Plăcintă cu lobodă și brânză. Rețetă preparată la cuptor
Dacă ești în căutare de rețete savuroase și sănătoase cu verdețuri de primăvară, trece pe listă și rețeta de plăcintă cu lobodă și brânză, la cuptor. Se prepară ușor și nu necesită ingrediente complexe.
Galerie foto
Loboda face parte dintre verdețurile de sezon pline de vitamine și minerale, cu multe proprietăți benefice pentru sănătate. Este săracă în calorii, dar bogată în fibre și nutrienți esențiali. Are un conținut bogat de vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc, seleniu, etc. O poți introduce foarte ușor în alimentația ta, pentru că se poate include în diferite preparate culinare. Frunzele de lobodă pot fi folosite crude, în salată, pentru a beneficia la maxim de proprietățile ei. Poți prepara din ele și supe sau ciorbe, mâncăruri scăzute sau diferite gustări. Poți chiar combina loboda și cu alte verdețuri de primăvară, dar și cu diferite legume.
Descoperă aici: 4 rețete cu lobodă, pe care să le încerci în această primăvară. Sunt rețete simple și ușoare, pentru care nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie.
În rândurile de mai jos vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru delicioasa rețetă de plăcintă cu lobodă și brânză la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a prepara într-un timp mai scurt plăcinta cu lobodă, poți apela cu încredere la aluatul foietaj din comerț. Însă atunci când poți să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți să prepari aluatul în casă.
Descoperă aici și rețeta pentru aluat foietaj preparat în casă.
Cum prepari rețeta de plăcintă cu lobodă și brânză la cuptor
Mai întâi vei lăsa aluatul foitaj la decongelat, pe masa din bucătărie. În acest interval de timp poți pregăti ingredientele pentru umplutură.
Spală bine frunzele de ștevie și lasă-le la scurs într-o sită, apoi toacă-le în franjuri. Spală bine și ceapa verde, scurge-o și toac-o mărunt. La fel procedezi și cu frunzele de busuioc, dar și ci mărarul verde. Acesta este opțional, dacă nu îți place îl poți exclude sau îl înlocuiești cu pătrunjel.
Pune uleiul într-o tigaie la încins și adaugă ceapa tocată. Amestec-o prin ulei timp de un minut, apoi adaugă loboda tocată. Amestec-o și pe aceasta cu ceapa prin ulei, tot pentru un minut. Apoi stinge focul și lasă loboda să se răcească.
După răcire, amestec-o cu cele două tipuri de brânză bine sfărâmate. Adaugă mărarul tocat, busuiocul și cele două ouă și omogenizează compoziția.
Înainte de a forma plăcinta în tava de copt, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Unge o tavă rotundă de 28 cm cu ulei sau cu unt și așază în ea prima foaie de aluat. Ridică-i marginile pe lateralele tăvii și adaugă în interior compoziția pentru umplutură.
Așază a doua foaie de aluat deasupra și cresteaz-o ușor la suprafață. Pune tava în cuptor și coace delicioasa plăcintă cu lobodă și brânză pentru 35 de minute la 180 de grade Celsius.
Las-o să se tempereze bine, apoi o poți porționa.
Dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare, mai poți încerca și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este ideală pentru una dintre gustările zilei.
Galerie foto