Brownie cu zmeură și fistic. Un desert irezistibil

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Dacă îți plac deserturile cu ciocolată și fructe, cu siguranță te va cuceri și rețeta de brownie cu zmeură și fistic, pe care ți-o oferim mai jos.

Publicat: 7 octombrie 2022, 07:34
Două porții de prăjitură cu ciocolată , alături de prăjitura porționată pe hârtie de copt
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura ci ciocolată și zmeură se porționează după răcirea completă / Shutterstock

Brownie este denumirea unei rețete de prăjitură cu ciocolată, din bucătăria americană. Este acel gen de prăjitură de care te îndrăgostești de la prima degustare și mai dorești o porție și încă o porție. Are textură umedă și ușor lipicioasă și gust intens de ciocolată. Pornind de la rețeta clasică, aceasta se poate adapta adăugând și fructe proaspete sau uscate, nuci, alune, fistic sau migdale.

Citește și

Noi îți oferim una dintre combinațiile descrise mai sus, ce cucerește atât prin gust cât și prin aspect. Zmeura adăugată atât în blat cât și ca decor, oferă un plus de aromă și culoare prăjiturii. Fisticul presărat pe deasupra, oferă un gust crocant, dar și o pată de culoare ce se combină perfect cu zmeura și ciocolata.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert irezistibil, inspirat din bucătăria americană.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pe care le aduni pe masa de lucru de la început.

Topește ciocolata împreună cu untul. Taie untul în cuburi, iar ciocolata rupe-o în bucăți mai mici. Adaugă-le într-o crăticioară împreună cu laptele. Așază crăticioara la foc de intensitate minimă și amestecă ingredientele până când se topesc. Omogenizează bine compoziția de ciocolată și las-o să se tempereze timp de 10 minute.  Rumenește ușor la tigaie și fisticul mărunțit.

Vezi aici și un articol cu 16 lucruri despre ciocolată pe care sigur nu le știai!

Cum prepari aluatul pentru Brownie cu zmeură și fistic

Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru prăjitură, nu uita să aprinzi cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi, sparge ouăle într-un bol și presară puțină sare peste ele. Amestecă-le doar până la omogenizare. Apoi, adaugă zahărul și continuă amestecarea până când cristalele de zahăr nu se mai simt. Folosește mixerul sau un tel. Adaugă compoziția de ciocolată și amestecă până la omogenizare.

Combină făina cu pudra de cacao și trece amestecul prin sită. Încorporează, treptat, acest amestec de ingrediente în compoziția de ouă cu ciocolată.

Îmbracă cu hârtie de copt interiorul unei tăvi cu laturile de 25/25 cm. Toarnă în ea compoziția pentru blat de brownie. Înfige din loc în loc zmeură, dar păstrează puțină și pentru decor.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de brownie din trei ingrediente!

Pune tava la cuptor și coace blatul de brownie cu zmeură pentru 18-20 de minute la 180 de grade Celsius. Nu coace prăjitura în exces pentru a nu se usca. Interiorul prăjiturii brownie trebuie să fie ușor umed și cremos. Nu o porționa înainte de răcire pentru a nu-ți lăsa senzația de blat necopt.

Decoreaz-o cu zmeură proaspătă și fistic și bucură-te de gustul ei alături de familie și prieteni. Transmite mai departe rețeta de brownie cu zmeură și fistic pentru a se bucura și alții de un desert irezistibil.

Iar pentru data viitoare când îți propui să pregătești un alt desert irezistibil, îți recomandăm rețeta de prăjitura Rudy. Este cel mai gustos desert cu brânză și cacao.

Citește și
Două porții de brownie pe o farfurie

Galerie foto

Brownie cu zmeură și fistic porționată pe hârtie de copt, alături de o spatulă
Brownie cu zmeură și fistic porționată pe hârtie de copt, alături de un cuțit și o spatulă
Două porții de prăjitură cu ciocolată , alături de prăjitura porționată pe hârtie de copt
+1
CELE MAI CITITE
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Un platou mare și roz cu vanillekipferl pudrate cu mult zahăr
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Pateu de năut cu ciuperci în borcan și pe felii de pâine
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros
Tocăniță de dovlecei în bol negru cu lingură
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Regele Charles al III-lea cu o înghețată în mână alături de soția sa, Regina Consort Camilla
08:00
5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată 5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
Cozonac pe o hârtie de copt și un ștergar roșu cu buline albe, alături de un bol verde
07:00
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Ruladă din fleică de porc la cuptor, porționată pe o hârtie de copt așezată pe un tocător de lemn
06:00
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
7 decembrie, 08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
7 decembrie, 07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
7 decembrie, 06:00
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
ienibahar întreg și ienibahar măcinat pe o masă de lemn
6 decembrie, 08:00
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
6 decembrie, 07:00
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
1
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și...
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
2
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus...
Bol cu ciulama de ciuperci cu usturoi servită cu mămăliguță
3
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Dintre cele mai delicioase rețete de post pe care le poți prepara pentru masa de prânz sau cină, rețeta de ciulama de ciuperci cu usturoi ocupă un loc fruntaș. Ciupercile sunt...
Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
4
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra...
Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos
5
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Rețeta de cozonac fără frământare este preferata tuturor atunci când vine vorba despre masa de festivă de sărbători. Aroma de cozonac în casă este primul semn de sărbătoate. Dacă până acum...
Parteneri
Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea
Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"
Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”
Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului
Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună
Programul înfricoșător care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT
Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao
Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație
fresh
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
închide