Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasic

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de chec marmorat cu cafea este rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să faci o prăjitură simplă, cu o aromă care să îl facă deosebit. Este o combinație interesantă de vanilie, ciocolată și cafea, cu un aluat moale, catifelat, ușor umed.

Chec marmorat cu cafea, servit pe un blat de lemn
Checul marmorat cu cafea se poate consuma până la 4 zile de la preparare / Shutterstock

Dacă nu ești experimentată în bucătărie, dar vrei să prepari un desert deosebit, acest chef marmorat cu cafea este exact ce îți trebuie. Ai nevoie de unt, espresso gata preparat și răcit, făină, praf de copt, sare, zahăr, ouă, extract de vanilie, lapte bătut și pudră de cacao.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingredientele pentru acest chec probabil le ai deja în casă: unt, espresso, făină, zahăr, ouă, lapte bătut, cacao, praf de copt, sare și extract de vanilie.

Untul poate fi și cu un conținut de grăsime mai mic, dar cel mai bine este să alegi unul cu 80-82% grăsime. Acesta trebuie bătut cu zahărul la începutul procesului de gătire pentru ca va face aluatul mai pufos.

De asemenea, îi va da textura de burete deoarece smântânirea acestor ingrediente mai mult timp introduce mai mult aer în aluat.

Cel mai bun truc pentru a crea prăjituri perfect marmorate este să nu exagerezi. Te poți lăsa dusă de val și să amesteci prea mult cele două aluaturi împreună. Cu cât agiți mai puțin aluatul de chec, cu atât mai vizibilă este distincția între culori. Va rezulta un chec marmorat frumos, cu contraste puternice.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se unge cu ulei o tavă de chef/cozonac. Apoi se pune hârtie de copt.

Într-un castron de mărime medie, se amestecă făina, praful de copt și sarea până când sunt bine combinate, apoi se lasă deoparte.

Cum se prepară rețeta de chec

Se adaugă untul, la temperatura camerei, și zahărul într-un bol, apoi se bat la viteză medie timp de 3-4 minute, până când amestecul devine mai deschis la culoare și cremos. Se oprește mixerul și se răzuiește bolul pentru ca tot untul și zahărul sunt complet încorporate.

Se adaugă ouăle în bol, pe rând, și se mixează până se amestecă bine. Apoi se încorporează și cu extractul de vanilie. Se pune jumătate din amestecul de făină în bol și se încorporează. După aceea se pune laptele bătut, se amestecă și apoi restul de făină.

Într-un castron de mărime medie, se amestecă pudra de cacao și espresso-ul răcit până când se formează o pastă. Apoi se amestecă cu 1/3 din aluat și se amestecă bine până devine o compoziție omogenă.

Se pun în tava pregătită alternând câte o lingură de aluat de vanilie și aluatul de ciocolată. Apoi, folosind o frigăruie sau un cuțit, se învârtește aluatul pentru a integra aluatul de ciocolată în cel de vanilie.

Se pune tava la cuptor și se lasă timp de 50 de minute sau până introduci o scobitoare și iese curată.

Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească timp de 10 minute înainte de-a scoate din tavă și se lasă să se răcească complet pe un grătar.

Cum se obține efectul de marmorare

Tehnica de lucru este simplă. Pui câte o lingură din aluatul de vanilie alternând cu câte o lingură de aluat de cacao și espresso. Apoi, folosește un băț de frigăruie sau un cuțit pe care le treci ușor prin aluat. Este suficient să faci acest lucru o dată sau de două ori.

Încearcă și rețeta de chec cu afine și lămâie. Este o rețetă simplă și gustoasă.

Poți păstra acest chec marmorat cu cafea într-un recipient ermetic la temperatura camerei și se consumă în decurs de 3 zile.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de chec cu rahat multicolor și cocos
Galerie foto
Chec cu rahat multicolor și cocos. Cum poți oferi savoare și culoare rețetei tale
Chec cu rahat multicolor și cocos. Cum poți oferi savoare și culoare rețetei tale
Chec de post cu banane servit pe o farfurie albă
Chec de post cu banane. Rețeta gata în 10 minute
Chec de post cu banane. Rețeta gata în 10 minute
Chec de post cu vișine pe o farfurie albă
Chec de post cu vișine. Rețeta de desert rapid și delicios
Chec de post cu vișine. Rețeta de desert rapid și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată aperitiv pentru masa de Paște servită într-o farfurie albă
07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Mai multe ouă care au gălbenușul verde
06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
Porție de friptură de miel cu vin și usturoi, alături de un cuțit, usturoi și roșii cherry
06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao, secționat
06:00
Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
O femeie care ține două ouă vopsite pentru pește
06:00
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de Papoutsakia, așezată pe o masă
30 aprilie, 09:41
Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc
Drob de miel pufos pentru Paște porționat pe salată verde, alături de roșii și ceapă verde
30 aprilie, 07:25
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Trei felii de drob alături de o legătură de ceapă verde
30 aprilie, 06:50
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob 7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...
Parteneri
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: Mirific!
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
5 lucruri pe care nu le știai despre Ali Yasin Özegemen din “Păsări rănite”. Cum este actorul în viața reală
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Leziuni la nivelul nasului la copii: care sunt acestea și cum le tratezi
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Britney Spears trebuie să-i plătească tatălui ei 2 milioane de dolari: „Familia mea m-a rănit. Nu s-a făcut dreptate!”
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
Cele mai bune fructe oleaginoase pentru slăbit. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
fresh
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
închide