Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată. Rețeta cu caise din compot
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert pentru momentele dulci petrecute cu familia, îți recomandăm să prepari o delicioasă și spectaculoasă ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot.
Galerie foto
Rețeta pentru foaia de ruladă nu este complexă. Se prepară după rețeta clasică de pandișpan cu cacao în compoziție. Pentru creme vei folosi ciocolată albă, ciocolată neagră și smântână pentru frișcă. Și acestea se prepară foarte simplu, după rețeta clasică de ganache de ciocolată. Iar pentru un plus de savoare și culoare, mai poți adăuga migdale întregi și fulgi de migdale, dar și bucăți de caise din compot. De fapt poți adăuga fructele preferate, proaspete, congelate sau din compot.
Ruladele fac parte dintre deserturile delicioase și foarte aspectuoase.
Un alt exemplu de ruladă delicioasă și elegantă, cu un contrast cuceritor de culori, o poți descoperi la rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine. Iar mai jos, poți urmări rețeta de lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu delicioasa ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună pe masa de lucru mai întâi ingredientele pentru prepararea foii de ruladă cu cacao. Lasă-le 15-20 de minute la temperatura camerei și pregătește-le pentru a le amesteca.
Cum prepari foaia pentru ruladă de cacao cu migdale
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului cu dimensiunile de 37/42 cm.
Apoi separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Peste albușuri adaugă un praf de sare. Introdu mixerul în ele și amestecă-le energic până când devin spumoase și cristaline. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr, dar treptat, amestecând intens, până când obții o bezea fermă.
Amestecă gălbenușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr. Când obții o compoziție cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt. adaugă uleiul și esența. Omogenizează compoziția, apoi încorporează treptat, făina amestecată cu pudra de cacao.
Amestecă bezeaua de albușuri cu compoziția de gălbenușuri, folosind o spatulă.
Întinde uniform compoziția pentru foaia de ruladă cu cacao, în tava pregătită. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.
Cum prepari cremele de ciocolată
Cremele de ciocolată pentru ruladă de cacao cu migdale le vei prepara pe rând, dar respectând aceeași pași de preparare.
Încălzește smântâna lichidă, dar fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere. Adaugă ciocolata mărunțită și untul tăiat în cuburi. Amestecă ingredientele până când untul și ciocolata se topesc, iar cremele devin omogene. Adaugă esența de vanilie în crema de ciocolată albă , iar în crema de ciocolată neagră adaugă esența de migdale.
După răcirea cremelor, introdu mixerul în ele și amestecă-le pe rând pentru a le oferi volum.
Pune deoparte 1/3 din crema de ciocolată albă pentru a o folosi la decor. Restul de cremă întinde-o în strat uniform peste foaia de ruladă. Secționează foaia în două pentru a forma 2 rulade. Adaugă cuburi de caise, scurse bine din compot câte unul din capete. Apoi rulează foile de ruladă pornind de la partea cu caise.
Împachetează ruladele astfel formate în hârtie de copt ți pune-le la rece pentru o oră.
Pentru a decora ruladele, mai întâi rumenește fulgii de migdale într-o tigaie sau la cuptor, până când devin mai crocanți.
Decorează ruladele cu cremă de ciocolată neagră, în strat uniform. Oprește 1/3 din cantitatea de ciocolată neagră pentru decorul final. Aplică fulgii de migdale pe lateralele ruladelor. Apoi decorează ruladele cu cremele oprite, și celelalte elemente de decor, după propria imaginație.
Dacă mai dorești rețete de rulade savuroase și aspectuoase, mai poți încerca rețeta de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone.
Galerie foto