Prăjitura Ecler la tavă. Se face repede și este pufoasă și delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Prăjitura Ecler la tavă este încă un motiv de bucurie pentru iubitorii de ecler. Vrei să te bucuri de gustului acestui desert minunat, dar nu ai timpul necesar să-l prepari? Nimic mai simplu! Urmează câțiva pași simpli și poți avea la tine acasă faimoasa prăjitură ecler la tavă. Se face repede, este pufoasă și extrem de delicioasă.

Publicat: 3 august 2022, 06:31
O felie din prăjitura ecler la tavă, pe o farfurie neagră cu desene colorate
Prăjitura ecler la tavă e combinația perfectă dintre aluat, cremă de vanilie, frișcă fină și budincă / RețeteFelDeFel.ro

Are la bază aluat de eclere al cărui gust îl recunoști dintr-o mie. E combinația perfectă dintre aluat, cremă de vanilie, frișcă fină și budincă. Nimic nu este mai gustos decât textura crocantă combinată cu frișcă pufoasă și o cremă delicioasă de vanilie.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a prepara aluatul de eclere. Pune pe foc o cratiță mică în care adaugi apa, uleiul și un strop de sare. Când a început să fiarbă adaugă făina și amestecă foarte repede ca să nu se formeze cocoloașe.

După ce s-a format o peliculă fină pe fundul cratiței, aproximativ 3 sau 4 minute, stinge focul și toarnă toată compoziția într-un bol ca să se răcească mai repede. Când a ajuns la temperatura camerei, adaugă treptat ouăle și mixează bine până se încorporează.

Aluatul obținut pune-l în tavă. Unge tava cu puțin ulei și întinde aluatul cât de uniform se poate. Este foarte important să ridici aluatul pe pereții tăvii cel puțin 2-3 centimetri.

Preîncălzește cuptorul la 200 °C și pune aluatul la copt timp de 15 minute. Apoi dă temperatura cuptorul la 180 °C și mai lasă 20 de minute, până se rumenește. Când e gata, scoate-l la răcit pe un blat de lemn.

Cum se prepară crema

Pentru început, pune gelatina la hidratat. Într-un bol pentru mixer adaugă smântâna pentru frișcă. Pune laptele pe foc într-o cratiță și adaugă și vanilia.

În altă cratiță pune gălbenușurile și zahărul peste care adaugă un praf de sare. Amestecă până se dublează compoziția și se deschide la culoare. După ce e gata, pune făina și amestecă bine. La final toarnă laptele cald și vanilia și continua să amesteci în ritm constant. Pune vasul pe foc, la fiert, și amestecă constant până se îngroașă. Răstoarnă totul într-un castron încăpător, lasă crema la răcit, iar mai apoi încorporează gelatina.

Încălzește smântâna pentru frișcă până începe să fiarbă, apoi pune ciocolata și amestecă timp de 2-3 minute până se omogenizează. Bate și smântâna pentru frișcă până se întărește.

Asamblarea

Pune blatul în tavă, întinde crema de vanilie și egaleaz-o bine, adaugă frișca și apoi pune glazura. Dă totul la rece pentru câteva ore sau chiar peste noapte. O poți tăia după cum preferi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Blatul pentru eclere este foarte ușor de făcut și ai nevoie de doar câteva ingrediente: apă, ulei, făină, ouă și un praf de sare. Gustul desăvârșit este dat de această combinație și mai constă în cât de bine amesteci ingredientele. Desertul se potrivește perfect alături de o limonadă cu pepene roșu. E cea mai răcoritoare rețetă a verii și cu greu vei renunța la ea când nu vei mai găsi pepene în magazine.

La ce să fii atentă când faci acest desert

Trebuie mare atenție la formarea aluatului pentru eclere ca să nu apară cocoloașe. Și când îl pui în tavă trebuie să acorzi o atenție deosebită felului în care îl întinzi. E important să-l ridici 2 sau 3 centimetri pe marginea tăvii. Cu cât este ridicat mai mult, cu atât mai frumos va arăta Prăjitura Ecler la tavă.

