Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea compoziției de ciocolată. Mărunțește ciocolata și pune-o la topit împreună cu untul. Poți topi ingredientele pe baie de aburi sau la microunde. După topire și omogenizare transferă compoziția într-un bol rece și las-o la temperat.

Nu este nevoie să se răcească complet, ci doar să fie temperată ușor. Între timp, ocupă-te de pregătirea cireșelor. După ce le îndepărtezi sâmburii, lasă-le la scurs într-o sită pentru a mai elimina din sucul lor.

Cum prepari și coci delicioasa prăjitură cu ciocolată și cireșe

Înainte de a amesteca ingredientele pentru compoziția prăjiturii pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Apoi pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile de aproximativ 20 x 30 cm.

Pentru a prepara compoziția de brownie cu cireșe adaugă zahărul în compoziția de ciocolată ușor călduță și amestecă doar până când se omogenizează. Nu este necesar să se topească zahărul în această etapă. Se va topi pe parcurs ce amesteci și celelalte ingrediente. Apoi încorporează în compoziție ouăle, adăugate pe rând.

Adaugă extractul de vanilie, apoi încorporează făina trecută prin sită împreună cu pudra de cacao. Amestecă ușor cu o spatulă, folosind mișcări circulare, de jos în sus. Mai adaugă și un praf de sare, necesară pentru intensificarea aromelor. Nu amesteca compoziția prea mult și nici foarte energic, pentru a nu se dezvolta rețeaua de gluten din făină. Un gluten dezvoltat ar duce la o compoziție tare și gumoasă.

Toarnă compoziția în tava pregătită și întinde-o uniform la baza acesteia. Apoi înfige cireșele din loc în loc. Pune tava în cuptorul încălzit și coace delicioasa prăjitură cu ciocolată și cireșe timp de 30 de minute, la 175 de grade Celsius.

Nu o coace în exces pentru a nu se usca.

După coacere, lasă prăjitura să se răcească apoi o poți porționa și savura cu poftă.

Iar pentru data următoare când mai dorești o prăjitură cu fructe, poți încerca și rețeta de prăjitură cu cireșe și iaurt.