Ruladă cu cremă de cafea și mascarpone. Rețetă pentru iubitorii de cafea
Dacă adori aroma cafelei și în deserturi, îți oferim o rețetă ce ruladă cu cremă de cafea și mascarpone, care te va cuceri instant. Este rețeta unui desert plăcut, aromat și cu un aspect elegant.
Galerie foto
Prăjiturile sub formă de ruladă au un aspect simetric și elegant, ce cuceresc mai întâi privirile, apoi papilele gustative. Se spune că un desert reușit este atunci când aspectul este foarte apetisant și gustul pe măsura aspectului. Ruladele se încadrează perfect în această categorie de deserturi. Porționate frumos, atât sub formă rotundă cât și ovală, ruladele pot fi vedete pe un platou cu prăjituri festive.
În plus, rețetele de ruladă sunt foarte versatile. Le poți prepara în diferite combinații. Atât foile de ruladă cât și umpluturile pot fi preparate într-o mulțime de moduri. Important pentru aspectul frumos al unei rulade este contrastul de culori dintre foi și umpluturi.
Descoperă aici și o rețetă de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone. În continuare poți urmări lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de ruladă cu cremă de cafea și mascarpone.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a prepara aluatul pentru foaia de ruladă cu cacao, adună ingredientele pe masa de lucru și lasă-le la temperatura camerei timp de 15-20 de minute. În special albușurile necesită încălzire la temperatura camerei pentru a se amesteca perfect și a rezulta o bezea fermă.
Cum prepari foaia pentru ruladă cu cremă de cafea și mascarpone
Separă albușurile de gălbenușuri și presară sare peste albușuri.
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi adaugă jumătate din cantitatea de zahăr peste gălbenușurile și amestecă-le până când se deschid la culoare, iar zahărul se dizolvă. Adaugă uleiul și esența și omogenizează compoziția. Apoi adaugă treptat, făina trecută prin sită împreună cu pudra de cacao.
Lasă compoziția de gălbenușuri deoparte și amestecă albușurile presărate cu sare până când devin cristaline. Adaugă restul de zahăr lingură cu lingură și amestecă energic până când obții o bezea fermă. Adaugă treptat bezeaua de albușuri în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă.
Întinde compoziția obținută în tava tapetată cu hârtie de copt și introdu tava în cuptor. Coace foaia de ruladă cu cacao pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.
Imediat după coacere, răstoarnă foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie umezit. Ruleaz-o în ștergar împreună cu hârtia de copt. Las-o să se răcească în ștergar, până când pregătești crema.
Cum prepari crema și formezi rulada
Adaugă într-un bol mascarponele cu smântâna pentru frișcă (nebătută), zahărul pudră și cafeaua solubilă dizolvată în cele două linguri de apă.
Folosește mixerul și amestecă ingredientele până când se formează o cremă consistentă și omogenă.
Pentru a forma delicioasa ruladă cu cremă de cafea și mascarpone, despachetează foaia de ruladă din ștergar și îndepărtează hârtia de copt. Întinde crema peste foaia de ruladă și niveleaz-o uniform. Apoi ruleaz-o din nou și împacheteaz-o în hârtie de copt. Pune rulada la rece pentru aproximativ 5-6 ore, apoi se va putea porționa frumos.
Pentru o zi aniversară, o sărbătoare sau un eveniment special petrecut alături de familie și prieteni, îți oferim și o rețetă de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă.
Galerie foto