Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Desertul potrivit pentru o vară perfectă

timpul de preparare
Timp de gătire: 2 ore
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Când spui desert și bezea, automat te gândești la prăjitura Pavlova. Fie că alegi să o faci sub formă de prăjitură, fie că preferi un tort, nu vei da greș indiferent de ocazie. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite 2022, ne propune să testăm rețeta de pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Este un desert care se prepară ușor, iar gustul este delicios.

Publicat: 3 iulie 2022, 16:06
Pavlova cu zmeură și mentă, pe o farfurie deschisă la culoare, cu o furculiță alături, pe un fundal gri
Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime poate fi făcută sub formă de prăjitură sau sub formă de tort / Shutterstock

Pavlova este un desert extrem de iubit în întreaga lume. E compusă din bezea crocantă, dulce. Pentru a contrabalansa și a fi ușor de consumat, aceasta se combină perfect cu o cremă de brânză cu sirop de lime și cu vanilie. Toate acestea se completează cu un sos de zmeură proaspătă, după cum spune și Nobo, într-un nou episod al show-ului BeautiFood | Sezonul 2.

Episoade integrale din emisiunea BeautiFood sunt disponibile în AntenaPLAY. Sezonul cu numărul 2 îl are ca protagonist pe Nobo. Câștigătorul Chefi fără limite 2022 și-a propus să impresioneze publicul cu unele dintre cele mai căutate rețete în mediul online, iar Pavlova se numără printre ele.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Numele prăjiturii Pavlova vine de la o celebră balerină din Rusia pe care o chema Anna Matveyevna Pavlova. Acest desert a fost creat special pentru ea, în timpul turneului ei din Noua Zeelandă (1926) și din Australia (1929) și s-a numit simplu Pavlova. Datorită celebrității ei, desertul a devenit un desert popular și de atunci a rămas pe lista iubitorilor de bezele.  

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas în prepararea prăjiturii Pavlova cu sos de zmeură este bezeaua, pentru că este baza acestei prăjituri. Amestecă 100 de grame de albuș de ou cu 175 de grame de zahăr tos. Pune în vasul de mixer albușurile, pornește-l și lasă-le până când se transformă în spumă. După ce s-au amestecat bine, adaugă zahărul tos, lingură cu lingură până când termini toată cantitatea. Este foarte important să adaugi zahărul treptat pentru a da timp albușului să încorporeze aerul și zahărului să se topească.

Bezeaua perfectă este lucioasă și foarte fină. Poți să verifici dacă este gata, foarte simplu: dacă întorci bolul, ea nu va cădea.

Cum se coc bezelele

Pentru a da forma perfectă bezelelor se folosește un posh. Pe tava pe care ai ales-o să le coci, pune hârtie de copt ca să nu ți se lipească. Întoarce tava cu fundul în sus și fă formele de bezea cât de mari dorești, în funcție de cum vrei să arate prăjitura ta.

Temperatura optimă pentru aceste bezele este între 90 °C și 100 °C . Dacă treci de 100 °C, se vor rumeni și nu vor mai avea culoarea albă, lucioasă. Bezelele vor sta la cuptor între o oră și două ore, în funcție de cuptorul pe care îl ai.

Cât timp stă la cuptor bezeaua, poți face crema de brânză.

Cum faci crema de brânză și sosul

În bolul de mixer pune crema de brânză și adaugă zahărul treptat, cu ajutorul unei linguri. Alternează zahărul cu smântâna pentru frișcă. Adaugă câte puțin din fiecare și lasă-le să se încorporeze bine. După ce ai pus primele cantități, oprește mixerul și dă prin răzătoare puțină coajă de lime pentru a adăuga mai multă aromă desertului tău. Poți să storci o jumătate de lime ca să-i dea puțină aciditate. Amestecă bine și adaugă vanilia în funcție de cât de mult îți place această aromă. Poți să folosești păstaie sau esență, gustul va fi la fel. Când e gata, pune crema la rece, în frigider.

Pentru a face sosul este necesar să ai o cratiță de dimensiuni medii. Păstrează câteva bucăți de zmeură pentru decor, iar restul pune-le pe foc împreună cu o parte din zahăr. Lasă sosul pe foc aproximativ 10-15 minute. După ce a fiert, pune-l într-un blender și amestecă bine. Ultimul pas pentru sos este să-l treci prin sită ca să elimini toți sâmburii din fructele de zmeură. Pune o folie și lasă-l și pe el la frigider după ce a ajuns la temperatura camerei.

Cum se montează Pavlova

Este ideal să montezi prăjitura Pavlova cu sos de zmeură cu 10-15 minute înainte de a fi consumată pentru a nu strica structura bezelei. Începe prin a pune pe farfurie, cu posh-ul, câteva puncte de cremă. Peste ele pune câte un biscuite de bezea ca să nu ai surpriza de a-ți aluneca prăjiturile de pe platou.

Apoi continuă să pui crema peste toată suprafața bezelei, făcând două cercuri egale. În interiorul cercurilor pune sosul de zmeură și ornează cum îți place cu fructe de zmeură proaspete. Poți să razi puțină bezea pe deasupra, pentru un aspect mai atrăgător. Ca și băutură, poți să alegi o Piña Colada fără alcool.

Pentru decor poți folosi mentă proaspătă și zmeură. Spor la gătit această rețetă ușoară și de efect de Pavlova cu sos de zmeură!     

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Fasole cu ciolan afumat
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă pe un suport de lemn
Galerie foto
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O prăjitură pavlova, decorată cu căpșuni și sos de coacăze roșii
Galerie foto
Pavlova, prăjitura de bezea care a cucerit întreaga lume cu gustul ei
Pavlova, prăjitura de bezea care a cucerit întreaga lume cu gustul ei
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Românii se pregătesc pentru un Crăciun mai scump. 40% dintre ei alocă între 500 și 1.000 de lei pentru cadouri
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Cât a plătit Ioana Țiriac pentru a fi martoră la un moment istoric. Fiica magnatului român nu s-a uitat la bani
Ilie Bolojan a reacționat după ce Ciprian Ciucu a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei. Ce a spus
Ilie Bolojan a reacționat după ce Ciprian Ciucu a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei. Ce a spus
Ilie Bolojan a reacționat după ce Ciprian Ciucu a câștigat alegerile pentru Primăria Capitalei. Ce a spus
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Hande Erçel apare pe coperta revistei Vogue Arabia la final de an. Actrița este de nerecunoscut
Jumătate din Internet a picat într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
„Jumătate din Internet a picat” într-o nouă pană Cloudflare. Ultima a avut loc acum doar câteva săptămâni
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
închide