Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Desertul potrivit pentru o vară perfectă

timpul de preparare
Timp de gătire: 2 ore
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Când spui desert și bezea, automat te gândești la prăjitura Pavlova. Fie că alegi să o faci sub formă de prăjitură, fie că preferi un tort, nu vei da greș indiferent de ocazie. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite 2022, ne propune să testăm rețeta de pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Este un desert care se prepară ușor, iar gustul este delicios.

Publicat: 3 iulie 2022, 16:06
Pavlova cu zmeură și mentă, pe o farfurie deschisă la culoare, cu o furculiță alături, pe un fundal gri
Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime poate fi făcută sub formă de prăjitură sau sub formă de tort / Shutterstock

Pavlova este un desert extrem de iubit în întreaga lume. E compusă din bezea crocantă, dulce. Pentru a contrabalansa și a fi ușor de consumat, aceasta se combină perfect cu o cremă de brânză cu sirop de lime și cu vanilie. Toate acestea se completează cu un sos de zmeură proaspătă, după cum spune și Nobo, într-un nou episod al show-ului BeautiFood | Sezonul 2.

Episoade integrale din emisiunea BeautiFood sunt disponibile în AntenaPLAY. Sezonul cu numărul 2 îl are ca protagonist pe Nobo. Câștigătorul Chefi fără limite 2022 și-a propus să impresioneze publicul cu unele dintre cele mai căutate rețete în mediul online, iar Pavlova se numără printre ele.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Numele prăjiturii Pavlova vine de la o celebră balerină din Rusia pe care o chema Anna Matveyevna Pavlova. Acest desert a fost creat special pentru ea, în timpul turneului ei din Noua Zeelandă (1926) și din Australia (1929) și s-a numit simplu Pavlova. Datorită celebrității ei, desertul a devenit un desert popular și de atunci a rămas pe lista iubitorilor de bezele.  

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas în prepararea prăjiturii Pavlova cu sos de zmeură este bezeaua, pentru că este baza acestei prăjituri. Amestecă 100 de grame de albuș de ou cu 175 de grame de zahăr tos. Pune în vasul de mixer albușurile, pornește-l și lasă-le până când se transformă în spumă. După ce s-au amestecat bine, adaugă zahărul tos, lingură cu lingură până când termini toată cantitatea. Este foarte important să adaugi zahărul treptat pentru a da timp albușului să încorporeze aerul și zahărului să se topească.

Bezeaua perfectă este lucioasă și foarte fină. Poți să verifici dacă este gata, foarte simplu: dacă întorci bolul, ea nu va cădea.

Cum se coc bezelele

Pentru a da forma perfectă bezelelor se folosește un posh. Pe tava pe care ai ales-o să le coci, pune hârtie de copt ca să nu ți se lipească. Întoarce tava cu fundul în sus și fă formele de bezea cât de mari dorești, în funcție de cum vrei să arate prăjitura ta.

Temperatura optimă pentru aceste bezele este între 90 °C și 100 °C . Dacă treci de 100 °C, se vor rumeni și nu vor mai avea culoarea albă, lucioasă. Bezelele vor sta la cuptor între o oră și două ore, în funcție de cuptorul pe care îl ai.

Cât timp stă la cuptor bezeaua, poți face crema de brânză.

Cum faci crema de brânză și sosul

În bolul de mixer pune crema de brânză și adaugă zahărul treptat, cu ajutorul unei linguri. Alternează zahărul cu smântâna pentru frișcă. Adaugă câte puțin din fiecare și lasă-le să se încorporeze bine. După ce ai pus primele cantități, oprește mixerul și dă prin răzătoare puțină coajă de lime pentru a adăuga mai multă aromă desertului tău. Poți să storci o jumătate de lime ca să-i dea puțină aciditate. Amestecă bine și adaugă vanilia în funcție de cât de mult îți place această aromă. Poți să folosești păstaie sau esență, gustul va fi la fel. Când e gata, pune crema la rece, în frigider.

Pentru a face sosul este necesar să ai o cratiță de dimensiuni medii. Păstrează câteva bucăți de zmeură pentru decor, iar restul pune-le pe foc împreună cu o parte din zahăr. Lasă sosul pe foc aproximativ 10-15 minute. După ce a fiert, pune-l într-un blender și amestecă bine. Ultimul pas pentru sos este să-l treci prin sită ca să elimini toți sâmburii din fructele de zmeură. Pune o folie și lasă-l și pe el la frigider după ce a ajuns la temperatura camerei.

Cum se montează Pavlova

Este ideal să montezi prăjitura Pavlova cu sos de zmeură cu 10-15 minute înainte de a fi consumată pentru a nu strica structura bezelei. Începe prin a pune pe farfurie, cu posh-ul, câteva puncte de cremă. Peste ele pune câte un biscuite de bezea ca să nu ai surpriza de a-ți aluneca prăjiturile de pe platou.

Apoi continuă să pui crema peste toată suprafața bezelei, făcând două cercuri egale. În interiorul cercurilor pune sosul de zmeură și ornează cum îți place cu fructe de zmeură proaspete. Poți să razi puțină bezea pe deasupra, pentru un aspect mai atrăgător. Ca și băutură, poți să alegi o Piña Colada fără alcool.

Pentru decor poți folosi mentă proaspătă și zmeură. Spor la gătit această rețetă ușoară și de efect de Pavlova cu sos de zmeură!     

Citește și
CELE MAI CITITE
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O prăjitură pavlova, decorată cu căpșuni și sos de coacăze roșii
Galerie foto
Pavlova, prăjitura de bezea care a cucerit întreaga lume cu gustul ei
Pavlova, prăjitura de bezea care a cucerit întreaga lume cu gustul ei
Panna cotta cu mango și mentă, în pahare din sticlă
Video
Panna cotta cu mango, ananas și mentă, o rețetă răcoroasă de vară
Panna cotta cu mango, ananas și mentă, o rețetă răcoroasă de vară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Lacul care a secat în proporţie de 98%. Peştii şi crustaceele au dispărut
Lacul care a secat în proporţie de 98%. Peştii şi crustaceele au dispărut
Lacul care a secat în proporţie de 98%. Peştii şi crustaceele au dispărut
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
Başak Gümülcinelioğlu a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Cum arată în prezent actrița din Dragostea plutește în aer
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați la cuptor
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale familiei Bieber
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale „familiei Bieber”
Justin și Hailey Bieber și-au sărbătorit ce-a de-a șaptea aniversare a căsătoriei. Artistul a dezvăluit cele 10 valori ale „familiei Bieber”
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
fresh
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
închide