Prima dată te vei ocupa de pregătirea foilor de plăcintă. Dacă folosești voi congelate, va trebui să le scoți pe masa de lucru și să le lași la decongelat. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, le poți prepara cu ușurință în casă.
Descoperă și rețeta pentru foi subțiri de plăcintă, preparate în casă.
Cum prepari spanakopita de post
Așază o tigaie pe flacăra aragazului și adaugă 1-2 linguri de ulei de măsline la încins. Curăță ceapa și usturoiul verde, toacă-le mărunt și călește-le în uleiul încins pentru 1-2 minute, atât cât să se pătrundă ușor. Apoi lasă ingredientele călite la răcit, până când pregătești spanacul.
Clătește bine frunzele de baby spanac și scurge-le la fel de bine, apoi toacă-le mărunt. Clătește bine și pătrunjelul verde, dar și mărarul verde, apoi toacă-le și pe acestea mărunt. Adaugă-le peste ingredientele din tigaie, călite și răcite. Taie tofu în bucăți mai mici și adaugă-l peste ingredientele din tigaie. Presară sare și piper, după gust și amestecă-le bine.
Când ai ingredientele pentru umplutură amestecate, iar foile de plăcintă s-au decongelat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește o tavă de copt cu dimensiunile aproximative cât ale foilor de plăcintă.
Pentru a monta plăcinta, grupează foile de plăcintă în 3 grupuri a câte 4 sau cinci foi, în funcție de câte se găsesc în pachet. Împarte și compoziția pentru umplutură în trei părți.
Unge foile de plăcintă între ele cu ulei de măsline. Așază primul grup în tavă și peste ele adaugă prima parte de umplutură. Așază al doilea grup de foi, iar umplură și tot așa, până când termini ingredientele. Peste ultimul grup de foi adaugă ulei de măsline și presară semințe de susan.
Coace spanakopita de post pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se tempereze, apoi o poți porționa și savura cu poftă. Și dacă mai dorești și alte rețete de post, mai poți încerca rețeta de pizza cu ciuperci și ardei.