Tort ecler fără coacere. Rețeta care te salvează când ai nevoie de un desert sofisticat
Eclerul clasic este unul dintre deserturile clasice, care se consumă în întreaga lume. De-a lungul timpului, mulți cofetari au încercat să îl reinterpreteze, păstrându-i totuși esența. Este și cazul acestui tort ecler care are câteva dintre elementele preparatului franțuzesc, dar care încearcă să aducă un plus de textură.
Tortul ecler are nevoie de cel puțin 10 ore de răcire, așa că trebuie să te înarmezi cu puțină răbdare atunci când îți propui să îl prepari pentru cei dragi.
Îți recomandăm să nu încerci să îl tai mai repede, pentru că nu te vei mai bucura de consistența prăjiturii lăsată la frigider peste noapte. În plus, aromele nu au timp să se întrepătrundă.
Pentru a tăia un tort ecler în felii drepte, congelează tortul timp de 15-20 de minute. Trece un cuțit ascuțit sub un jet de apă fierbinte, șterge-l cu un prosop curat și feliază tortul.
Dacă îți plac eclerele, dar încă nu ai avut curajul să le testezi în propria bucătărie, îți oferim și o rețetă de eclere cu cremă de vanilie și ciocolată.
Descoperă care sunt ingredientele și pașii de preparare pentru a te bucura și tu de acest desert delicios, inspirat din bucătăria franțuzească.
Ingrediente
Mod de preparare
Ai în vedere că această prăjitură se păstrează la frigider, acoperită cu folie de plastic, până la 7 zile. Se poate păstra până la 3 luni în congelator. Tortul ecler se decongelează la frigider peste noapte înainte de servire.
Cum se prepară crema pentru tort ecler
Se bate praful de budincă instant cu vanilia și laptele până când se omogenizează. Se obține un amestec gros. Se dă la frigider până când este gata de utilizare.
Se amestecă apa și gelatina într-un castron mic. Se lasă 5 minute să se îngroașe.
Între timp, folosind un mixer se bate 600g din cantitatea de smântână, la viteză medie, aproximativ 3 minute.
Se pune amestecul de gelatină la microunde până când marginile încep să facă bule, timp de aproximativ 15 secunde. Se adăugă apoi în smântâna bătută și se continuă mixarea până se întărește, încă aproximativ 1 minut.
Se transferă frișca în amestecul de budincă răcit. Se amestecă la viteză până când se omogenizează.
Cum se prepară crema ganache
Pentru a face ganache, se pun restul smântână pentru frișcă, fulgii de ciocolată și mierea într-un castron sigur pentru cuptorul cu microunde.
Se pornește aparatul pentru 30 de secunde, după care se amestecă. Se repetă procedura până când compoziția devine omogenă și lucioasă.
Compoziția se lasă să se răcească în frigider.
Cum se montează un tort ecler
Se acoperă fundul unui vas de copt cu dimensiunile de 22*33 cm cu biscuiți graham într-un singur strat. Se pune deasupra amestecul de budincă. Se întinde într-un strat uniform cu o spatulă de silicon. Apoi se pune alt strat de biscuiți și iar budincă. Ultimul strat este de biscuiți.
Deasupra se toarnă ganacheul peste biscuiții graham, întinzându-l într-un strat uniform cu o lingură.
Acest tort ecler se lasă să se răcească la frigider, acoperit, timp de cel puțin 10 ore. Se feliază și se servește imediat după scoaterea din frigider.
Dacă îți plac deserturile fără coacere, îți propunem să încerci o prăjitură cu biscuiți și zmeură.