Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Această prăjitură răsturnată cu mere caramelizate este un desert clasic, de toamnă, plin de căldură și parfum. Rețeta îmbină dulceața merelor cu gustul intens de caramel și textura pufoasă a blatului.

Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
Galerie foto

Galerie foto

Este genul de prăjitură rustică și rafinată în același timp / Shutterstock

Este una dintre acele prăjituri care parfumează casa cu arome de toamnă și care aduce aminte de copilărie și de rețetele bunicii. Este un desert spectaculos prin simplitate și aspect. La suprafață strălucesc feliile aurii de mere scăldate în caramel. Acestea formează un strat lucios și lipicios, contrastând cu blatul pufos, aerat și delicat de dedesubt. Textura este echilibrată. Merele sunt moi, suculente, iar caramelul le învăluie într-un gust dulce-amărui. Blatul absoarbe sucul merelor și devine ușor umed și aromat.

Citește și

Parfumul de scorțișoară, combinat cu aroma merelor coapte și cu nota subtilă de vanilie, transformă această prăjitură într-un adevărat răsfăț. Servită călduță, alături de o cupă de înghețată de vanilie sau un strop de frișcă bătută, devine un desert de neuitat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este genul de prăjitură rustică și rafinată în același timp. Este simplă, dar cu un efect vizual și gustativ extraordinar, ideală pentru a fi savurată la o cană de ceai fierbinte sau cafea. Descoperă mai jos rețeta de prăjitură răsturnată cu mere caramelizate, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti caramelul, apoi merele, ingrediente ce vor sta la baza tăvii. Iar înainte de a prepara compoziția pentru blat, pornești cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a se încălzi.

Iată cum prepari prăjitură răsturnată cu mere caramelizate

Într-o tigaie sau direct în tava de copt (dacă e rezistentă la foc), se topește zahărul la foc mic până când devine auriu. Se adaugă untul și se amestecă până când se obține un caramel fin și ușor cursiv.

Descoperă și o rețetă de sos caramel sărat.

Merele se curăță de coajă și cotoare. Apoi se taie în felii groase și se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze. Se așază peste stratul de caramel. Opțional se presară și scorțișoară peste feliile de mere. Stinge focul și lasă merele cu sosul caramel să se tempereze până când pregătești compoziția pentru blat.

Mai întâi mixează ouăle cu zahărul și vanilia până când se obține o cremă spumoasă și deschisă la culoare. Nu este necesar să separi albușurile de gălbenușuri. Adaugă treptat uleiul, în timp ce amesteci ușor pentru omogenizare. Apoi încorporează făina trecută prin sită și amestecată cu praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă.

Compoziția de blat se toarnă uniform peste merele așezate pe caramel. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Prăjitura se coace pentru 35–40 de minute, până când blatul trece testul scobitorii.

Imediat ce prăjitura e scoasă din cuptor, se lasă 5 minute să se tempereze în tavă. Apoi se răstoarnă cu grijă pe un platou, astfel încât merele caramelizate să fie la suprafață. Se porționează după răcirea completă.

O altă rețetă de prăjitură răsturnată pe care o mai poți prepara cu fructe de sezon este cea de prăjitură răsturnată cu prune.

Citește și
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate
Prăjitură cu mere caramelizate
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
+1
CELE MAI CITITE
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
sfiha
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Pui tandoori
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Brioșe cu mere, nuci și scorțișoară, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Găluște de cartofi
08:32
Găluște de cartofi ușoare și pufoase, perfecte cu sos. Cum se prepară Găluște de cartofi ușoare și pufoase, perfecte cu sos. Cum se prepară
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
08:23
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Tocăniță de vită cu legume de toamnă în bol , alături de o lingură, o sticlă cu ulei și un bol cu piper
19 septembrie, 06:01
Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, pe o hârtie de copt
19 septembrie, 05:00
Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor
Brioșe cu mere, nuci și scorțișoară, alături de o ceașcă cu ceai
18 septembrie, 06:23
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt pe o farfurie albă
18 septembrie, 05:03
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide în două boluri, unul cu lingură de lemn, alături de alte boluri cu ingrediente
17 septembrie, 06:22
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
17 septembrie, 05:21
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Care este diferența dintre un nutriționist și un dietician. Află tot ce trebuie să știi
Care este diferența dintre un nutriționist și un dietician. Află tot ce trebuie să știi
Care este diferența dintre un nutriționist și un dietician. Află tot ce trebuie să știi
Cei trei bugetari care au încasat peste 3,5 milioane de lei spun că demisionează dacă sunt tăiate salariile
Cei trei bugetari care au încasat peste 3,5 milioane de lei spun că demisionează dacă sunt tăiate salariile
Cei trei bugetari care au încasat peste 3,5 milioane de lei spun că demisionează dacă sunt tăiate salariile
Cristi Borcea revine lângă marea dragoste de dragul fiului lui: Pentru el fac asta
Cristi Borcea revine lângă „marea dragoste” de dragul fiului lui: „Pentru el fac asta”
Cristi Borcea revine lângă „marea dragoste” de dragul fiului lui: „Pentru el fac asta”
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: Avea 2 ani. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Vinete rulate și gratinate în sos de roșii
Vinete rulate și gratinate în sos de roșii
Vinete rulate și gratinate în sos de roșii
O voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
O „voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
O „voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
Charlie Hunnam a apărut complet dezbrăcat în trailerul serialului Monster: The Ed Gein Story. Cum au reacționat fanii
Charlie Hunnam a apărut complet dezbrăcat în trailerul serialului „Monster: The Ed Gein Story”. Cum au reacționat fanii
Charlie Hunnam a apărut complet dezbrăcat în trailerul serialului „Monster: The Ed Gein Story”. Cum au reacționat fanii
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
fresh
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat

Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat

Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat

Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă

Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă

Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor

Cartofi umpluți cu ciuperci și brânză, preparați la cuptor

Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome

Tocăniță de vită cu legume de toamnă. Un preparat hrănitor și plin de arome

Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă

Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
închide