Negresă cu gutui din compot și nuci. Rețetă cu arome de toamnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 33 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă nu ai degustat până acum compotul de gutui preparat în toamna aceasta, îi poți testa gustul într-o delicioasă rețetă de negresă cu gutui din compot și nuci.

Șase porții de Negresă cu gutui din compot și nuci pe un suport de lemn, alături de o gutuie
Galerie foto

Galerie foto

Gutuile din compot se combină armonios cu nucile, ciocolata și pudra de scorțișoară / Shutterstock

Chiar dacă nu ai avut timp să prepari compot de gutui pentru iarnă, cu siguranță îl vei găsi în magazinele alimentare, pentru a putea încerca prăjitura. Astfel îi poți cuceri pe cei dragi cu un desert savuros și arome de toamnă. Gutuile aduc un plus de aromă, dar și aspect blatului de negresă. În plus, oferă și un contrast spectaculos de texturi și culori. Iar nucile adăugate în blat, aduc un aport de gust, textură și consistență prăjiturii.

Citește și

Nucile asigură sățietate, iar prăjitura va deveni mai spornică. Se completează armonios cu gutuile, dar și cu blatul de negresă cu ciocolată adăugată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot din categoria rețetelor simple de deserturi cu gutui îți recomandăm să încerci și o rețetă delicioasă de tartă cu gutui caramelizate și sos caramel. Mai întâi încearcă rețeta de negresă cu gutui din compot și nuci, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe procesul tehnologic de amestecare a ingredientelor pentru blatul de negresă, va trebui să scurgi bine gutuile din compot. Pune-le într-o sită și lasă-le să se scurgă bine.

Al doilea pas constă în topirea ciocolatei pe care o vei adăuga în compoziția blatului de negresă. Adaugă într-o crăticioară ciocolata ruptă, untul tăiat în cuburi și laptele. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă ingredientele până când se topesc untul și ciocolata și obții o compoziție omogenă. Apoi stinge focul și lasă compoziția de ciocolată să se tempereze timp de 10-15 minute.

Cum prepari rețeta de negresă cu gutui din compot și nuci

După ce ai scurs gutuile din compot și ai preparat compoziția de ciocolată, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară un praf de sare și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Adaugă puțin câte puțin zahărul, în timp ce amesteci energic până când obții o bezea fermă.

Adaugă gălbenușurile în compoziția de ciocolată ușor temperată, apoi încorporează această compoziție în bezeaua de albușuri.  Apoi urmează să adaugi nuca măcinată și la final, făina amestecată cu pudra de scorțișoară și bicarbonatul de sodiu. Amestecă aceste ingrediente în bezeaua de albușuri folosind o spatulă și mișcări circulare, de jos în sus.

Așază hârtie de copt într-o tavă de 23/36 cm și întindem compoziția de negresă cu nuci și ciocolată în ea. Uniformizează-i suprafață, apoi presară pe deasupra bucățile de gutui bine scurse din compot. Apasă-le ușor cu spatula în interiorul blatului de negresă.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace delicioasa negresă cu gutui din compot și nuci pentru aproximativ 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Las-o să se răcească bine înainte de a o porționa. Dacă o dorești însiropată, poți folosi siropul de la compotul de gutui.

Tot din categoria rețetelor cu arome de toamnă, mai poți încerca și o rețetă de chec cu ciocolată și pere. Este un chec fantezie de toamnă care va cuceri instant atât papilele gustative cât și privirile.

Citește și
Două porții de negresă cu gutui din compot și nuci și două gutui
Galerie foto

Galerie foto

Porții de negresă cu nuci și gutui
Șase porții de Negresă cu gutui din compot și nuci pe un suport de lemn, alături de o gutuie
+0
CELE MAI CITITE
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
O elevă din Constanța a luat 8,55 la Română și a făcut contestație. A mers în instanță după nota finală
O elevă din Constanța a luat 8,55 la Română și a făcut contestație. A mers în instanță după nota finală
O elevă din Constanța a luat 8,55 la Română și a făcut contestație. A mers în instanță după nota finală
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Fiica lui Eminem a vorbit despre lupta dusă în tăcere de tatăl ei: Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut
Fiica lui Eminem a vorbit despre „lupta” dusă în tăcere de tatăl ei: „Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut”
Fiica lui Eminem a vorbit despre „lupta” dusă în tăcere de tatăl ei: „Am ajuns să înțeleg prin ce a trecut”
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
Efectele cățărărilor asupra sănătății. Cum te poate ajuta acest efort fizic
fresh
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
închide