Tort ecler fără coacere. Rețeta care te salvează când ai nevoie de un desert sofisticat

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Eclerul clasic este unul dintre deserturile clasice, care se consumă în întreaga lume. De-a lungul timpului, mulți cofetari au încercat să îl reinterpreteze, păstrându-i totuși esența. Este și cazul acestui tort ecler care are câteva dintre elementele preparatului franțuzesc, dar care încearcă să aducă un plus de textură.

Publicat: 3 iulie 2022, 07:39
O bucată de Tort Ecler, așezată alături de biscuiți, pe o farfurie albă.
Pentru a tăia felii drepte, congelează tortul timp de 15-20 de minute / Profimedia Images

Tortul ecler are nevoie de cel puțin 10 ore de răcire, așa că trebuie să te înarmezi cu puțină răbdare atunci când îți propui să îl prepari pentru cei dragi.

Îți recomandăm să nu încerci să îl tai mai repede, pentru că nu te vei mai bucura de consistența prăjiturii lăsată la frigider peste noapte. În plus, aromele nu au timp să se întrepătrundă.

Pentru a tăia un tort ecler în felii drepte, congelează tortul timp de 15-20 de minute. Trece un cuțit ascuțit sub un jet de apă fierbinte, șterge-l cu un prosop curat și feliază tortul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Dacă îți plac eclerele, dar încă nu ai avut curajul să le testezi în propria bucătărie, îți oferim și o rețetă de eclere cu cremă de vanilie și ciocolată.

Descoperă care sunt ingredientele și pașii de preparare pentru a te bucura și tu de acest desert delicios, inspirat din bucătăria franțuzească.

Ingrediente

Mod de preparare

Ai în vedere că această prăjitură se păstrează la frigider, acoperită cu folie de plastic, până la 7 zile. Se poate păstra până la 3 luni în congelator. Tortul ecler se decongelează la frigider peste noapte înainte de servire.

Cum se prepară crema pentru tort ecler

Se bate praful de budincă instant cu vanilia și laptele până când se omogenizează. Se obține un amestec gros. Se dă la frigider până când este gata de utilizare.

Se amestecă apa și gelatina într-un castron mic. Se lasă 5 minute să se îngroașe.

Între timp, folosind un mixer se bate 600g din cantitatea de smântână, la viteză medie, aproximativ 3 minute.

Se pune amestecul de gelatină la microunde până când marginile încep să facă bule, timp de aproximativ 15 secunde. Se adăugă apoi în smântâna bătută și se continuă mixarea până se întărește, încă aproximativ 1 minut.

Se transferă frișca în amestecul de budincă răcit. Se amestecă la viteză până când se omogenizează.

Cum se prepară crema ganache

Pentru a face ganache, se pun restul smântână pentru frișcă, fulgii de ciocolată și mierea într-un castron sigur pentru cuptorul cu microunde.

Se pornește aparatul pentru 30 de secunde, după care se amestecă. Se repetă procedura până când compoziția devine omogenă și lucioasă.

Compoziția se lasă să se răcească în frigider.

Cum se montează un tort ecler

Se acoperă fundul unui vas de copt cu dimensiunile de 22*33 cm cu biscuiți graham într-un singur strat. Se pune deasupra amestecul de budincă. Se întinde într-un strat uniform cu o spatulă de silicon. Apoi se pune alt strat de biscuiți și iar budincă. Ultimul strat este de biscuiți.

Deasupra se toarnă ganacheul peste biscuiții graham, întinzându-l într-un strat uniform cu o lingură.

Acest tort ecler se lasă să se răcească la frigider, acoperit, timp de cel puțin 10 ore. Se feliază și se servește imediat după scoaterea din frigider.

Dacă îți plac deserturile fără coacere, îți propunem să încerci o prăjitură cu biscuiți și zmeură.

Citește și
CELE MAI CITITE
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trifles cu zmeură și cremă de brânză în pahare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Prăjitură cu iaurt și zmeură pe un platou dreptunghiular
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Prăjitură cu iaurt și zmeură. Desert elegant, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi secționată pe un platou și un bol cu zmeură
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Șarlotă cu zmeură și pișcoturi. Desert răcoritor, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Lacul care a secat în proporţie de 98%. Peştii şi crustaceele au dispărut
Lacul care a secat în proporţie de 98%. Peştii şi crustaceele au dispărut
Lacul care a secat în proporţie de 98%. Peştii şi crustaceele au dispărut
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale familiei Bieber
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale „familiei Bieber”
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale „familiei Bieber”
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
fresh
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
închide