Ciorbă de lobodă. Rețetă de primăvară

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Odată cu sosirea primăverii, apar pe piață și verdețurile pline de savoare și de vitamine, numai bune de inclus în dieta zilnică. Printre rețetele pe care le poți prepara primăvara, pentru porția de vitamine, trece pe listă și rețeta de ciorbă de lobodă.

Ciorbă de lobodă în bol alb
Galerie foto

Galerie foto

Ciorba de lobodă este gustoasă atât caldă cât și rece / Shutterstock

Loboda este una dintre legumele verzi care apare primăvara. Ne bucură cu gustul ei acrișor și mirosul de natură renăscută. Loboda se cultivă în grădinile oamenilor. Nu crește pe câmpuri, precum ștevia sau urzicile. Are frunze mai mici și mai rotunde, de culoare verde sau ușor roșiatice. Frunzele de lobodă sunt bogate în vitamine și minerale, precum vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc și seleniu, dar sunt bogate și în proteine și fibre.

Citește și

Datorită conținutului bogat în vitamine, minerale și nutrienți, loboda are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Iar pentru a beneficia din plin de proprietățile ei, nu ezita să o incluzi în alimentația ta zilnică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din lobodă se prepară, în special, supe și ciorbe. Însă poate fi inclusă și în rețete de salate, de aperitive sau de mâncăruri scăzute. Poate fi combinată cu ștevia, spanacul sau urzicile, pentru un plus de gust și de consistență. Un exemplu de astfel de combinații îl poți descoperi în rețeta de ciorbă din verdețuri cu afumătură și franjuri de ou. Iar în continuare vei descoperi rețeta completă pentru ciorbă de lobodă.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi te vei ocupa de pregătirea ingredientelor necesare rețetei de ciorbă. Spală bine frunzele de lobodă, în 2-3 ape și pune-le într-o sită la scurs. Curăță ceapa morcovul și păstârnacul, clătește-le și toacă-le mărunt. când ai aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul pentru prepararea ciorbei.

Descoperă și o rețetă de supă cremă de urzici cu crutoane aromate, plină de gust și de sănătate.

Cum prepari rețeta de ciorbă de lobodă

Pune o oală cu apă la fiert. Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Adaugă mai întâi ceapa și călește-o doar până când începe să devină sticloasă. Adăugă morcovul și păstârnacul și amestecă-le bine cu ceapa. Adaugă și câțiva stropi de apă fierbinte, pentru a nu se arde ingredientele.

Când rădăcinoasele sunt ușor pătrunse, adaugă sucul de roșii și amestecăm bine toate ingredientele din vas. Fierbe sosul de roșii cu legume timp de 4-5 minute, apoi adaugă orezul și toarnă apa fierbinte.

Toacă loboda scursă în fâșii și adaug-o în oala cu ingrediente când orezul este aproape hidratat.

Mai fierbe delicioasa ciorbă de lobodă pentru minim 10 minute, timp în care îi potrivești gustul cu sare. Apoi stinge focul și adaugă leușteanul verde, tocat.

În timpul servirii, poți acri ciorba cu suc de lămâie sau cu oțet. Servește-o cu ceapă verde, sau cu ceapă roșie. Este delicioasă chiar și servită rece, de la frigider.

Dacă mai dorești să prepari și alte rețete de ciorbă din verdețuri de primăvară, mai poți încerca și rețeta de ciorbă de spanac și urzici.

Citește și
Ciorbă de lobodă în oală
Galerie foto

Galerie foto

Lobodă tocată cu legume în oală
Frunze de lobodă într-un bol roșu
Ciorbă de lobodă în bol alb
+1
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar și felii de pâine
Galerie foto
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean în bol, alături de lingură și frunze de ștevie
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Ciorbă de miel cu lobodă în bol alb cu lingură și pătrunjel verde
Galerie foto
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide