Chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă, cucerește atât papilele cât și privirile cu așa combinație de culori și arome. Este un desert de toamnă delicios, foarte aromat și spectaculos, mai ales copt în formă de guguluf.

Chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă porționat, alături de un set de ceai și un dovleac
Galerie foto

Galerie foto

Checul se va aromatiza cu scorțișoară / Shutterstock

Checul este una dintre cele mai simple rețete de deserturi, dar foarte versatile, în același timp. Poți prepara checul într-o mulțime de combinații. Pornind de la rețeta clasică de chec, poți adăuga pudră de cacao, ciocolată, fructe proaspete sau uscate și diferite piureuri de fructe sau legume.

Citește și

Piureul de dovleac copt oferă checului și gust delicios, dar și culoare spectaculoasă. În plus, textura checului va fi ușor umedă și mai densă. Glazura de ciocolată albă o poți aromatiza după preferințe. Sucul de lămâie adăugat mai diminuează din gustul foarte dulce al ciocolatei albă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de chec cu iaurt și prune, decorat cu glazură de ciocolată albă. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe să amesteci ingredientele pentru aluatul de chec, adună toate ingredientele pe masa de lucru. Este necesar ca untul să fie ținut la temperatura camerei pentru cel puțin 15-20 de minute. Astfel devine moale și se poate amesteca foarte ușor cu celelalte ingrediente.

Cum prepari chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă

Pregătește o formă de guguluf cu diametrul de 36 cm sau două forme cu diametrele mai mici. Unge interiorul formei cu unt din belșug și presară făină peste acesta. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune untul moale în bolul mixerului împreună cu zahărul. Pornește mixerul și amestecă cele două ingrediente până când untul devine spumos, iar zahărul este diluat. Adaugă pe rând cele patru ouă și omogenizează compoziția după fiecare ou adăugat. Apoi adaugă piureul de dovleac copt și omogenizează compoziția.

În alt bol, adaugă făina, praful de copt, pudra de scorțișoară și sarea. Amestecă toate aceste ingrediente și încorporează-le treptat în compoziția pentru chec.

Întinde compoziția rezultată în forma de copt și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu forma de copt în cuptor și coace checul pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă-l să se răcească mai întâi în forma de copt, apoi răstoarnă-l pe un grătar de răcire.

Pentru a prepara glazura de ciocolată albă, pune frișca lichidă împreună cu ciocolata ruptă într-un bol, pe baie de aburi. Amestecă până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Adaugă sucul de lămâie și întinde glazura fierbinte peste checul răcit.

Lasă deliciosul chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă la loc răcoros până când glazura devine fermă. Apoi îl poți porționa și savura alături de familia ta.

Tot din categoria checurilor de toamnă cu dovleac, îți recomandăm să încerci și rețeta de chec cu dovleac și glazură de lămâie. Este perfect pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni.

Citește și
Două checuri guguluf glazurate cu ciocolată albă, alături de un ceainic și farfurii
Galerie foto

Galerie foto

Chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă, alături de un ceainic alb și un dovleac
Chec cu dovleac copt și glazură de ciocolată albă porționat, alături de un set de ceai și un dovleac
+21
CELE MAI CITITE
Tartă cu caise proaspete și gem de caise porționată în tavă și păe o farfurie, alături de un bol cu zahăr și caise
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoare
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Semifreddo cu zmeură și fistic porționat pe un platou
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat în vasul de copt, alături de un bol cu orez și mazăre
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros
Pui umplut cu ficăței și bacon afumat, pentru un prânz savuros
Două pahare pline cu cireșată
Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat
Cât alcool se pune la cireșată? Rețeta pentru un gust fin și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Galerie foto
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Galerie foto
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată și porționat
Galerie foto
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
bol cu orez cu lapte
08:27
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă în borcane
08:23
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
21 iulie, 11:48
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
21 iulie, 11:16
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
20 iulie, 11:40
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
20 iulie, 05:59
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
19 iulie, 09:31
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
19 iulie, 07:28
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Gustarea de dimineață care te poate ajuta să îți reglezi tranzitul intestinal, recomandată de dieteticieni
Gustarea de dimineață care te poate ajuta să îți reglezi tranzitul intestinal, recomandată de dieteticieni
Gustarea de dimineață care te poate ajuta să îți reglezi tranzitul intestinal, recomandată de dieteticieni
Mariana a promovat examenul de BAC la 51 de ani. Ce medie a obţinut arădeanca: Să termin liceul a fost visul meu
Mariana a promovat examenul de BAC la 51 de ani. Ce medie a obţinut arădeanca: "Să termin liceul a fost visul meu"
Mariana a promovat examenul de BAC la 51 de ani. Ce medie a obţinut arădeanca: "Să termin liceul a fost visul meu"
Soţia lui Costin Gheorghe, apariţie răvăşitoare pe litoral. Maria este de o frumuseţe răpitoare
Soţia lui Costin Gheorghe, apariţie răvăşitoare pe litoral. Maria este de o frumuseţe răpitoare
Soţia lui Costin Gheorghe, apariţie răvăşitoare pe litoral. Maria este de o frumuseţe răpitoare
Accesoriul personalizat pe care Ilona Brezoianu l-a purtat la nunta sa. Detaliul bine ascuns sub rochia de mireasă
Accesoriul personalizat pe care Ilona Brezoianu l-a purtat la nunta sa. Detaliul bine ascuns sub rochia de mireasă
Accesoriul personalizat pe care Ilona Brezoianu l-a purtat la nunta sa. Detaliul bine ascuns sub rochia de mireasă
Fostul partener al actriței Irina Baeva spune că i-a găsit mesaje de la David Zepeda. Află dacă a fost vorba despre infidelitate
Fostul partener al actriței Irina Baeva spune că i-a găsit mesaje de la David Zepeda. Află dacă a fost vorba despre infidelitate
Fostul partener al actriței Irina Baeva spune că i-a găsit mesaje de la David Zepeda. Află dacă a fost vorba despre infidelitate
De ce se rotește Pământul mai lent. Și zilele au devenit mai lungi din cauza procesului periculos
De ce se rotește Pământul mai lent. Și zilele au devenit mai lungi din cauza procesului periculos
De ce se rotește Pământul mai lent. Și zilele au devenit mai lungi din cauza procesului periculos
Ruladă cu cocos și zmeură, fără coacere
Ruladă cu cocos și zmeură, fără coacere
Ruladă cu cocos și zmeură, fără coacere
Cum să protejezi copilul de caniculă
Cum să protejezi copilul de caniculă
Cum să protejezi copilul de caniculă
Lady Gaga a dezvăluit că lucrează la muzică nouă. Fanii sunt în delir după ce artista a împărtășit imagini din spatele microfonului
Lady Gaga a dezvăluit că lucrează la muzică nouă. Fanii sunt în delir după ce artista a împărtășit imagini din spatele microfonului
Lady Gaga a dezvăluit că lucrează la muzică nouă. Fanii sunt în delir după ce artista a împărtășit imagini din spatele microfonului
Fructe care pot reduce temperatura corpului. Cât de hidratante pot fi
Fructe care pot reduce temperatura corpului. Cât de hidratante pot fi
Fructe care pot reduce temperatura corpului. Cât de hidratante pot fi
fresh
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori

Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori

Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori

Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv

Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv

Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant

Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant

Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată

Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată

Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri

Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
închide