Langoși ungurești. Rețeta tradițională pas cu pas

timpul de preparare
Timp de gătire: 1 oră
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Ungurească

Pentru momentele în care dorești să-ți surprinzi familia la micul dejun cu preparate delicioase, îți oferim rețeta tradițională de langoși ungurești.

Langoși ungurești pe un grătar de răcire
Galerie foto

Galerie foto

Langoșii se servesc atât calzi cât și reci / Shutterstock

Rețeta nu este complexă, dar necesită puțină îndemânare la formarea langoșilor. Aluatul se prepară foarte simplu doar din apă, făină, drojdie, sare și puțin zahăr. Însă, textura aluatului va fi mai moale decât a aluatului de pâine sau a aluatului clasic pentru gogoși. Langoșii se rumenesc frumos în ulei încins și vei parfuma întreaga casă cu mirosul lor îmbietor.

Citește și

Langoșii pot fi serviți calzi, simpli, lângă un pahar cu iaurt. Dar sunt delicioși și reci, unși cu o lingură de smântână și presărați cu cașcaval răzuit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Langoșii clasici, ungurești se servesc și cu puțin usturoi făcut mujdei și amestecat cu smântână. Iar dacă îi dorești ca desert, presari puțin zahăr pudră peste ei sau îi ungi cu puțin gem sau dulceață.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru delicioșii langoși.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas în prepararea unui aluat dospit constă în pregătirea drojdiei. Sfărâmă drojdia și pune firimiturile într-un bol. Adaugă zahărul peste ea. Cu o lingură de lemn amestecă cele două ingrediente până când se lichefiază. Adaugă 2-3 linguri de apă caldă și o linguriță de făină. Amestecă intens și omogenizează bine compoziția. Acoperă bolul cu un ștergar și lasă-l la temperatura camerei pentru 10 minute. În acest interval de timp se activa drojdia.

Pași necesari preparării aluatului pentru langoși ungurești

Trece făina prin sită și pune-o într-un bol încăpător. Adaugă sarea și amestec-o cu făina. Creează o adâncitură la mijlocul făinii și adaugă acolo drojdia activată. Peste aceasta picură câte puțină apă caldă în timp ce amesteci intens cu o spatulă. Vei obține un aluat compact dar cu textură moale. Nu este necesar să îl frămânți așa cum procedezi pentru aluatul pentru gogoși.

Acoperă cu  bolul aluatul pentru langoși cu un ștergar curat și pune-l la loc cald. Lasă aluatul la dospit pentru aproximativ o oră.

Pași necesari pentru rumenirea langoșilor în ulei încins

Când aluatul s-a dospit și și-a dublat volumul poți pune uleiul într-un ceaun sau într-o tigaie adâncă. Așază ceaunul pe plita încinsă, sau pe flacăra aragazului. lasă uleiul să se înfierbânte și începe să formezi primul langoș.

Pune puțin ulei într-un bol și trece mâinile prin ulei. Unge și masa de lucru cu puțin ulei. Rupe o bucată mică din aluat și modelează-l sub formă sferică, apoi îl aplatizezi și tragi bine de margini pentru a se întinde cât mai mult.

Încearcă să obții o foaie de aluat rotundă și subțire cu diametrul de aproximativ 18-20 cm. Scufundă aluatul astfel modelat în uleiul încins și treci la următorul. Formează mai mulți langoși și scufundă-i în uleiul încins.

Vezi mai multe imagini cu langoșii ungurești accesând GALERIA FOTO!

Pasul de formare și rumenire a langoșilor

Pentru a obține discuri mari de aluat, se vor întinde bine cu mâinile, marginile acestuia / Shutterstock

Lasă minunații langoși ungurești să se rumenească pe prima parte, apoi întoarce-i și pe a doua parte. Când sunt aurii, scoate-i pe un grătar de răcire. Te poți răsfățat cu primul langoș rumenit, ușor fierbinte pentru a-ți potoli pofta.

Dacă dorești să savurezi langoșii după tradiția ungurească, curăță 2-3 căței de usturoi, pisează-i și amestecă-i cu smântână. Unge langoșii cu acest amestec și savurează-i cu poftă.

 

Citește și
Langoși ungurești serviți cu smână și cașcaval răzuit, cu brânză și verdeață, cu ciocolată și cu gem
Galerie foto

Galerie foto

Langoși ungurești pe un grătar de răcire
Pasul de scoatere a langoșilor rumeniți din uleiul încins
Pasul de formare și rumenire a langoșilor
+1
CELE MAI CITITE
Tort Raffaello
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Coaja de portocală confiată
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
chec cu mere
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Galerie foto
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Galerie foto
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Galerie foto
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
baharat
05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
05:45
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
12 decembrie, 05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
12 decembrie, 05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Motivul surprinzător pentru care riscul de cancer este diminuat atunci când faci sport frecvent. Ce arată specialiștii
Măsuri de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Iaşi: Internări sistate şi apă oprită, din cauza unei bacterii
Măsuri de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Iaşi: Internări sistate şi apă oprită, din cauza unei bacterii
Măsuri de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Iaşi: Internări sistate şi apă oprită, din cauza unei bacterii
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Dumitru Dragomir a anunţat care e românul care a dat o lovitură colosală. Suma e ameţitoare
Mireasa, sezon 12. Alexandru, dezamăgit că Iolanda nu a părăsit emisiunea pentru el: Eu mă pregăteam să vin să te iau
Mireasa, sezon 12. Alexandru, dezamăgit că Iolanda nu a părăsit emisiunea pentru el: „Eu mă pregăteam să vin să te iau”
Mireasa, sezon 12. Alexandru, dezamăgit că Iolanda nu a părăsit emisiunea pentru el: „Eu mă pregăteam să vin să te iau”
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
închide