Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii
Pentru a profita din plin de gustul dovleceilor, dar și al roșiilor de grădină, îți recomandăm să încerci o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii. Te vei bucura de o mâncare simplă și gustoasă la una dintre mesele principale ale zilei.
Galerie foto
Dovleceii se combină foarte armonios cu brânzeturile, iar sosul de roșii dulce-acrișor le desăvârșește gustul.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu așa mâncare savuroasă.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea compoziției de umplut feliile de dovlecei. Într-un bol, amestecă bine cele trei tipuri de brânzeturi, Adaugă boiaua de ardei dulce, frunzele de busuioc verde, tocate mărunt și oregano uscat. Omogenizează bine compoziția, pune-o într-o caserolă la rece și las-o acolo până când pregătești sosul de roșii și feliile de dovlecei.
Pași de urmat în pregătirea sosului de roșii
Așază o cratiță cu 2 litri de apă pe flacăra aragazului. Spală bine roșiile, crestează-le ușor la capăt în formă de cruce și scufundă-le în apa care fierbe. lasă-le acolo pentru un minut, apoi transferă-le în alt vas cu apă rece.
Curăță roșiile și toacă-le mărunt. Curăță ceapa și un cățel de usturoi și toacă-le mărunt. Așază o tigaie cu ulei de măsline pe flacăra aragazului și adaugă ceapa și usturoiul. Călește ușor ingredientele, amestecându-le cu o spatulă. Când ceapa începe să devină transparentă adaugă roșiile tocate.
Fierbe sosul de roșii cu ceapă și usturoi până când devine consistent. Potrivește-i gustul cu sare, piper, boia de ardei, oregano și frunze de busuioc. Adaugă și o linguriță de zahăr, pentru a regla aciditatea roșiilor.
Pași de urmat în a prepara rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii
Spală bine dovleceii și, fără a-i decoji, taie-i în felii subțiri, longitudinal. Ar fi ideal să folosești feliator special, dar se poate și cu un cuțit cu lamă subțire. Unge o tigaie cu puțin ulei de măsline și rumenește în ea feliile de dovlecei. Nu le rumeni în exces, ci atât cât să le poți modela sub formă de rulouri, fără a le rupe.
Pe un tocător așază 5-6 felii de dovlecei cu marginile suprapuse. Adaugă 2 linguri din compoziția de brânză la capătul aranjamentului din felii de dovlecel și rulează strâns. Adaugă rulourile de dovlecei cu brânză în sosul de roșii. Mai fierbe-le împreună pentru 8-10 minute. Spre final de fierbere mai adaugă în sos un cățel de usturoi răzuit. Acesta va oferi un plus de gust picant sosului, dar și de aromă.
Vezi mai multe imagini cu preparatul în GALERIA FOTO!
Poți savura delicioasele rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii calde sau reci, presărate cu verdeață proaspătă, sau decorate cu frunze de busuioc. Și dacă ești în căutare de rețete cu dovlecei, îți mai oferim o rețetă de spaghete de dovlecei, la tigaie. Este o rețetă simplă pe care sigur o vei repeta.