Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Desertul potrivit pentru o vară perfectă

timpul de preparare
Timp de gătire: 2 ore
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Când spui desert și bezea, automat te gândești la prăjitura Pavlova. Fie că alegi să o faci sub formă de prăjitură, fie că preferi un tort, nu vei da greș indiferent de ocazie. Nobo, câștigătorul Chefi fără limite 2022, ne propune să testăm rețeta de pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime. Este un desert care se prepară ușor, iar gustul este delicios.

Publicat: 3 iulie 2022, 16:06
Pavlova cu zmeură și mentă, pe o farfurie deschisă la culoare, cu o furculiță alături, pe un fundal gri
Pavlova cu sos de zmeură, cremă de brânză și lime poate fi făcută sub formă de prăjitură sau sub formă de tort / Shutterstock

Pavlova este un desert extrem de iubit în întreaga lume. E compusă din bezea crocantă, dulce. Pentru a contrabalansa și a fi ușor de consumat, aceasta se combină perfect cu o cremă de brânză cu sirop de lime și cu vanilie. Toate acestea se completează cu un sos de zmeură proaspătă, după cum spune și Nobo, într-un nou episod al show-ului BeautiFood | Sezonul 2.

Episoade integrale din emisiunea BeautiFood sunt disponibile în AntenaPLAY. Sezonul cu numărul 2 îl are ca protagonist pe Nobo. Câștigătorul Chefi fără limite 2022 și-a propus să impresioneze publicul cu unele dintre cele mai căutate rețete în mediul online, iar Pavlova se numără printre ele.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Numele prăjiturii Pavlova vine de la o celebră balerină din Rusia pe care o chema Anna Matveyevna Pavlova. Acest desert a fost creat special pentru ea, în timpul turneului ei din Noua Zeelandă (1926) și din Australia (1929) și s-a numit simplu Pavlova. Datorită celebrității ei, desertul a devenit un desert popular și de atunci a rămas pe lista iubitorilor de bezele.  

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas în prepararea prăjiturii Pavlova cu sos de zmeură este bezeaua, pentru că este baza acestei prăjituri. Amestecă 100 de grame de albuș de ou cu 175 de grame de zahăr tos. Pune în vasul de mixer albușurile, pornește-l și lasă-le până când se transformă în spumă. După ce s-au amestecat bine, adaugă zahărul tos, lingură cu lingură până când termini toată cantitatea. Este foarte important să adaugi zahărul treptat pentru a da timp albușului să încorporeze aerul și zahărului să se topească.

Bezeaua perfectă este lucioasă și foarte fină. Poți să verifici dacă este gata, foarte simplu: dacă întorci bolul, ea nu va cădea.

Cum se coc bezelele

Pentru a da forma perfectă bezelelor se folosește un posh. Pe tava pe care ai ales-o să le coci, pune hârtie de copt ca să nu ți se lipească. Întoarce tava cu fundul în sus și fă formele de bezea cât de mari dorești, în funcție de cum vrei să arate prăjitura ta.

Temperatura optimă pentru aceste bezele este între 90 °C și 100 °C . Dacă treci de 100 °C, se vor rumeni și nu vor mai avea culoarea albă, lucioasă. Bezelele vor sta la cuptor între o oră și două ore, în funcție de cuptorul pe care îl ai.

Cât timp stă la cuptor bezeaua, poți face crema de brânză.

Cum faci crema de brânză și sosul

În bolul de mixer pune crema de brânză și adaugă zahărul treptat, cu ajutorul unei linguri. Alternează zahărul cu smântâna pentru frișcă. Adaugă câte puțin din fiecare și lasă-le să se încorporeze bine. După ce ai pus primele cantități, oprește mixerul și dă prin răzătoare puțină coajă de lime pentru a adăuga mai multă aromă desertului tău. Poți să storci o jumătate de lime ca să-i dea puțină aciditate. Amestecă bine și adaugă vanilia în funcție de cât de mult îți place această aromă. Poți să folosești păstaie sau esență, gustul va fi la fel. Când e gata, pune crema la rece, în frigider.

Pentru a face sosul este necesar să ai o cratiță de dimensiuni medii. Păstrează câteva bucăți de zmeură pentru decor, iar restul pune-le pe foc împreună cu o parte din zahăr. Lasă sosul pe foc aproximativ 10-15 minute. După ce a fiert, pune-l într-un blender și amestecă bine. Ultimul pas pentru sos este să-l treci prin sită ca să elimini toți sâmburii din fructele de zmeură. Pune o folie și lasă-l și pe el la frigider după ce a ajuns la temperatura camerei.

Cum se montează Pavlova

Este ideal să montezi prăjitura Pavlova cu sos de zmeură cu 10-15 minute înainte de a fi consumată pentru a nu strica structura bezelei. Începe prin a pune pe farfurie, cu posh-ul, câteva puncte de cremă. Peste ele pune câte un biscuite de bezea ca să nu ai surpriza de a-ți aluneca prăjiturile de pe platou.

Apoi continuă să pui crema peste toată suprafața bezelei, făcând două cercuri egale. În interiorul cercurilor pune sosul de zmeură și ornează cum îți place cu fructe de zmeură proaspete. Poți să razi puțină bezea pe deasupra, pentru un aspect mai atrăgător. Ca și băutură, poți să alegi o Piña Colada fără alcool.

Pentru decor poți folosi mentă proaspătă și zmeură. Spor la gătit această rețetă ușoară și de efect de Pavlova cu sos de zmeură!     

Citește și
CELE MAI CITITE
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă pe un suport de lemn
Galerie foto
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă
Pavlova cu pere caramelizate și cremă de ciocolată albă
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O prăjitură pavlova, decorată cu căpșuni și sos de coacăze roșii
Galerie foto
Pavlova, prăjitura de bezea care a cucerit întreaga lume cu gustul ei
Pavlova, prăjitura de bezea care a cucerit întreaga lume cu gustul ei
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Când se bea smoothie
05:06
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
3 decembrie, 05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Telefoane şi electrocasnice, luate în rate şi duse imediat la amanet. Noua tactică a escrocilor
Job-ul pe care Mircea Lucescu l-ar fi avut dacă nu antrena. Ce studii are selecţionerul României
Job-ul pe care Mircea Lucescu l-ar fi avut dacă nu antrena. Ce studii are selecţionerul României
Job-ul pe care Mircea Lucescu l-ar fi avut dacă nu antrena. Ce studii are selecţionerul României
Rezultate Loto azi, 4 decembrie 2025. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 4 decembrie 2025. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Rezultate Loto azi, 4 decembrie 2025. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
închide