Mai întâi adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării prăjiturii. Apoi pregătește o tava de copt în care așezi hârtie și o ungi cu puțin ulei. Optează pentru o tavă cu dimensiunile aproximative de 23/36 cm. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari compoziția pentru Brownies

Trece prin sită, într-un bol încăpător, făina amestecată cu pudra de cacao.

Mărunțește ciocolata cu un cuțit sau dă-o pe răzătoarea mare, iar untul taie-l în cuburi. Adaugă aceste ingrediente  într-o crăticioară și așaz-o pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate mică.

Amestecă ingredientele până când se topesc și rezultă o compoziție omogenă și cremoasă. Adaugă zahărul în compoziția fierbinte și amestecă energic cu un tel până când compoziția devine din nou omogenă. Nu este necesar să se dizolve pentru că se va topi pe parcursul adăugării celorlalte ingrediente în compoziție.

Adaugă și untul în compoziția caldă, apoi încorporează pe rând cele trei ouă. Amestecă încet după fiecare ou adăugat, pentru a se menține compoziția cremoasă.

Adaugă vanilia și un praf de sare. Poți adăuga extract de vanilie pentru o aromă mai puternică. La final, adaugă făina amestecată cu pudra de cacao, în timp ce amesteci ușor cu telul.

Întinde compoziția în tava pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace blatul de brownies pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă prăjitura să se răcească, apoi o poți porționa. O poți servi simplă sau glazurată cu sos de ciocolată, de fructe sau de vanilie. Foarte bună este și servită cu o cupă din înghețata preferată.

Descoperă și ce poți face dacă ai congelat brownie pentru mai târziu. Cum îi redai savoarea cu un singur ingredient.