Vei începe cu prepararea aluatului pentru foaia de ruladă, întrucât umplutura o folosești de la borcan. Dacă nu ai gem de căpșuni, poți folosi un alt gem, dar să nu fie foarte cursiv. Descoperă aici și rețeta gemului de căpșuni.

Cum prepari rețeta de ruladă cu gem de căpșuni

Mai întâi adună pe masa de lucru ingredientele și lasă-le să se relaxeze în timp ce pregătești tava de copt și pornești cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară un praf de sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase și cristaline. Adaugă treptat, jumătate din cantitatea de zahăr, în timp ce amesteci energic pentru a obține o bezea fermă.

Gălbenușurile amestecă-le cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, până când se deschid la culoare, iar zahărul este dizolvat. Adaugă uleiul și esența și omogenizează compoziția. Apoi amestecă cele două compoziții, adăugând puțin câte puțin din bezea în compoziția de gălbenușuri și amestecând ușor. După omogenizare, adaugă treptat și făina trecută prin sită.

Aluatul rezultat întinde-l uniform în tava tapetată cu hârtie de copt. Poți folosi o tavă cu dimensiunile aproximative de 30/40 cm.

Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.

După ce scoți tava din cuptor răstoarnă foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie ușor umed. Ruleaz-o cu ștergarul și las-o deoparte să se răcească. După ce s-a răcit complet, întinde foaia de ruladă și aplică gemul de căpșuni în strat uniform peste ea. Ruleaz-o din nou și împachetează delicioasa ruladă cu gem de căpșuni în hârtie de copt. Las-o la loc răcoros timp de  1-2 ore, apoi o poți decora cu căpșuni și mentă și porționa.

Iar dacă mai dorești și alte rețete interesante de rulade, mai trece pe lista de preparat și rețeta de ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată.