brânză

Cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat
Sfaturi culinare | 8 martie 2024

Cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat

Fondue de brânză este un preparat tradițional originar din Elveția, care a devenit popular în întreaga lume ca o experiență socială și un preparat delicios. Pentru o experiență autentică, servește fondue de brânză într-un mediu relaxat și convivial, împărtășind momente de bucurie și gustări cu cei dragi. Descoperă și tu cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat. Sfaturi simple și utile pentru reușita preparatului tău.

Cum prepari fondue de brânză și care este secretul acestui preparat
Rețeta de saganaki pe care o poți face la tine acasă
Aperitive | 18 decembrie 2023

Rețeta de saganaki pe care o poți face la tine acasă

În Grecia atunci când comanzi saganaki vei primi brânză prăjită. Crocantă la exterior, moale și caldă la interior, este un aperitiv perfect pentru a începe orice masă. Descoperă rețeta de saganaki pe care o poți face la tine acasă. Este șimplă și ușor de preparat.

Rețeta de saganaki pe care o poți face la tine acasă
Casin, cea mai veche brânză din Spania. Cum a ajuns să fie pe cale de dispariție
BeautiFood | 29 octombrie 2023

Casin, cea mai veche brânză din Spania. Cum a ajuns să fie pe cale de dispariție

Casín este unul dintre cele mai vechi sortimente de brânză produs în Spania. Încă din secolul al XIV-lea este pe mesele spaniolilor, dar se pare că nu va mai fi pentru mult timp. Pentru că nu mai există mulți producători este posibil ca această brânză să rămână doar o amintire. Descoperă mai multe despre Casin, cea mai veche brânză din Spania. Află cum a ajuns să fie pe cale de dispariție.

Casin, cea mai veche brânză din Spania. Cum a ajuns să fie pe cale de dispariție
3 rețete cu cottage cheese. Preparate potrivite pentru orice masă a zilei
Rețete de mâncare | 23 august 2023

3 rețete cu cottage cheese. Preparate potrivite pentru orice masă a zilei

Cottage cheese este un tip de brânză proaspătă cu textură sfărâmicioasă, cremoasă și ușor acrisoară. Este obținută prin coagularea laptelui de vacă, de obicei lapte de vacă degresat, cu ajutorul unui coagulant, cum ar fi acidul lactic sau o enzimă numită renină. Sunt o mulțime de rețete cu cottage cheese pe care le poți încerca, atât pentru desert, cât și sărate.

3 rețete cu cottage cheese. Preparate potrivite pentru orice masă a zilei
Cum se servesc corect brânzeturile. Regulile aplicate la mesele din Franța
Sfaturi culinare | 3 iunie 2023

Cum se servesc corect brânzeturile. Regulile aplicate la mesele din Franța

Charles de Gaulle spunea despre Franța că „este imposibil să guvernezi o țară cu 258 de brânzeturi diferite„. Generalul se referea la soiurile recunoscute, dar există peste 1.000 de brânzeturi diferite, după unele estimări. Atât de multe tipuri de brânză aduc și o mulțime de reguli legate de modul de a o mânca. Hai să aflăm împreună cum se servesc corect brânzeturile și ce reguli se aplică la mesele din Franța.

Cum se servesc corect brânzeturile. Regulile aplicate la mesele din Franța
Totul despre gorgonzola. Ce poți găti cu această brânză delicioasă
BeautiFood | 18 mai 2023

Totul despre gorgonzola. Ce poți găti cu această brânză delicioasă

Gorgonzola este un oraș din Italia, cu câmpii luxuriante care se întind lângă râuri și lacuri care domină peisajul și care este legat intrinsec de gastronomia italiană. Numele provinciei se confundă cu cel al unuia dintre cele mai populare sortimente de brânză din lume. Este decadentă și savuroasă. Când este tânără, este moale și cremoasă, cu o textură apropiată cu cea a untului, lăsând pe papilele gustative note ușor acide. Versiunile mature au un gust mai puternic, picant, cu note înțepătoare la final.

Totul despre gorgonzola. Ce poți găti cu această brânză delicioasă
Burek cu brânză sărată, cel mai delicios preparat de patiserie din Balcani
Aperitive | 6 mai 2023

Burek cu brânză sărată, cel mai delicios preparat de patiserie din Balcani

Burek cu brânză vei găsi în toate țările din Balcani. Este preparatul de patiserie emblematic în zonă. De aceea, vei vedea că oamenii îl mănâncă la oricare dintre mesele zilei. După doar o înghițitură îți vei da seama de ce sunt atât de îndrăgostiți de acest produs de patiserie.

