești de iubire
Zodii care se despart în ziua de 28 mai 2024. Nativii care pun capăt unei povești de iubire
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România
A plecat să studieze în Spania acum 10 ani şi n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România
„Regina sufletului meu!” Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: „Te iubesc”
„Regina sufletului meu!” Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: „Te iubesc”
„Regina sufletului meu!” Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: „Te iubesc”
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi la cuțite a pășit în fața altarului
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi la cuțite a pășit în fața altarului
Primele imagini de la cununia religioasă a lui Vincenzo Aiello. Fostul concurent de la Chefi la cuțite a pășit în fața altarului
Imagini din vacanța lui Bige Önal în Italia. Cu cine a mers actrița în Sicilia
Imagini din vacanța lui Bige Önal în Italia. Cu cine a mers actrița în Sicilia
Imagini din vacanța lui Bige Önal în Italia. Cu cine a mers actrița în Sicilia
Nokia 3210 revine pe piață după 25 de ani. Cât costă și cum arată varianta din 2024 a telefonului legendar
Nokia 3210 revine pe piață după 25 de ani. Cât costă și cum arată varianta din 2024 a telefonului legendar
Nokia 3210 revine pe piață după 25 de ani. Cât costă și cum arată varianta din 2024 a telefonului legendar
Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie
Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie
Păstăi de fasole în bacon, preparate la tigaie
6 comportamente pe care le au copii cu inteligență emoțională ridicată
6 comportamente pe care le au copii cu inteligență emoțională ridicată
6 comportamente pe care le au copii cu inteligență emoțională ridicată
Cele mai bune 12 filme romantice sud-coreene ale anilor 2020. Poveşti de iubire pe care trebuie să le urmărești
Cele mai bune 12 filme romantice sud-coreene ale anilor 2020. Poveşti de iubire pe care trebuie să le urmărești
Cele mai bune 12 filme romantice sud-coreene ale anilor 2020. Poveşti de iubire pe care trebuie să le urmărești
Proprietățile medicinale ale trifoiului roșu. Cum îți poate influența organismul
Proprietățile medicinale ale trifoiului roșu. Cum îți poate influența organismul
Proprietățile medicinale ale trifoiului roșu. Cum îți poate influența organismul
fresh
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești

Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase

Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase

Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute

Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute

Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice

Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
închide