Brownie cu brânză și dovleac. Prăjitură delicioasă de toamnă
Dacă dorești să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, prăjitura brownie cu brânză și dovleac, poate fi alegerea ideală. Rețeta nu se prepară greu, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune.
Galerie foto
Prăjitura este compusă din trei straturi delicioase și frumos colorate care oferă un contrast de gusturi și culori spectaculoase. Toate straturile prăjiturii se combină și se coc în același timp. Compoziția pentru stratul de brownie se prepară puțin mai dens decât la rețeta clasică, pentru a putea susține celelalte două straturi. Stratul de brânză se prepară cu ouă și cu puțină făină. Iar pentru stratul de dovleac, acesta se coace, sau se caramelizează răzuit, cu zahăr.
Este o rețetă mai complexă de prăjitură, dar merită preparată pentru că deliciul va fi maxim, iar aspectul spectaculos. Iar dacă dorești să prepari o prăjitură mai simplă cu dovleac, poți încerca și rețeta de negresă marmorată cu dovleac copt. Iar pentru prăjitura brownie cu brânză și dovleac, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a coace dovleacul, pentru a se răci în timp ce pregătești ingredientele pentru celelalte straturi ale prăjiturii. După pregătirea dovleacului, pregătește stratul de brânză, apoi pe cel de brownie.
Cum prepari rețeta de brownie cu brânză și dovleac
După ce s-a copt dovleacul și s-a răcit, cântărește 250 gr din miezul acestuia. Apoi amestecă-l cu zahărul pudră, pudra de scorțișoară și una sau două linguri de griș.
Lasă compoziția de dovleac deoparte și pregătește compoziția de brânză. Amestecă mai întâi brânza cu zahărul pudră, apoi adaugă pe rând ouăle, esența și făina. Omogenizează bine compoziția și las-o deoparte până pregătești al treilea strat.
Pentru stratul de brownie, așază o cratiță pe flacăra aragazului și adaugă în ea ciocolata ruptă în bucăți mai mici. Mai adaugă untul tăiat în cuburi și laptele și amestecă intens până când se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Ridică cratița de pe foc și lasă compoziția de ciocolată să se tempereze pentru aproximativ 15 minute.
Într-un bol, adaugă ouăle și amestecă-le cu zahărul până când acesta se diluează, iar compoziția devine spumoasă. Adaugă compoziția de ciocolată și omogenizează. Apoi adaugă esența și încorporează treptat făina.
Când ai toate cele trei compoziții pregătite, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Folosește o tavă cu laturile aproximative de 23/36 cm. Pune hârtie de copt în interiorul ei și întinde compoziția pentru brownie la bază. Peste aceasta întinde compoziția de brânză, iar deasupra pe cea de dovleac. Presară bănuți de ciocolată peste stratul de dovleac și introdu tava în cuptor.
Coace prăjitura brownie cu brânză și dovleac pentru 20-25 minute, la 180 de grade Celsius. las-o să se răcească, apoi o poți porționa.
Pentru un weekend petrecut cu familia și prietenii poți prepara un tort cu cremă de dovleac copt și glazură de ciocolată.
Galerie foto