Negresă cu unt de arahide din 3 ingrediente, fără făină sau ulei
Negresa cu unt de arahide din 3 ingrediente ți se va topi în gură și este foarte aromată. Nu doar că este delicioasă, dar nici nu te va costa foarte mult să o prepari. Este perfectă atunci când ai nevoie de un desert rapid și economic.
Negrasa cu unt de arahide din 3 ingrediente este potrivită și pentru cei care au o dietă fără gluten pentru că are în compoziție doar unt de arahide, albuș de ou și zahăr pudră.
Untul de arahide pe care îl vei folosi trebuie să fie neîndulcit și, dacă ai o dietă gluten free, este să bine să citești cu atenție rețeta. Este posibil să aibă urme de ingrediente care conțin gluten, iar acest lucru trebuie menționat. Un unt de arahide calitate are în compoziție doar alune și sare într-o cantitate mică.
Poți încerca și rețeta de negresă vegană, care conține doar 2 ingrediente.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 177°C. Se pune hârtie de copt într-o tavă de 10 x 20 cm. Într-un bol mare se pun untul de arahide și albușurile și se bat cu un tel până când se omogenizează perfect. Pe măsură ce se amestecă untul de arahide se va lipi de tel și va trebui curățat. Apoi se adaugă zahărul pudră. Se încorporează cu ajutorul unei spatule. Pe măsură ce se amestecă aluatul se va subția.
Se pune aluatul în tavă. Cu ajutorul spatulei se întinde într-un strat uniform. Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în negresă iese curată. Se lasă să se răcească și se porționează.
De ce ai voie pentru negresă cu unt de arahide din 3 ingrediente
Albușurile de ou și zahărul pudră aduc acea textură gumoasă și moale care te va face să iubești această negresă. Vei folosi albușurile de la două ouă mari sau trei de la ouă medii.
Chiar dacă încerci să consumi mai puțin zahăr, pentru această rețetă este necesar să reduci cantitatea. În caz contrat vei constata că negresele vor ieși uscate și tari, fără textura fondantă. Ai grijă ca zahărul să nu fie concentrat în bulgări. Pisează-l înainte de a-l adăuga celorlalte ingrediente.
Chiar dacă nu are cacao, așa cum au negresele în mod normal, desertul acesta are textura celui original. Dacă totuși vrei să aibă și o notă de ciocolată, poți adăuga în aluat o linguriță de cacao neîndulcită odată cu zahărul pudră.
Vei pierde din profunzimea gustului și aromei de unt de arahide pentru că în general pudra de cacao este mai puternică. Poți să o adaugi puțin câte puțin, gustând pentru a putea echilibra gustul de cacao și unt de arahide. Și pentru a diversifica rețetele, nu uita nici de prăjitura televizor, un desert care îți va aminti de copilărie.