Brownie cu zmeură și fistic. Un desert irezistibil

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Dacă îți plac deserturile cu ciocolată și fructe, cu siguranță te va cuceri și rețeta de brownie cu zmeură și fistic, pe care ți-o oferim mai jos.

Publicat: 7 octombrie 2022, 07:34
Două porții de prăjitură cu ciocolată , alături de prăjitura porționată pe hârtie de copt
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura ci ciocolată și zmeură se porționează după răcirea completă / Shutterstock

Brownie este denumirea unei rețete de prăjitură cu ciocolată, din bucătăria americană. Este acel gen de prăjitură de care te îndrăgostești de la prima degustare și mai dorești o porție și încă o porție. Are textură umedă și ușor lipicioasă și gust intens de ciocolată. Pornind de la rețeta clasică, aceasta se poate adapta adăugând și fructe proaspete sau uscate, nuci, alune, fistic sau migdale.

Citește și

Noi îți oferim una dintre combinațiile descrise mai sus, ce cucerește atât prin gust cât și prin aspect. Zmeura adăugată atât în blat cât și ca decor, oferă un plus de aromă și culoare prăjiturii. Fisticul presărat pe deasupra, oferă un gust crocant, dar și o pată de culoare ce se combină perfect cu zmeura și ciocolata.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert irezistibil, inspirat din bucătăria americană.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pe care le aduni pe masa de lucru de la început.

Topește ciocolata împreună cu untul. Taie untul în cuburi, iar ciocolata rupe-o în bucăți mai mici. Adaugă-le într-o crăticioară împreună cu laptele. Așază crăticioara la foc de intensitate minimă și amestecă ingredientele până când se topesc. Omogenizează bine compoziția de ciocolată și las-o să se tempereze timp de 10 minute.  Rumenește ușor la tigaie și fisticul mărunțit.

Vezi aici și un articol cu 16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai!

Cum prepari aluatul pentru Brownie cu zmeură și fistic

Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru prăjitură, nu uita să aprinzi cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi, sparge ouăle într-un bol și presară puțină sare peste ele. Amestecă-le doar până la omogenizare. Apoi, adaugă zahărul și continuă amestecarea până când cristalele de zahăr nu se mai simt. Folosește mixerul sau un tel. Adaugă compoziția de ciocolată și amestecă până la omogenizare.

Combină făina cu pudra de cacao și trece amestecul prin sită. Încorporează, treptat, acest amestec de ingrediente în compoziția de ouă cu ciocolată.

Îmbracă cu hârtie de copt interiorul unei tăvi cu laturile de 25/25 cm. Toarnă în ea compoziția pentru blat de brownie. Înfige din loc în loc zmeură, dar păstrează puțină și pentru decor.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de brownie din trei ingrediente!

Pune tava la cuptor și coace blatul de brownie cu zmeură pentru 18-20 de minute la 180 de grade Celsius. Nu coace prăjitura în exces pentru a nu se usca. Interiorul prăjiturii brownie trebuie să fie ușor umed și cremos. Nu o porționa înainte de răcire pentru a nu-ți lăsa senzația de blat necopt.

Decoreaz-o cu zmeură proaspătă și fistic și bucură-te de gustul ei alături de familie și prieteni. Transmite mai departe rețeta de brownie cu zmeură și fistic pentru a se bucura și alții de un desert irezistibil.

Iar pentru data viitoare când îți propui să pregătești un alt desert irezistibil, îți recomandăm rețeta de prăjitura Rudy. Este cel mai gustos desert cu brânză și cacao.

Citește și
Două porții de brownie pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Brownie cu zmeură și fistic porționată pe hârtie de copt, alături de o spatulă
Brownie cu zmeură și fistic porționată pe hârtie de copt, alături de un cuțit și o spatulă
Două porții de prăjitură cu ciocolată , alături de prăjitura porționată pe hârtie de copt
+1
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Tiramisu cu fistic și zmeură pe un platou cu furculiță
Galerie foto
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Tiramisu cu fistic și zmeură. Rețeta reinterpretată a unui desert delicios și spectaculos
Ruladă din bezea cu zmeură pe un platou, alături de o spatulă și o linguriță
Galerie foto
Ruladă Pavlova cu jeleu de zmeură și mascarpone. Desert fin cu gust divin
Ruladă Pavlova cu jeleu de zmeură și mascarpone. Desert fin cu gust divin
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
13 judeţe intra de la 12.00 sub cod portocaliu de furtuni. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Milionarul român care i-a şocat pe italieni! Dezvăluiri fără perdea ale afaceristului: amp;#8220;Vreau să fac profit”
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Ersin Arıcı și-a sărbătorit ziua de naștere. Beril Pozam i-a transmis un mesaj emoționant
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence

Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
închide