Dacă te-ai hotărât să prepari aluatul foietaj în casă, descoperă aici rețeta. Rețeta este mai complexă, pentru că necesită mai multe etape de preparare, apoi un timp mai îndelungat de așteptare până la folosirea aluatului.

Dacă optezi pentru aluatul foietaj congelat, nu ai altceva de făcut decât să îl lași la temperatura camerei până când se decongelează. Între timp te ocupi de pregătirea ingredientelor pentru umplutură.

Cum prepari umplutura pentru plăcintă cu brânză și urzici

Înarmează-te cu răbdare și cu mănuși de unică folosință pregătește urzicile. Curăță-le de impurități, apoi spală-le bine în mai multe ape, până când ultima apă va fi limpede după spălarea lor. Lasă-le la scurs și pune o oală cu mai multă apă la fiert. Când apa clocotește, adaugă urzicile și opărește-le pentru 2-3 minute. Scurge-le de apa fierbinte și lasă-le într-o sită să se răcească. Apoi, toacă-le mărunt.

Curăță ceapa verde și usturoiul verde, clătește-le  bine și toacă-le mărunt. Așază o tigaie pe flacăra aragazului și adaugă o lingură de ulei în ea. Când uleiul se încinge adaugă ceapa și usturoiul, precum și urzicile. Amestecă-le bine prin uleiul încins, pentru a-și degaja aromele. Apoi stinge focul și lasă ingredientele să se răcească.

Înainte de a forma plăcinta pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtie de copt într-o tavă de copt cu dimensiunile aproximative cât ale foilor de aluat.

Pentru a forma și coace delicioasa plăcintă cu brânză și urzici, așază prima foaie de aluat în tavă. Peste aceasta întinde amestecul de urzici cu ceapă și usturoi. Adaugă brânza sărată, răzuită.

Așază a doua foaie de aluat și unge-o cu ou bătut. Introdu tava în cuptor și coace plăcinta pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Porționeaz-o doar după ce este aproape răcită.

Tot pentru una dintre gustările zilei, mai poți încerca și o rețetă de melcișori din aluat cu urzici și usturoi.