Ruladă cu ciocolată albă și vișine. Desert delicios și elegant

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când dorești să-ți impresionezi familia cu un desert delicios și elegant, prăjiturile sub formă de ruladă poate fi alegerea perfectă. Îți oferim în acest scop o rețetă de ruladă cu ciocolată albă și vișine.

Ruladă cu ciocolată albă și vișine pe platou și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Rulada este delicioasă și are un aspect elegant / Shutterstock

Rețeta nu este grea și nici lista de ingrediente nu este complexă. Chiar dacă folosești mai multe ingrediente, acestea sunt destul de simple. Sunt ingrediente comune rețetelor simple pentru prăjituri. Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să prepari o foaie de pandișpan cu cacao. O poți aromatiza după preferință, cu rom sau cu vanilie. Iar pentru umplut, vei prepara o cremă din ciocolată albă cu mascarpone. Aroma o adaugi tot după preferințe. Vișinele adăugate pot fi dintre cele congelate sau din compot. În sezonul coacerii acestora, poți prepara rulada cu vișine proaspete.

Citește și

Această rețetă de ruladă se încadrează perfect pentru a fi preparată cu ocazia zilelor în care sărbătorim iubirea. Acestea sunt: Valentine’s Day, ziua de Dragobete, 1 Martie sau 8 Martie. Are culorile specifice acestor sărbători în care celebrăm iubirea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iar una dintre cele mai populare rețete de desert, care se prepară special pentru zilele amintite, este rețeta Red Velvet Cupcakes. Trece-o și pe aceasta pe lista de preparat, alături de rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti aluatul pentru foaia de ruladă cu cacao. Adună de la început toate ingredientele necesare aluatului pentru a le avea la îndemână când începi amestecarea lor.

Cum prepari foaia pentru ruladă cu ciocolată albă și vișine

Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le pentru minim 15 minute la temperatura camerei. Între timp, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius și așezi hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Peste gălbenușuri adaugă jumătate din cantitatea de zahăr. Amestecă-le până când devin spumoase, iar zahărul este dizolvat. Adaugă uleiul și esența și omogenizează bine compoziția. Apoi, încorporează în compoziție puțin câte puțin din făina trecută prin sită împreună cu pudra de cacao.

Amestecă energic albușurile cu telul sau cu mixerul, până când devin spumoase. Adaugă peste ele cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, amestecând intens pentru a obține o bezea fermă. Amestecă bezeaua de albușuri cu compoziția de gălbenușuri, folosind o spatulă și mișcări circulare, pentru a obține un aluat aerat.

Întindem aluatul pentru foaia de ruladă cu cacao în tava pregătită. Introdu tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 20-25 de minute la 180 de grade Celsius.

După coacere, umezește un ștergar curat de bucătărie, așază-l pe o suprafață plană și răstoarnă foaia de ruladă cu cacao peste el. Rulează foaia în ștergar, fără a îndepărta hârtia de copt. Las-o să se răcească rulată în ștergar. După răcire o vei desface cu atenție și îndepărtezi hârtia de copt.

Cum prepari crema și formezi rulada

Așază o crăticioară pe baie de aburi și topește ciocolata albă în 100 ml de smântână lichidă. Amestecă pentru omogenizare, apoi lasă compoziția să se răcească. După răcirea completă amestec-o cu brânza mascarpone.

Cantitatea de smântână lichidă rămasă amestec-o până când capătă consistență și adaugă 25 gr de zahăr pudră. Amestecă energic până când se transformă în frișcă fermă. Încorporează frișca în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Nu uita să adaugi și un praf de sare, pentru a accentua gustul cremei.

Amestecă într-o sită vișinele cu 25 gr de zahăr pudră și lasă-le să se scurgă bine.

Oprește într-un bol 3-4 linguri din crema de ciocolată albă, pentru decorul ruladei. Cealaltă parte de cremă întinde-o uniform peste foaia de ruladă. Așază vișinele la unul din capetele foii, apoi rulează foaia strâns, pornind de la capătul cu vișine. Împacheteaz-o în hârtia de copt și pune-o la frigider pentru aproximativ o oră.

Decorează rulada cu crema oprită și rulourile de ciocolată colorate.

Descoperă și o rețetă de ruladă Pavlova cu cremă din fructe de pădure și mascarpone.

Citește și
Două porții de ruladă cu ciocolată albă și vișine
Galerie foto

Galerie foto

Foaie de ruladă cu cacao și cremă de ciocolată albă cu vișine
Foaie de ruladă cu cacao
Ruladă cu ciocolată albă și vișine pe platou și o porție pe farfurie
+1
CELE MAI CITITE
Chec cu morcovi și nuci porționat
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Cum să păstrezi lămâile zemoase
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
poutine
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ceafa de porc la cuptor
11:57
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
10:07
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
09:26
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
16 octombrie, 07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
16 octombrie, 07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Struguri negri și patru pahare cu lichior de struguri negri
16 octombrie, 05:27
Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată
souvlaki
15 octombrie, 09:59
Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă
Spaghetti cu lămâie
15 octombrie, 06:59
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Tom Cruise și Ana de Armas au luat masa împreună în Londra. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se bucure unul de prezența celuilalt
Scene tulburătoare după explozia din Rahova: mama gravidei moarte, consolată de un psiholog. Şi fiul e rănit
Scene tulburătoare după explozia din Rahova: mama gravidei moarte, consolată de un psiholog. Şi fiul e rănit
Scene tulburătoare după explozia din Rahova: mama gravidei moarte, consolată de un psiholog. Şi fiul e rănit
Site-ul UEFA a trecut-o pe Steaua Bucureşti câştigătoarea Cupei Campionilor 1986. Fotbal Club FCSB a rămas fără cupă
Site-ul UEFA a trecut-o pe Steaua Bucureşti câştigătoarea Cupei Campionilor 1986. Fotbal Club FCSB a rămas fără cupă
Site-ul UEFA a trecut-o pe Steaua Bucureşti câştigătoarea Cupei Campionilor 1986. Fotbal Club FCSB a rămas fără cupă
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Muffins cu pere și scorțișoară. Desert pufos și parfumat
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din Bridgerton. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Spaghetti cu lămâie, usturoi și parmezan. Cea mai simplă, dar gustoasă rețetă de paste

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Cum faci muștar de casă. Rețeta simplă, fără conservanți

Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă

Souvlaki. Gustul autentic al Greciei, într-o frigăruie delicioasă

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
închide