La cremă, trebuie atenție la hidratarea gelatinei. Fie că folosești gelatină foi, fie că ai ales gelatina pudră, pune-o într-o cantitate suficientă de apă ca să se hidrateze foarte, foarte bine. Gelatina se încorporează la final, după ce crema este gata și a fost lăsată la răcit.

Cum se ornează desertul

Când vine vorba de ornat prăjitura Ecler la tavă, îți poți lăsa imaginația sa-și spună cuvântul. Alege fie topping-uri gata preparate, fie pregătește o glazură proaspătă de cicolată sau una de ness. Dacă alegi un topping gata făcut, poți pune cu încredere din unul cu gust de caramel.

Prăjitura Ecler la tavă făcută de mâna ta va fi preferata familiei și a prietenilor. Mai poți încerca o rețetă de profiterol cu vanilie și ciocolată. Rețeta aduce gustul de cofetărie la tine acasă. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de prăjitură cu rubarbă pe farfurie cu furculiță, alături de prăjitura secționată pe platou și tulpini de rubarbă
Galerie foto
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
Prăjitură turnată cu brânză, porționată pe farfurie, alături de o sită cu zahăr pudră
Galerie foto
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Prăjitură turnată cu brânză. Rețetă simplă pentru desert
Mai multe eclere aranjate frumos pe o tavă
Eclere gustoase. Cum le poți prepara după rețeta clasică
Eclere gustoase. Cum le poți prepara după rețeta clasică
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
bol cu orez cu lapte
22 iulie, 08:27
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă în borcane
22 iulie, 08:23
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Coşmar pentru 4 familii de români plecate în vacanţă în Grecia. S-au trezit că hotelul nu mai are camere libere
Coşmar pentru 4 familii de români plecate în vacanţă în Grecia. S-au trezit că hotelul nu mai are camere libere
Coşmar pentru 4 familii de români plecate în vacanţă în Grecia. S-au trezit că hotelul nu mai are camere libere
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu „Dodel”, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu „Dodel”, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Soția lui Cristi Tănase a cedat! Ce se întâmplă cu „Dodel”, după acuzațiile șocante făcute de Adina Maria în scandalul uriaș
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Ce meserie ar fi avut Răzvan Simion dacă nu ar fi fost prezentator. Mama sa își imagina o altă cale profesională pentru el
Özge Yağız și Burak Berkay Akgül au fost surprinși în timp ce se sărutau. Actorii se află în vacanță
Özge Yağız și Burak Berkay Akgül au fost surprinși în timp ce se sărutau. Actorii se află în vacanță
Özge Yağız și Burak Berkay Akgül au fost surprinși în timp ce se sărutau. Actorii se află în vacanță
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Autodiversificarea la bebeluși: sfaturi pentru a lua cea mai bună decizie
Taylor Swift și-a pus pe pauză spectacolul din Gelsenkirchen pentru un fan care avea nevoie de asistență. Mulțimea a apreciat spiritul matern al artistei
Taylor Swift și-a pus pe pauză spectacolul din Gelsenkirchen pentru un fan care avea nevoie de asistență. Mulțimea a apreciat „spiritul matern” al artistei
Taylor Swift și-a pus pe pauză spectacolul din Gelsenkirchen pentru un fan care avea nevoie de asistență. Mulțimea a apreciat „spiritul matern” al artistei
Ce se întâmplă dacă mănânci pepene roșu zilnic. Schimbările pe care le poate aduce în organism
Ce se întâmplă dacă mănânci pepene roșu zilnic. Schimbările pe care le poate aduce în organism
Ce se întâmplă dacă mănânci pepene roșu zilnic. Schimbările pe care le poate aduce în organism
fresh
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
închide