Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru o ocazie mai specială.
Galerie foto
Foaia de ruladă pufoasă și aerată, combinată cu crema fină de mascarpone și prospețimea fructelor, creează un echilibru perfect de texturi și arome. Dar pe lângă elementele menționate mai sus, rulada mai conține și un delicios gem de zmeură. Cu acesta se unge foaia de ruladă înainte de a aplica crema. Astfel, fiecare felie de ruladă va avea o explozie de arome și un plus de cremozitate, făcând din acest desert unul irezistibil.
Deserturile sub formă de ruladă fac parte din categoria deserturilor delicate și elegante. Aspectul simetric al porțiilor de ruladă este de-a dreptul cuceritor. Iar fructele adăugate, fie în interior, fie ca decor, aduc un plus de culoare, dar și savoare. Pot fi preparate cu succes și pentru platouri cu prăjituri festive de sărbători.
Un exemplu de un astfel de desert delicios și spectaculos îl poți descoperi la rețeta de ruladă bicoloră cu vanilie și căpșuni. Dar nu este mai prejos nici rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru a prepara foaia de ruladă, scoate ouăle de la rece și lasă-le un timp la temperatura camerei. Pentru a se amesteca rapid și perfect, albușurile nu se folosesc reci, abia scoase din frigider.
După ce au ajuns la temperatura camerei poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește și tava pe care o tapetezi cu hârtie de copt.
Cum prepari foaia pentru ruladă cu mascarpone și fructe
Mai întâi separă albușurile de gălbenușuri în două boluri.
Presără puțină sare peste albușuri și amestecă-le bine până când devin cristaline. Peste bezea adaugă treptat jumătate din cantitatea de zahăr, în timp ce amesteci energic cu mixerul sau cu telul.
Amestecă și gălbenușurile cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până când granulele de zahăr nu se mai simt. Adaugă uleiul și esența și omogenizează compoziția. În această compoziție încorporează treptat bezeaua de albușuri, amestecând ușor cu o spatulă. Tot treptat încorporează și făina trecută prin sită.
Întinde aluatul obținut în tava pregătită cu hârtie de copt. Pune tava în cuptor și coace foaia de ruladă pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.
După coacere, răstoarnă foaia de ruladă pe un ștergar de bucătărie umezit. Ruleaz-o în prosop, împreună cu hârtia de copt din tavă. Las-o să se răcească, iar când vei desface hârtia de copt, ungi ușor hârtia cu o pensulă umezită cu puțină apă.
Cum prepari crema de mascarpone cu frișcă
Pune brânza mascarpone într-un bol și adaugă peste ea smântâna lichidă rece. Mai adaugă și zahărul pudră și amestecă ingredientele până când obții o compoziție cremoasă. Pune bolul cu crema în frigider, până când formezi delicioasa ruladă cu mascarpone și fructe.
După ce foaia de ruladă este complet răcită, o desfaci cu atenție din prosop și îndepărtezi hârtia de copt. Peste foaia întinsă adaugă gemul de zmeură în strat uniform. Peste acesta întinde 3/4 din crema de mascarpone. Apoi rulează totul strâns. Împachetează rulada în hârtia de copt și pune-o la rece pentru aproximativ 2 ore.
Când scoți rulada de la rece, îndepărtezi hârtia de copt și decorezi rulada deasupra cu cremă de mascarpone. Peste cremă așezi frumos fructe feliate sau fructe întregi.
Poți adăuga câteva fructe și în interior. Porționează rulada în fell subțiri și servește-o alături de familie și prieteni.
Tot din categoria ruladelor cu fructe mai poți încerca și rețeta de ruladă cu ciocolată albă și vișine.
Galerie foto