Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Pentru iubitorii gustului intens de ciocolată, avem o rețetă delicioasă și spectaculoasă de Brownie cu mousse de ciocolată. Prepar-o și tu, urmărind rețeta detaliată pe care ți-o oferim mai jos.

Această prăjitură combină două texturi și arome complementare. Baza umedă și densă de brownie, cu un gust intens și ușor amărui se combină armonios cu stratul aerat și mătăsos de mousse de ciocolată neagră, fin ca o cremă de nori. Contrastul dintre blatul copt și crema răcită oferă un echilibru perfect între consistență și lejeritate.
La prima mușcătură, simți intensitatea ciocolatei din blatul brownie. acesta este ușor crocant la exterior, moale și dens în interior, cu note de unt și cacao. Apoi, mousse-ul catifelat se topește în gură. Are o consistență aerată și răcoroasă, contrastând perfect cu baza intensă. Este un desert care impresionează nu doar prin gust, ci și prin textura rafinată.
Este un desert ideal pentru ocazii speciale sau pentru răsfățul de weekend al celor dragi. Descoperă și o rețetă de prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de brownie cu mousse de ciocolată.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe pregătirea compoziției pentru blatul de brownie, pornește cuptorul la 170 de grade Celsius. Apoi tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 20×20 cm.
Cum prepari blatul pentru brownie cu mousse de ciocolată
Topește ciocolata și untul împreună la bain-marie sau la microunde, amestecând până obții o compoziție omogenă.
Încorporează zahărul, apoi ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare.
Adaugă extractul de vanilie și un praf de sare.
Încorporează făina cernută și amestecă ușor, fără să bați compoziția.
Întinde aluatul în tava pregătită anterior și coace blatul de brownie la 170 de grade Celsius, timp de 20-25 minute. Blatul trebuie să fie ușor umed în centru, dar stabil.
Lasă-l să se răcească complet în tavă.
Descoperă și o altă rețetă de brownie, cu nuci și glazură de ciocolată.
Prepararea mousse-ului de ciocolată
Topește ciocolata la bain-marie și las-o să se răcorească ușor.
Bate smântâna pentru frișcă până obții o cremă lejeră (nu prea fermă).
Bate albușurile spumă cu un praf de sare. Dacă dorești un gust mai dulce, adaugă și o lingură de zahăr pudră.
Încorporează gălbenușurile în ciocolata topită răcorită.
Adaugă frișca bătută în două tranșe, apoi încorporează spuma de albușuri cu mișcări largi, de jos în sus.
Toarnă mousse-ul peste blatul de brownie răcit, nivelează și pune tava la frigider pentru minimum 4 ore (ideal peste noapte).
Pentru servire porționează prăjitura brownie cu mousse de ciocolată cu un cuțit trecut prin apă caldă pentru margini curate. Poți decora fiecare bucată cu fulgi de ciocolată, zmeură proaspătă, frunze de mentă sau un strop de cacao pudră. Se servește rece, fiind ideală vara, dar la fel de apreciată în orice sezon.
Și tot din categoria deserturilor cu creme aerate mai poți încerca și rețeta de tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine.