Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Pentru a profita din plin de gustul dovleceilor, dar și al roșiilor de grădină, îți recomandăm să încerci o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii. Te vei bucura de o mâncare simplă și gustoasă la una dintre mesele principale ale zilei.

Trei rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii, într-o farfurie albă, cu tacâmuri pentru servit
Galerie foto

Galerie foto

În timpul servirii, putem decora rulourile de dovlecei cu frunze de busuioc / Rețetefeldefel.ro

Dovleceii se combină foarte armonios cu brânzeturile, iar sosul de roșii dulce-acrișor le desăvârșește gustul.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu așa mâncare savuroasă.

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Începe cu pregătirea compoziției de umplut feliile de dovlecei. Într-un bol, amestecă bine cele trei tipuri de brânzeturi, Adaugă boiaua de ardei dulce, frunzele de busuioc verde, tocate mărunt și oregano uscat. Omogenizează bine compoziția, pune-o într-o caserolă la rece și las-o acolo până când pregătești sosul de roșii și feliile de dovlecei.

Pași de urmat în pregătirea sosului de roșii

Așază o cratiță cu 2 litri de apă pe flacăra aragazului. Spală bine roșiile, crestează-le ușor la capăt în formă de cruce și scufundă-le în apa care fierbe. lasă-le acolo pentru un minut, apoi transferă-le în alt vas cu apă rece.

Curăță roșiile și toacă-le mărunt. Curăță ceapa și un cățel de usturoi și toacă-le mărunt. Așază o tigaie cu ulei de măsline pe flacăra aragazului și adaugă ceapa și usturoiul. Călește ușor ingredientele, amestecându-le cu o spatulă. Când ceapa începe să devină transparentă adaugă roșiile tocate.

Fierbe sosul de roșii cu ceapă și usturoi până când devine consistent. Potrivește-i gustul cu sare, piper, boia de ardei, oregano și frunze de busuioc. Adaugă și o linguriță de zahăr, pentru a regla aciditatea roșiilor.

Pași de urmat în a prepara rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii

Spală bine dovleceii și, fără a-i decoji, taie-i în felii subțiri,  longitudinal. Ar fi ideal să folosești feliator special, dar se poate și cu un cuțit cu lamă subțire. Unge o tigaie cu puțin ulei de măsline și rumenește în ea feliile de dovlecei. Nu le rumeni în exces, ci atât cât să le poți modela sub formă de rulouri, fără a le rupe.

Pe un tocător așază 5-6 felii de dovlecei cu marginile suprapuse. Adaugă 2 linguri din compoziția de brânză la capătul aranjamentului din felii de dovlecel și rulează strâns. Adaugă rulourile de dovlecei cu brânză în sosul de roșii. Mai fierbe-le împreună pentru 8-10 minute. Spre final de fierbere mai adaugă în sos un cățel de usturoi răzuit. Acesta va oferi un plus de gust picant sosului, dar și de aromă.

Vezi mai multe imagini cu preparatul în GALERIA FOTO!

Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii, în cratiță neagră

Rulourile se mai fierb în sosul de roșii pentru 8-10 minute / Rețetefeldefel.ro

Poți savura delicioasele rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii calde sau reci, presărate cu verdeață proaspătă, sau decorate cu frunze de busuioc. Și dacă ești în căutare de rețete cu dovlecei, îți mai oferim o rețetă de spaghete de dovlecei, la tigaie. Este o rețetă simplă pe care sigur o vei repeta.

 

