Prăjitura Vis de vară. Rețeta unui desert cu multe fructe și cremă de vanilie

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru că vara cele mai adorate deserturi sunt pe bază de fructe, avem pentru tine o rețetă de prăjitură cu multe fructe și cremă de vanilie, denumită ”Prăjitura Vis de vară”. Te va cuceri atât prin gustul deosebit și explozia de arome, cât și prin aspectul cu contrast spectaculos de culori.

Pandișpan cu cremă de vanilie și fructe de vară
Galerie foto

Galerie foto

Fructele se așază peste cremă în funcție de culori / Shutterstock

Poți adapta rețeta prăjiturii după propriul gust și după imaginație. Te poți juca în voie cu fructele multicolore, așezându-le ca un curcubeu sau ca un mozaic. Crema de vanilie o poți înlocui cu cremă de lămâie sau cu cremă de mascarpone. În orice variantă o vei prepara, prăjitura va ieși absolut delicioasă și cuceritoare.

Citește și

Rețetele de prăjituri cu fructe sunt foarte versatile. Poți face o mulțime de combinații între blaturi, creme și fructe. Cel mai popular și cel mai simplu este blatul de pandișpan. Însă merg bine și blaturile cu cacao sau cu ciocolată. Tot cu fructe poți prepara și plăcinte, tarte, prăjituri sau torturi, dar și deserturi la pahar. Chiar și în rețetele de Tiramisu se pot include fructele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de desert la pahar cu iaurt și afine, fără coacere. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru prăjitura Vis de vară.

Ingrediente

Mod de preparare

Dacă te întrebi de ce blatul de pandișpan conține 2 albușuri în plus, față de rețeta clasică, aceste albușuri rămân în urma folosirii gălbenușurilor la cremă. Poți opta pentru a le exclude și a le folosi la alte preparate sau a le congela pentru mai târziu.

Cum prepari blatul de pandișpan

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătește tava în care așezi hârtie de copt. Poți folosi o tavă pătrată cu dimensiunile aproximative de 25/25 cm sau una dreptunghiulară de 20/30 cm.

Pentru prepararea compoziției de pandișpan, mai întâi separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Adaugă și cele două albușuri separate de la cremă, apoi presară sare peste ele. Mixează bine albușurile până când devin spumoase și cristaline. Adaugă puțin câte puțin din zahăr, mixând intens pentru a obține o bezea foarte fermă.

Încorporează unul câte unul gălbenușurile în bezeaua de albușuri, amestecând cu o spatulă și folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a îngloba cât mai mult aer în ea. Apoi, încorporează câte puțin din făina trecută prin sită, folosind aceeași tehnică de amestecare.

Întinde compoziția de pandișpan în tava pregătită și uniformizează-i suprafața. Coace blatul de pandișpan timp de 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când trece testul scobitorii.

Cum prepari crema pentru prăjitura Vis de vară

Pune cele două gălbenușuri într-o crăticioară și adaugă peste ele un praf de sare și zahărul. Amestecă-le până când granulele de zahăr nu se mai simt. Apoi adaugă făina, laptele și vanilia și omogenizează compoziția. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și fierbe crema de vanilie amestecând continuu până când capătă textură de budincă.

După stingerea focului adaugă vanilia și omogenizează. Pune o folie de prospețime peste cremă, la contact cu aceasta și las-o să se răcească. Iar după răcirea completă, încorporează în cremă untul moale, folosind mixerul.

Întinde crema de vanilie peste blatul de pandișpan răcit, iar peste aceasta adaugă fructele, așezându-le frumos în funcție de culori. Într-un ibric amestecă apa cu zahărul. Încălzește ușor lichidul și adaugă gelatina( tort gelee). Amestecă pentru diluarea acesteia. Vei obține un jeleu transparent pe care îl întinzi imediat peste fructe. Acesta va oferi un aspect lucios fructelor și le va lipi de cremă.

Descoperă și o rețetă de prăjitură cu brânză și fructe de pădure.

Citește și
Prăjitura Vis de vară din pandișpan cu vanilie și fructe
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura Vis de vară cu multe fructe
Pandișpan cu cremă de vanilie și fructe de vară
+0
CELE MAI CITITE
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
cele 5 sosuri mamă
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
turtă dulce în coșuleț
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
câte zile se ține orezul în frigider
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Galerie foto
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
piept de rață cu portocală
05:22
Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă
Cârnați de casă moldovenești
21 decembrie, 11:14
Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit Cârnați de casă moldovenești, după rețeta tradițională. Ingrediente și pașii de urmat pentru un gust desăvârșit
Cu ce se poate înlocui praful de copt
21 decembrie, 11:11
Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură
mămăligă moldovenească
21 decembrie, 09:55
Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
20 decembrie, 07:32
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
20 decembrie, 06:58
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
20 decembrie, 05:51
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Destinaţia exotică spre care se îndreaptă cei mai mulţi români de sărbători. Sejurul porneşte de la 2.240 €
Destinaţia exotică spre care se îndreaptă cei mai mulţi români de sărbători. Sejurul porneşte de la 2.240 €
Destinaţia exotică spre care se îndreaptă cei mai mulţi români de sărbători. Sejurul porneşte de la 2.240 €
Afacerile cu care şi-a mărit de 4 ori averea milionarul român care are avion privat, dar merge cu metroul!
Afacerile cu care şi-a mărit de 4 ori averea milionarul român care are avion privat, dar merge cu metroul!
Afacerile cu care şi-a mărit de 4 ori averea milionarul român care are avion privat, dar merge cu metroul!
Rezultate Loto, 21 decembrie 2025. Report la Joker de 8,7 milioane de euro. Ce premii sunt în joc pentru următoarea extragere
Rezultate Loto, 21 decembrie 2025. Report la Joker de 8,7 milioane de euro. Ce premii sunt în joc pentru următoarea extragere
Rezultate Loto, 21 decembrie 2025. Report la Joker de 8,7 milioane de euro. Ce premii sunt în joc pentru următoarea extragere
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
Ruladă din aluat de cozonac cu nucă și cacao, glazurată cu ciocolată
Ruladă din aluat de cozonac cu nucă și cacao, glazurată cu ciocolată
Ruladă din aluat de cozonac cu nucă și cacao, glazurată cu ciocolată
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor

Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor

Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor

Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune

Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune

Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată

Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată

Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură

Cu ce se poate înlocui praful de copt în prăjituri. Idei și alternative care te scot din încurcătură

Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche

Cum faci mămăligă moldovenească. Rețeta veche
închide