Prăjitură cu brânză și fructe de pădure. O armonie de arome și culori

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Fructele de pădure sunt un grup de fructe mici, comestibile. Sunt foarte apreciate atât pentru gustul lor plăcut, cât și pentru beneficiile lor nutritive și medicinale. Dintre aceste fructe fac parte afinele, zmeura, murele, căpșunile, coacăzele, merișoarele, cătina și agrișele. Folosite separat sau combinate, acestea oferă o combinație unică de gust și nutrienți.

Citește și

Prăjitură cu brânză și fructe de pădure porționată în tava de copt, o porție pe spatulă și o porție pe farfurie
Fiecare porție de prăjitură are umplutură de fructe diferită / Profimedia Images

Fructele de pădure sunt un grup de fructe mici, comestibile. Sunt foarte apreciate atât pentru gustul lor plăcut, cât și pentru beneficiile lor nutritive și medicinale. Dintre aceste fructe fac parte afinele, zmeura, murele, căpșunile, coacăzele, merișoarele, cătina și agrișele. Folosite separat sau combinate, acestea oferă o combinație unică de gust și nutrienți.

Citește și

Fructele de pădure sunt foarte versatile în bucătărie. Ele pot fi consumate proaspete sau adăugate în salate. Pot fi transformate în smoothie-uri, sucuri și siropuri, gemuri și dulcețuri sau compoturi. De asemeni pot fi deshidratate pentru a fi incluse în cereale sau batoane energizante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În rețetele de deserturi fructele de pădure pot și folosite ca decor, în creme și blaturi sau sub formă de glazuri și jeleuri. Un astfel de exemplu îl poți descoperi la rețeta de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată. Iar în rândurile ce urmează îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu brânză și fructe de pădure.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii unge cu unt moale interiorul unei forme de tort cu diametrul de 24 cm. Apoi presară puțină făină peste unt. Lasă tava deoparte și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Acum poți aduce pe masa de lucru ingredientele pentru blatul prăjiturii.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu brânză și fructe de pădure

Pune untul moale într-un bol și amestecă-l cu zahărul până obții o compoziție cremoasă. Încorporează pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. Trece prin sită făina cu praful de copt, amestecă-le cu praful de sare și încorporează-le treptat în compoziția pentru blat, amestecând ușor pentru omogenizare.

Întinde compoziția rezultată în tava de copt pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Pune tava în cuptor și coace blatul timp de 15 minute, la 180 de grade Celsius. Este necesar doar să se rumenească puțin la suprafață.

În acest interval de timp, poți prepara crema de brânză. Amestecă untul moale cu zahărul pudră până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă crema de brânză și încorporeaz-o bine în compoziția de unt.

Scoate tava cu blatul din cuptor și întinde imediat peste acesta 2/3 din crema de brânză.

Din restul de cremă formează șase raze de cerc, utilizând un dispozitiv de decorat deserturi.

Între razele de cerc vei așeza separat fructele de pădure.

Introdu iar tava în cuptor și mai coace delicioasa prăjitură cu brânză și fructe de pădure timp de 15 minute, tort la 180 de grade Celsius.

După coacere lasă prăjitura să se răcească pentru a o porționa frumos.

Te vei bucura de un spectacol de culori, dar și de arome deosebite.

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert festiv, îți recomandăm să prepari un tort cu mousse din fructe de pădure.

Citește și
Prăjitură cu brânză și fructe de pădure porționată în tava de copt și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Femeie distribuind fructele deasupra prăjiturii
tava cu blatul de prăjitură ținută îm mâine cu două ștergare, lângă cuptor
Prăjitură cu brânză și fructe de pădure porționată în tava de copt, o porție pe spatulă și o porție pe farfurie
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două porții de prăjitură cu caise și crumble
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitură cu caise și crumble. Rețeta unui desert fraged și fructat
Prăjitura cu iaurt și fructe decorată cu frunze de mentă
Galerie foto
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
Prăjitura cu iaurt și fructe. Rețeta unui desert simplu, fără coacere
Blat simplu pentru tort pe un platou alb
Galerie foto
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
06:55
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Prăjitura Kardinalschnitte porționată pe un platou, cu o spatulă de tort
05:59
Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
3 iulie, 07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
3 iulie, 06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Sorbet de caise. Rețeta unui desert de vară aromat și răcoritor
Nazare: Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii. Ce spune despre subvenţia partidelor
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
Nazare: "Deficitul, cauzat de creşterea de salarii şi pensii". Ce spune despre subvenţia partidelor
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
amp;#8220;Sunt propriul meu duşman” Celebrul milionar a încercat să se sinucidă după ce şi-a pierdut întreaga avere!
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Cine e și cum arată noua iubită a lui Bogdan Cîrlan, fostul concurent de la Insula Iubirii sezonul 7
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Hande Erçel își surprinde fanii cu noi fotografii din vacanță. Vedeta se află la Cannes alături de partenerul Hakan Sabanci
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
Nicole Scherzinger și-a etalat silueta de invidiat într-un costum de baie minuscul, cu ocazia zilei sale de naștere
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. Super-gonoreea rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
3 boli cu transmitere sexuală care treptat devin incurabile. „Super-gonoreea” rezistentă la antibiotice este tot mai răspândită
fresh
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă

Kardinalschnitte. Rețeta unui desert tradițional din bucătăria austriacă
închide