Citește și
CELE MAI CITITE
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână pe o farfuroie albă
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Porție de musaca din vinete pe o farfurie, alături de vasul cu musaca
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Vinete marinate cu usturoi și ardei iute pe un platou negru
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Ardei multicolori umpluți cu carne la cuptor, în sos de roșii
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Un borcănaș cu gem alături de câteva felii de pâine cu gem de prune
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Borcan cu sos de roșii cu cimbru și busuioc
Galerie foto
Sos de roșii cu cimbru și busuioc, ideal pentru paste și pizza
Sos de roșii cu cimbru și busuioc, ideal pentru paste și pizza
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, în bol de lut, decorată cu busuioc
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, gustoasă și rapidă
Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți, gustoasă și rapidă
Bol cu Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi și un bol cu piper
Galerie foto
Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. O salată gustoasă și colorată
Ardei copți cu sos de pătrunjel și usturoi. O salată gustoasă și colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două pahare pline cu must alături de câțiva struguri
5 septembrie, 06:24
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
Două borcane cu dulceață de prune și nuci, un borcan cu batoane de scorțișoară și un bol cu nuci
5 septembrie, 06:17
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
un bol cu sos de soia pus pe o masă de lemn
4 septembrie, 07:37
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
borcan de dulceață de prune
4 septembrie, 06:53
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Gem de prune fără zahăr pus într-un singur borcan
3 septembrie, 06:56
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă în borcane și pe un capac de borcan, alături de roșii proaspete și ardei proaspeți
3 septembrie, 06:49
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Ardei multicolori umpluți cu carne la cuptor, în sos de roșii
2 septembrie, 06:45
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
gyros de pui pe un tocător de lemn
2 septembrie, 06:14
Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de pui Îți este dor de Grecia? Iată cum poți face acasă gyros de pui
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...
Parteneri
Ciocolată Dubai. Un desert de lux care poate fi preparat și acasă
Ciocolată Dubai. Un desert de lux care poate fi preparat și acasă
Ciocolată Dubai. Un desert de lux care poate fi preparat și acasă
Semnul rutier care îi încurcă pe candidaţi la examenul de permis. E cedează la ceva
Semnul rutier care îi încurcă pe candidaţi la examenul de permis. "E cedează la ceva"
Semnul rutier care îi încurcă pe candidaţi la examenul de permis. "E cedează la ceva"
Întrebat ce pensie are după recalculare, miliardarul Ion Ţiriac nu s-a mai abţinut: „Mi-e ruşine! Nu am cerut niciodată!”
Întrebat ce pensie are după recalculare, miliardarul Ion Ţiriac nu s-a mai abţinut: „Mi-e ruşine! Nu am cerut niciodată!”
Întrebat ce pensie are după recalculare, miliardarul Ion Ţiriac nu s-a mai abţinut: „Mi-e ruşine! Nu am cerut niciodată!”
Cine a pierdut cursa pentru ultima șansă la Asia Express: Au avut o mică greșeală azi. Ce culoare are totemul
Cine a pierdut cursa pentru ultima șansă la Asia Express: „Au avut o mică greșeală azi”. Ce culoare are totemul
Cine a pierdut cursa pentru ultima șansă la Asia Express: „Au avut o mică greșeală azi”. Ce culoare are totemul
Irina Baeva nu are nevoie de Gabriel Soto din punct de vedere financiar. S-a declarat independentă în acest sens
Irina Baeva nu are nevoie de Gabriel Soto din punct de vedere financiar. S-a declarat independentă în acest sens
Irina Baeva nu are nevoie de Gabriel Soto din punct de vedere financiar. S-a declarat independentă în acest sens
Dispozitivul de răcire care ar înjumătăți facturile la energie pe timpul verii. Cum funcționează gadget-ul personal
Dispozitivul de răcire care ar înjumătăți facturile la energie pe timpul verii. Cum funcționează gadget-ul personal
Dispozitivul de răcire care ar înjumătăți facturile la energie pe timpul verii. Cum funcționează gadget-ul personal
Tartă cu piersici și aluat fraged, de casă
Tartă cu piersici și aluat fraged, de casă
Tartă cu piersici și aluat fraged, de casă
Ce este amniocenteza și cât de sigură e pentru mamă și făt
Ce este amniocenteza și cât de sigură e pentru mamă și făt
Ce este amniocenteza și cât de sigură e pentru mamă și făt
Hailey Bieber și-a etalat noul inel cu diamante pe care scrie mamă, la două săptămâni după ce l-a născut pe Jack
Hailey Bieber și-a etalat noul inel cu diamante pe care scrie „mamă”, la două săptămâni după ce l-a născut pe Jack
Hailey Bieber și-a etalat noul inel cu diamante pe care scrie „mamă”, la două săptămâni după ce l-a născut pe Jack
Alimente care te scapă de balonare. Care sunt cele 7 alimente care produc gaze
Alimente care te scapă de balonare. Care sunt cele 7 alimente care produc gaze
Alimente care te scapă de balonare. Care sunt cele 7 alimente care produc gaze
fresh
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
închide