Ruladă cu ciocolată albă și vișine. Desert delicios și elegant

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când dorești să-ți impresionezi familia cu un desert delicios și elegant, prăjiturile sub formă de ruladă poate fi alegerea perfectă. Îți oferim în acest scop o rețetă de ruladă cu ciocolată albă și vișine.

Ruladă cu ciocolată albă și vișine pe platou și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Rulada este delicioasă și are un aspect elegant / Shutterstock

Rețeta nu este grea și nici lista de ingrediente nu este complexă. Chiar dacă folosești mai multe ingrediente, acestea sunt destul de simple. Sunt ingrediente comune rețetelor simple pentru prăjituri. Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să prepari o foaie de pandișpan cu cacao. O poți aromatiza după preferință, cu rom sau cu vanilie. Iar pentru umplut, vei prepara o cremă din ciocolată albă cu mascarpone. Aroma o adaugi tot după preferințe. Vișinele adăugate pot fi dintre cele congelate sau din compot. În sezonul coacerii acestora, poți prepara rulada cu vișine proaspete.

Citește și

Această rețetă de ruladă se încadrează perfect pentru a fi preparată cu ocazia zilelor în care sărbătorim iubirea. Acestea sunt: Valentine’s Day, ziua de Dragobete, 1 Martie sau 8 Martie. Are culorile specifice acestor sărbători în care celebrăm iubirea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar una dintre cele mai populare rețete de desert, care se prepară special pentru zilele amintite, este rețeta Red Velvet Cupcakes. Trece-o și pe aceasta pe lista de preparat, alături de rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti aluatul pentru foaia de ruladă cu cacao. Adună de la început toate ingredientele necesare aluatului pentru a le avea la îndemână când începi amestecarea lor.

Cum prepari foaia pentru ruladă cu ciocolată albă și vișine

Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le pentru minim 15 minute la temperatura camerei. Între timp, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și așezi hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Peste gălbenușuri adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. Amestecă-le până când devin spumoase, iar zahărul este dizolvat. Adaugă uleiul și esența și omogenizează bine compoziția. Apoi, încorporează în compoziție puțin câte puțin din făina trecută prin sită împreună cu pudra de cacao.

Amestecă energic albușurile cu telul sau cu mixerul, până când devin spumoase. Adaugă peste ele cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, amestecând intens pentru a obține o bezea fermă. Amestecă bezeaua de albușuri cu compoziția de gălbenușuri, folosind o spatulă și mișcări circulare, pentru a obține un aluat aerat.

Întindem aluatul pentru foaia de ruladă cu cacao în tava pregătită. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.

După coacere, umezește un ștergar curat de bucătărie, așază-l pe o suprafață plană și răstoarnă foaia de ruladă cu cacao peste el. Rulează foaia în ștergar, fără a îndepărta hârtia de copt. Las-o să se răcească rulată în ștergar. După răcire o vei desface cu atenție și îndepărtezi hârtia de copt.

Cum prepari crema și formezi rulada

Așază o crăticioară pe baie de aburi și topește ciocolata albă în 100 ml de smântână lichidă. Amestecă pentru omogenizare, apoi lasă compoziția să se răcească. După răcirea completă amestec-o cu brânza mascarpone.

Cantitatea de smântână lichidă rămasă amestec-o până când capătă consistență și adaugă 25 gr de zahăr pudră. Amestecă energic până când se transformă în frișcă fermă. Încorporează frișca în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Nu uita să adaugi și un praf de sare, pentru a accentua gustul cremei.

Amestecă într-o sită vișinele cu 25 gr de zahăr pudră și lasă-le să se scurgă bine.

Oprește într-un bol 3-4 linguri din crema de ciocolată albă, pentru decorul ruladei. Cealaltă parte de cremă întinde-o uniform peste foaia de ruladă. Așază vișinele la unul din capetele foii, apoi rulează foaia strâns, pornind de la capătul cu vișine. Împacheteaz-o în hârtia de copt și pune-o la frigider pentru aproximativ o oră.

Decorează rulada cu crema oprită și rulourile de ciocolată colorate.

Descoperă și o rețetă de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone.

Citește și
Două porții de ruladă cu ciocolată albă și vișine
Galerie foto

Galerie foto

Foaie de ruladă cu cacao și cremă de ciocolată albă cu vișine
Foaie de ruladă cu cacao
Ruladă cu ciocolată albă și vișine pe platou și o porție pe farfurie
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, porționată, alături de căpșuni proaspete
Galerie foto
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend
Ruladă cu căpșuni și ciocolată albă, perfectă pentru deliciul din weekend
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
închide