Brownie cu zmeură și fistic. Un desert irezistibil
Dacă îți plac deserturile cu ciocolată și fructe, cu siguranță te va cuceri și rețeta de brownie cu zmeură și fistic, pe care ți-o oferim mai jos.
Galerie foto
Brownie este denumirea unei rețete de prăjitură cu ciocolată, din bucătăria americană. Este acel gen de prăjitură de care te îndrăgostești de la prima degustare și mai dorești o porție și încă o porție. Are textură umedă și ușor lipicioasă și gust intens de ciocolată. Pornind de la rețeta clasică, aceasta se poate adapta adăugând și fructe proaspete sau uscate, nuci, alune, fistic sau migdale.
Noi îți oferim una dintre combinațiile descrise mai sus, ce cucerește atât prin gust cât și prin aspect. Zmeura adăugată atât în blat cât și ca decor, oferă un plus de aromă și culoare prăjiturii. Fisticul presărat pe deasupra, oferă un gust crocant, dar și o pată de culoare ce se combină perfect cu zmeura și ciocolata.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert irezistibil, inspirat din bucătăria americană.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pe care le aduni pe masa de lucru de la început.
Topește ciocolata împreună cu untul. Taie untul în cuburi, iar ciocolata rupe-o în bucăți mai mici. Adaugă-le într-o crăticioară împreună cu laptele. Așază crăticioara la foc de intensitate minimă și amestecă ingredientele până când se topesc. Omogenizează bine compoziția de ciocolată și las-o să se tempereze timp de 10 minute. Rumenește ușor la tigaie și fisticul mărunțit.
Vezi aici și un articol cu 16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai!
Cum prepari aluatul pentru Brownie cu zmeură și fistic
Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru prăjitură, nu uita să aprinzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi, sparge ouăle într-un bol și presară puțină sare peste ele. Amestecă-le doar până la omogenizare. Apoi, adaugă zahărul și continuă amestecarea până când cristalele de zahăr nu se mai simt. Folosește mixerul sau un tel. Adaugă compoziția de ciocolată și amestecă până la omogenizare.
Combină făina cu pudra de cacao și trece amestecul prin sită. Încorporează, treptat, acest amestec de ingrediente în compoziția de ouă cu ciocolată.
Îmbracă cu hârtie de copt interiorul unei tăvi cu laturile de 25/25 cm. Toarnă în ea compoziția pentru blat de brownie. Înfige din loc în loc zmeură, dar păstrează puțină și pentru decor.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de brownie din trei ingrediente!
Pune tava la cuptor și coace blatul de brownie cu zmeură pentru 18-20 de minute la 180 de grade Celsius. Nu coace prăjitura în exces pentru a nu se usca. Interiorul prăjiturii brownie trebuie să fie ușor umed și cremos. Nu o porționa înainte de răcire pentru a nu-ți lăsa senzația de blat necopt.
Decoreaz-o cu zmeură proaspătă și fistic și bucură-te de gustul ei alături de familie și prieteni. Transmite mai departe rețeta de brownie cu zmeură și fistic pentru a se bucura și alții de un desert irezistibil.
Iar pentru data viitoare când îți propui să pregătești un alt desert irezistibil, îți recomandăm rețeta de prăjitura Rudy. Este cel mai gustos desert cu brânză și cacao.
Galerie foto