Primul pas constă în coacerea dovleacului. După coacere, va trebui să aștepți răcirea lui pentru a-l putea adăuga în compoziția checului.

Descoperă aici cum poți prepara cel mai bun dovleac copt la cuptor, cu gust de copilărie.

Pașii necesari pentru a prepara pumpkin bread

Dacă ai rezolvat primul pas, acela de a coace dovleacul, poți începe amestecarea inghedientelor pentru aluatul de chec cu dovleac. Dar mai întâi pregătește tava de copt în care așez hârtie pergament. Poți opta și pentru a unge interiorul tăvii cu unt și a presăra puțină făină, dacă îți lipsește hârtia de copt.

Apoi trece făina prin sită într-un bol încăpător și amestec-o cu sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și nucșoara.

Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă zahărul peste el. Amestecă energic untul cu zahărul, până când rezultă o compoziție cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt. Încorporează în această compoziție unul câte unul, ouăle.  Omogenizează bine compoziția după fiecare ou adăugat.

În această compoziție adaugă și piureul de dovleac copt. Apoi adaugi treptat și amestecul de ingrediente uscate din celălalt bol.

Vei obține un aluat frumos colorat și ușor mai dens decât cel pentru rețeta clasică de chec. Întinde aluatul în tava pregătită și nivelează-l uniform la suprafață.  Apoi introdu tava în cuptorul încălzit și coace checul timp de 40-45 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă checul să se răcească în tavă pentru aproximativ 10 minute, apoi îl poți transfera pe un platou. Îl poți porționa după răcire, dar dacă pofta este mare, poți secționa un colț din el și cât este cald.

După ce îți satisfaci pofta cu pumpkin bread, poți trece la nivelul următor și prepari rețeta de chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă.