Prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă
Dacă vrei să incluzi prunele în cât mai multe rețete de deserturi delicioase și spectaculoase, trece pe lista de preparat și rețeta de prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă. Te va cuceri combinația de gusturi, texturi și arome, dar și contrastul de culori.
Galerie foto
Prunele sunt printre cele mai utilizate fructe în bucătăria românească. Sunt folosite la rețetele de gem compot sau dulceață, dar și la diverse rețete de băuturi. De asemeni, prunele sunt foarte populare în rețetele de deserturi sau de mâncăruri. Pentru sezonul rece sunt foarte apreciate prunele deshidratate. Se folosesc ca atare, dar și incluse în deserturi sau mâncăruri savuroase.
Prunele nu oferă doar gust și aspect preparatelor, ci și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, potasiu și fibre. De asemenea, conțin antioxidanți puternici precum polifenolii, care ajută la combaterea stresului oxidativ. Fibrele din prune ajută la încetinirea absorbției zaharurilor în sânge, ceea ce poate contribui la menținerea unui nivel stabil al glicemiei.
Prunele sunt o alegere excelentă pentru o dietă echilibrată și sănătoasă. Indiferent dacă le consumați proaspete sau uscate, acestea pot aduce numeroase beneficii organismului. Descoperă aici mai multe despre cura cu prune uscate și ce beneficii ar avea asupra organismului. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru prăjitură cu prune și migdale, glazurată cu ciocolată albă.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu prepararea blatului care este este foarte simplă. Iar în timp ce blatul se coace în cuptor, vei prepara crema de prune. Glazura de ciocolată albă se prepară ultima, după ce se montează prăjitura.
Cum prepari blatul pentru prăjitură cu prune și migdale
Într-un bol adaugă ouăle, praf de sare, zaharul tos și cel vanilat. Amestecă-le pentru 5 minute sau până când compoziția devine cremoasă și deschisă la culoare, iar volumul este dublat. În alt bol trece prin sită făina și praful de copt, apoi amestecă-le cu migdalele măcinate foarte fin.
Încorporează treptat amestecul de făină cu praf de copt în compoziția de ouă și omogenizează. Apoi întinde compoziția uniform într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 23×30 cm acoperită cu hârtie de copt. Pune tava în cuptor și coace blatul pentru 15 minute la 180 de grade Celsius. Apoi lasă blatul la răcit în tavă.
Descoperă și o rețetă de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție.
Cum prepari crema de prune
Într-o crăticioară adaugă apa, zahărul și amidonul. Amestecă pentru a se dizolva bine amidonul, apoi adaugă prunele și untul.
Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă continuu timp de 5-6 minute. Introdu blenderul în compoziție și mărunțește prunele, apoi trece totul prin sită.
Adaugă și gelatina hidratată în prealabil în apă rece.
Amestecă pentru a se omogeniza, apoi adaugă și esența de rom.
Întinde crema peste blatul din tavă, iar după ce se temperează bine crema, pune tava în frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte.
Cum prepari glazura de ciocolată albă pentru prăjitură cu prune și migdale
Topește la foc mic ciocolata albă împreună cu smântâna pentru frișcă și las-o la răcorit, dar nu să se răcească complet.
Scoate tava cu prăjitura din frigider și întinde glazura deasupra. Apoi presară migdale tocate grosier și mai lasă prăjitura la rece timp de o oră, pentru a se întări glazura.
Porționează prăjitura cu un cuțit cu lama foarte subțire, trecut prin apă fierbinte și curățat după fiecare tăietură.
Și dacă îți plac rețetele de deserturi cu prune, mai trece pe listă și o rețetă de tartă cu prune și bezea.
Galerie foto