Ruladă cu cremă de cafea și mascarpone. Rețetă pentru iubitorii de cafea

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori aroma cafelei și în deserturi, îți oferim o rețetă ce ruladă cu cremă de cafea și mascarpone, care te va cuceri instant. Este rețeta unui desert plăcut, aromat și cu un aspect elegant.

Două porții de Ruladă cu cremă de cafea și mascarpone, frunze de mentă și o ceașcă de cafea
Galerie foto

Galerie foto

Crema aromată cu cafea se poate combina atât cu mascarpone cât și cu unt / Shutterstock

Prăjiturile sub formă de ruladă au un aspect simetric și elegant, ce cuceresc mai întâi privirile, apoi papilele gustative. Se spune că un desert reușit este atunci când aspectul este foarte apetisant și gustul pe măsura aspectului. Ruladele se încadrează perfect în această categorie de deserturi. Porționate frumos, atât sub formă rotundă cât și ovală, ruladele pot fi vedete pe un platou cu prăjituri festive.

Citește și

În plus, rețetele de ruladă sunt foarte versatile. Le poți prepara în diferite combinații. Atât foile de ruladă cât și umpluturile pot fi preparate într-o mulțime de moduri. Important pentru aspectul frumos al unei rulade este contrastul de culori dintre foi și umpluturi. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone. În continuare poți urmări lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de ruladă cu cremă de cafea și mascarpone.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a prepara aluatul pentru foaia de ruladă cu cacao, adună ingredientele pe masa de lucru și lasă-le la temperatura camerei timp de 15-20 de minute. În special albușurile necesită încălzire la temperatura camerei pentru a se amesteca perfect și a rezulta o bezea fermă.

Cum prepari foaia pentru ruladă cu cremă de cafea și mascarpone

Separă albușurile de gălbenușuri și presară sare peste albușuri.

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Apoi adaugă jumătate din cantitatea de zahăr peste gălbenușurile și amestecă-le până când se deschid la culoare, iar zahărul se dizolvă. Adaugă uleiul și esența și omogenizează compoziția. Apoi adaugă treptat, făina trecută prin sită împreună cu pudra de cacao.

Lasă compoziția de gălbenușuri deoparte și amestecă albușurile presărate cu sare până când devin cristaline. Adaugă restul de zahăr lingură cu lingură și amestecă energic până când obții o bezea fermă. Adaugă treptat bezeaua de albușuri în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu o spatulă.

Întinde compoziția obținută în tava tapetată cu hârtie de copt și introdu tava în cuptor. Coace foaia de ruladă cu cacao pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.

Imediat după coacere, răstoarnă foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie umezit. Ruleaz-o în ștergar împreună cu hârtia de copt. Las-o să se răcească în ștergar, până când pregătești crema.

Cum prepari crema și formezi rulada

Adaugă într-un bol mascarponele cu smântâna pentru frișcă (nebătută), zahărul pudră și cafeaua solubilă dizolvată în cele două linguri de apă.

Folosește mixerul și amestecă ingredientele până când se formează o cremă consistentă și omogenă.

Pentru a forma delicioasa ruladă cu cremă de cafea și mascarpone, despachetează foaia de ruladă din ștergar și îndepărtează hârtia de copt. Întinde crema peste foaia de ruladă și niveleaz-o uniform. Apoi ruleaz-o din nou și împacheteaz-o în hârtie de copt. Pune rulada la rece pentru aproximativ 5-6 ore, apoi se va putea porționa frumos.

Pentru o zi aniversară, o sărbătoare sau un eveniment special petrecut alături de familie și prieteni, îți oferim și o rețetă de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă.

Citește și
Ruladă nesecționată pe un platou, decorată cu mentă, alături de o ceașcă de cafea și frunze de mentă
Galerie foto

Galerie foto

Ruladă cu cremă de cafea și mascarpone. pe o farfurie, decorată cu frunze de mentă și o ceașcă de cafea
Două porții de Ruladă cu cremă de cafea și mascarpone, frunze de mentă și o ceașcă de cafea
+0
CELE MAI CITITE
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cremă de ciocolată și cafea în bol
Galerie foto
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Femeie decorând brioșe cu cremă de mascarpone și cafea
Galerie foto
Cremă de mascarpone și cafea, ideală pentru torturi și prăjituri
Cremă de mascarpone și cafea, ideală pentru torturi și prăjituri
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
21 august, 06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
21 august, 05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Românul care a făcut 1.35 milioane dolari din 33 de dolari, uluit de Ion Ţiriac: amp;#8220;Nu l-a interesat niciodată”
Românul care a făcut 1.35 milioane dolari din 33 de dolari, uluit de Ion Ţiriac: amp;#8220;Nu l-a interesat niciodată”
Românul care a făcut 1.35 milioane dolari din 33 de dolari, uluit de Ion Ţiriac: amp;#8220;Nu l-a interesat niciodată”
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
închide