Prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă vrei să incluzi prunele în cât mai multe rețete de deserturi delicioase și spectaculoase, trece pe lista de preparat și rețeta de prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă. Te va cuceri combinația de gusturi, texturi și arome, dar și contrastul de culori.

Porție de prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă și decorată cu felii de prune și mentă
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura cucerește atât prin gustul delicios cât și prin contrastul spectaculos de culori / Rețetefeldefel.ro

Prunele sunt printre cele mai utilizate fructe în bucătăria românească. Sunt folosite la rețetele de gem compot sau dulceață, dar și la diverse rețete de băuturi. De asemeni, prunele sunt foarte populare în rețetele de deserturi sau de mâncăruri. Pentru sezonul rece sunt foarte apreciate prunele deshidratate. Se folosesc ca atare, dar și incluse în deserturi sau mâncăruri savuroase.

Citește și

Prunele nu oferă doar gust și aspect preparatelor, ci și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, potasiu și fibre. De asemenea, conțin antioxidanți puternici precum polifenolii, care ajută la combaterea stresului oxidativ. Fibrele din prune ajută la încetinirea absorbției zaharurilor în sânge, ceea ce poate contribui la menținerea unui nivel stabil al glicemiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prunele sunt o alegere excelentă pentru o dietă echilibrată și sănătoasă. Indiferent dacă le consumați proaspete sau uscate, acestea pot aduce numeroase beneficii organismului. Descoperă aici mai multe despre cura cu prune uscate și ce beneficii ar avea asupra organismului. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea blatului care este este foarte simplă. Iar în timp ce blatul se coace în cuptor, vei prepara crema de prune. Glazura de ciocolată albă se prepară ultima, după ce se montează prăjitura.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu prune și migdale

Într-un bol adaugă ouăle, praf de sare, zaharul tos și cel vanilat. Amestecă-le pentru 5 minute sau până când compoziția devine cremoasă și deschisă la culoare, iar volumul este dublat. În alt bol trece prin sită făina și praful de copt, apoi amestecă-le cu migdalele măcinate foarte fin.

Încorporează treptat amestecul de făină cu praf de copt în compoziția de ouă și omogenizează. Apoi întinde compoziția uniform într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 23×30  cm acoperită cu hârtie de copt. Pune tava în cuptor și coace blatul pentru 15 minute la 180  de grade Celsius. Apoi lasă blatul la răcit în tavă.

Descoperă și o rețetă de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție.

Cum prepari crema de prune

Într-o crăticioară adaugă apa, zahărul și amidonul. Amestecă pentru a se dizolva bine amidonul, apoi adaugă prunele și untul.

Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă continuu timp de 5-6 minute. Introdu blenderul în compoziție și mărunțește prunele, apoi trece totul prin sită.

Adaugă și gelatina hidratată în prealabil în apă rece.

Amestecă pentru a se omogeniza, apoi adaugă și esența de rom.

Întinde crema peste blatul din tavă, iar după ce se temperează bine crema, pune tava în frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Cum prepari glazura de ciocolată albă pentru prăjitură cu prune și migdale

Topește la foc mic ciocolata albă împreună cu smântâna pentru frișcă și las-o la răcorit, dar nu să se răcească complet.

Scoate tava cu prăjitura din frigider și întinde glazura deasupra. Apoi presară migdale tocate grosier și mai lasă prăjitura la rece timp de o oră, pentru a se întări glazura.

Porționează prăjitura cu un cuțit cu lama foarte subțire, trecut prin apă fierbinte și curățat după fiecare tăietură.

Și dacă îți plac rețetele de deserturi cu prune, mai trece pe listă și o rețetă de tartă cu prune și bezea.

Citește și
Porție de prăjitură cu prune secționată cu furculița
Galerie foto

Galerie foto

Porție de prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă
Colaj de poze cu pașii de preparare ai prăjiturii
Porție de prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă și decorată cu felii de prune și mentă
+1
CELE MAI CITITE
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Augsburger Zwetschgendatschi
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar, una pe farfurie și trei pe un grătar
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
04:07
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
10 decembrie, 12:23
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
salate de cartofi
10 decembrie, 06:56
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci 5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
10 decembrie, 05:30
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Mai multe legături de praz pe un fundal alb
9 decembrie, 15:51
(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase (P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
9 decembrie, 09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Joburi pentru cei fără studii superioare. Salariile pornesc de la 3.500 de lei
Joburi pentru cei fără studii superioare. Salariile pornesc de la 3.500 de lei
Joburi pentru cei fără studii superioare. Salariile pornesc de la 3.500 de lei
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: amp;#8220;Pot ieşi la pensie acum”
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: amp;#8220;Pot ieşi la pensie acum”
Celebra companie din România care a fost achiziţionată de un colos din Franţa: amp;#8220;Pot ieşi la pensie acum”
Mireasa, sezon 12. Cum a ajuns doamna Cristiana să-l susțină pe Adin pentru o perioadă. Doamna Adriana a avut o altă variantă
Mireasa, sezon 12. Cum a ajuns doamna Cristiana să-l susțină pe Adin pentru o perioadă. Doamna Adriana a avut o altă variantă
Mireasa, sezon 12. Cum a ajuns doamna Cristiana să-l susțină pe Adin pentru o perioadă. Doamna Adriana a avut o altă variantă
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Conopidă friptă cu sos cremos de ciuperci
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
6 medicamente care nu se combină bine cu suplimentul de vitamina D, potrivit farmaciștilor
fresh
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat

Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat

Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat

Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață

Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață

Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat

Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat

(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase

(P) Super legumele care schimbă regulile alimentației sănătoase

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
închide