Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată. Rețeta cu caise din compot

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert pentru momentele dulci petrecute cu familia, îți recomandăm să prepari o delicioasă și spectaculoasă ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot.

Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot, porționată pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Migdalele se rumenesc puțin la tigaie, înainte de folosire la decorul ruladei / Profimedia Images

Rețeta pentru foaia de ruladă nu este complexă. Se prepară după rețeta clasică de pandișpan cu cacao în compoziție. Pentru creme vei folosi ciocolată albă, ciocolată neagră și smântână pentru frișcă. Și acestea se prepară foarte simplu, după rețeta clasică de ganache de ciocolată. Iar pentru un plus de savoare și culoare, mai poți adăuga migdale întregi și fulgi de migdale, dar și bucăți de caise din compot. De fapt poți adăuga fructele preferate, proaspete, congelate sau din compot.

Citește și

Ruladele fac parte dintre deserturile delicioase și foarte aspectuoase.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un alt exemplu de ruladă delicioasă și elegantă, cu un contrast cuceritor de culori, o poți descoperi la rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine. Iar mai jos, poți urmări rețeta de lista de ingrediente și pașii necesari, pentru a prepara și tu delicioasa ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot.

Ingrediente

Mod de preparare

Adună pe masa de lucru mai întâi ingredientele pentru prepararea foii de ruladă cu cacao. Lasă-le 15-20 de minute la temperatura camerei și pregătește-le pentru a le amesteca.

Cum prepari foaia pentru ruladă de cacao cu migdale

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului cu dimensiunile de 37/42 cm.

Apoi separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Peste albușuri adaugă un praf de sare. Introdu mixerul în ele și amestecă-le energic până când devin spumoase și cristaline. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr, dar treptat, amestecând intens, până când obții o bezea fermă.

Amestecă gălbenușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr. Când obții o compoziție cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt. adaugă uleiul și esența. Omogenizează compoziția, apoi încorporează treptat, făina amestecată cu pudra de cacao.

Amestecă bezeaua de albușuri cu compoziția de gălbenușuri, folosind o spatulă.

Întinde uniform compoziția pentru foaia de ruladă cu cacao, în tava pregătită. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari cremele de ciocolată

Cremele de ciocolată pentru ruladă de cacao cu migdale le vei prepara pe rând, dar respectând aceeași pași de preparare.

Încălzește smântâna lichidă, dar fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere. Adaugă ciocolata mărunțită și untul tăiat în cuburi. Amestecă ingredientele până când untul și ciocolata se topesc, iar cremele devin omogene. Adaugă esența de vanilie în crema de ciocolată albă , iar în crema de ciocolată neagră adaugă esența de migdale.

După răcirea cremelor, introdu mixerul în ele și amestecă-le pe rând pentru a le oferi volum.

Pune deoparte 1/3 din crema de ciocolată albă pentru a o folosi la decor. Restul de cremă întinde-o în strat uniform peste foaia de ruladă. Secționează foaia în două pentru a forma 2 rulade. Adaugă cuburi de caise, scurse bine din compot câte unul din capete. Apoi rulează foile de ruladă pornind de la partea cu caise.

Împachetează ruladele astfel formate în hârtie de copt ți pune-le la rece pentru o oră.

Pentru a decora ruladele, mai întâi rumenește fulgii de migdale într-o tigaie sau la cuptor, până când devin mai crocanți.

Decorează ruladele cu cremă de ciocolată neagră, în strat uniform. Oprește 1/3 din cantitatea de ciocolată neagră pentru decorul final. Aplică fulgii de migdale pe lateralele ruladelor. Apoi decorează  ruladele cu cremele oprite, și celelalte elemente de decor, după propria imaginație.

Dacă mai dorești rețete de rulade savuroase și aspectuoase, mai poți încerca rețeta de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone.

Citește și
Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot, porționată pe două platouri și o farfurie, alături de o ceașcă cu cafea
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de decorare a ruladei
Colaj de poze cu pașii de formare ai ruladei
Ruladă de cacao cu migdale și creme de ciocolată cu caise din compot, porționată pe o farfurie
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată porționat pe un platou și pe o farfurie, alături de o cană cu cafea
Galerie foto
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Porție de pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă
Galerie foto
Pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă
Pandișpan cu căpșuni și ciocolată albă cu frișcă
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin, decorat cu alune și sirop de vin cu ciocolată neagră, alături de două pahare cu vin
Galerie foto
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă
Tort cu ciocolată albă și pere poșate în vin. Tort fantezie de toamnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide