Prăjitura inteligentă. Desertul care se separă singur în trei straturi delicioase

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Englezească

Prăjitura inteligentă nu este nici cea mai dietetică, nici cea mai economică, nici măcar cea mai ușor de făcut. Un lucru este cert: este atât de bună încât vei trece peste toate obstacolele și o vei face de multe ori. Cu siguranță cei dragi o vor mai cere după prima încercare.

Publicat: 8 iulie 2022, 08:18 / Actualizat: 8 iulie 2022, 18:16
Prăjitură inteligentă cu vanilie, pe un platou verde
Secretul prăjiturii inteligente e să respecți întocmai pașii rețetei, fără să te abați deloc de la ei / Shuterstock

Prăjitura inteligentă sau cremșnitul puturosului, cum i se mai spune, și-a căpătat acest renume pentru că se separă singură în trei straturi fără ca tu să faci ceva special. În plus, nu are nevoie de praf de copt ca să crească. La final vei avea un desert cu blat, cremă generoasă și o crustă pufoasă care apar ca prin magie.

Ai aici și rețeta de cremșnit cu cremă de vanilie, îndrăgită de iubitorii de deserturi pufoase și răcoroase.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Se topește untul și se lasă deoparte să se răcească. Se separă ouăle. Într-un castron mare, gălbenușurile se bat cu zahărul la viteză mare până se omogenizează și au consistența unei creme. Apoi, se pune untul și se mixează din nou. Mai apoi, adaugă laptele puțin câte puțin și amestecă la viteză medie, până se încorporează. La final pune făina, câte o lingură, amestecând încet. Compoziția se lasă deoparte.

Albușurile se bat spumă tare, cu un praf de sare și vanilia. Când devin o bezea tare se încorporează în amestecul de gălbenușuri și lapte. Amestecă cu o spatulă de silicon de jos în sus, încet, până când toată spuma s-a încorporat.

Pune hârtie de copt într-o tavă de cuptor. Toarnă compoziția și dă prăjitura inteligentă la cuptor. Scoate-o când este rumenită deasupra sau când trece de testul scobitorii. E recomandat să nu deschizi prea des ușa cuptorului.

Când este gata, după ce s-a răcit la temperatura camerei, se mai poate da la rece câteva ore înainte să fie servită.

Citește și

Secrete pentru ca prăjitura inteligentă să iasă perfect

Nu este mâna niciunui prestidigitator, ci chiar a ta. Secretul e să respecți întocmai pașii rețetei, fără să te abați deloc de la ei. În plus, trebuie să ții cont și de câteva detalii pentru ca prăjitura ta inteligentă să nu se dovedească a fi altfel decât îi spune numele.

Laptele și ouăle pe care le vei folosi pentru prăjitură trebuie să fie cât mai reci. Dă-le la frigider cu câteva ore înainte să te apuci de treabă pentru a te asigura că vor avea temperatura potrivită. În plus, folosește lapte integral și unt cu 82% grăsime pentru ca prăjitura să aibă un gust cât mai aromat.

Înainte de a te apuca de făcut prăjitura inteligentă citește cu atenție ce ai de făcut și pregătește tot ce ai nevoie pe blatul de lucru. Pune untul să se topească și de-abia când el s-a răcit scoate din frigider restul ingredientelor, pentru ca acestea să nu se încălzească între timp.

O altă rețetă minune, dar care necesită mult timp este pavlova. Ai aici varianta cu zmeură, un preparat pe care cu siguranță îl vei adora.

Prăjitură inteligentă cu cacao

Poți să faci prăjitura inteligentă și cu cacao. Pur și simplu adaugă două linguri de cacao după ce ai pus făina și încorporează-le bine în compoziție.

Prăjitura inteligentă se păstrează la rece, mai ales dacă o faci vara. Având în compoziție ouă și lapte se va strica imediat dacă stă la temperatura camerei. Probabil că o vei mânca foarte repede alături de cei dragi, dar presupunând că mai rămân câteva bucăți, ține-le la frigider.

Citește și
CELE MAI CITITE
poutine
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
chicken parmigiana
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate porționată
Galerie foto
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Desert cu arome de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Galerie foto
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Porții de prăjitură cu prune și crumble
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
06:50
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
06:06
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
05:34
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
ceafa de porc la cuptor
17 octombrie, 11:57
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
17 octombrie, 10:07
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
17 octombrie, 09:26
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
16 octombrie, 07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
16 octombrie, 07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
Bâlbele autorităţilor după explozia din Rahova. Minutele lipsă din cronologie ar putea schimba cursul anchetei
Bâlbele autorităţilor după explozia din Rahova. Minutele lipsă din cronologie ar putea schimba cursul anchetei
Bâlbele autorităţilor după explozia din Rahova. Minutele lipsă din cronologie ar putea schimba cursul anchetei
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din Bridgerton. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat

Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată

Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
închide