Burek cu brânză sărată, cel mai delicios preparat de patiserie din Balcani
Prăjitură cu brânză de vaci. Rețeta fără aluat
Desert | 15 aprilie 2023

Prăjitură cu brânză de vaci. Rețeta fără aluat

De Paște încearcă o rețetă de prăjitură cu brânză de vaci fără aluat. Este atât de bună încât o poți pregăti fără niciun motiv anume, ci doar pentru a te bucura de o prăjitură cremoasă și gustoasă.

Prăjitură cu brânză de vaci. Rețeta fără aluat
8 tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le ai mereu în frigider
Food Magazine | 5 aprilie 2023

8 tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le ai mereu în frigider

Dacă îți place brânza atunci sigur ai în frigider tot felul de brânzeturi pe care le consumi în funcție de momentul zilei, de pofte sau de preparatul pe care îl gătești. Am făcut o listă cu cele 8 tipuri de brânzeturi care nu ar trebui să îți lipsească din casă.

8 tipuri de brânzeturi pe care trebuie să le ai mereu în frigider
Cum trebuie să păstrezi brânza ca să nu își piardă din prospețime
BeautiFood | 5 martie 2023

Cum trebuie să păstrezi brânza ca să nu își piardă din prospețime

Dacă îți place brânza cu siguranță ai în frigider mai multe sortimente pe care te străduiești să le depozitezi în condiții proprii ca să reziste cât mai mult. Uneori pare că orice ai face ba se usucă, ba capătă un miros ciudat, ba face mucegai. Iată ce poți face pentru ca brânza să reziste mai mult timp. Află mai multe despre cum trebuie să păstrezi brânz.

Cum trebuie să păstrezi brânza ca să nu își piardă din prospețime
În ce țări se produc cele mai bune brânzeturi din lume. Clasamentul întocmit de specialiști
BeautiFood | 27 februarie 2023

În ce țări se produc cele mai bune brânzeturi din lume. Clasamentul întocmit de specialiști

Brânza este printre cele mai populare, hrănitoare și mai vechi alimente disponibile pentru omenire. Este consumată intens datorită conținutului său ridicat de proteine, minerale, calciu și grăsimi. Nu există date istorice exacte cu privire la momentul în care oamenii au început să producă brânză, însă istoricii au aproximat că în jurul anilor 8.000 î.Hr. Hai să aflăm în ce țări se produc cele mai bune brânzeturi din lume.

În ce țări se produc cele mai bune brânzeturi din lume. Clasamentul întocmit de specialiști
Ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde
Sfaturi culinare | 18 februarie 2023

Ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde

Cui nu îi place un sandvici cald cu brânză, cu roșii, cu mezeluri de calitate, poate și cu câteva rotocoale subțiri de ceapă roșie pentru o aromă mai intensă? E potrivit la micul-dejun, la o gustare, pentru un prânz la birou, pentru o cină rapidă, acasă, la drum. Hai să aflăm împreună ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde.

Ce brânză este potrivită pentru sandviciuri calde
Ce este brânza Velveeta? De ce este atât de iubită de americani
Sfaturi culinare | 29 ianuarie 2023

Ce este brânza Velveeta? De ce este atât de iubită de americani

Velveeta este unul dintre cele mai populare tipuri de brânză, mai ales în SUA. Și-a câștigat faima pentru că este moale, are o consistență destul de ușoară, o aromă echilibrată și o culoare care o scoate în evidență—portocaliu. De cele mai multe ori este folosită la sandvișuri sau alte preparate care necesită brânză topită pentru că se topește foarte ușor, fără să facă bulgărași.

Ce este brânza Velveeta? De ce este atât de iubită de americani
Casu marzu, brânza interzisă care este mândria Sardiniei
Lifestyle | 22 octombrie 2022

Casu marzu, brânza interzisă care este mândria Sardiniei

Casu marzu este o specialitate de brânză din Sardinia, Italia, despre care se spune că o mănâncă doar cei curajoși. Alții spun că este cea mai periculoasă brânză din lume. Nu este de mirare având în vedere că pentru a fi produsă este infestată cu larve de insectă. În dialectul vorbit în Sardinia, casu marzu înseamnă ”brânză putrezită”.

Casu marzu, brânza interzisă care este mândria Sardiniei
Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturile
Galerie foto
Aperitive | 12 septembrie 2022

Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturile

Când nu ai idee ce să mai gătești pentru micul-dejun, pentru gustare sau aperitive, poți încerca să faci roșii umplute. Ingredientul principal al umpluturii este brânza, însă sortimentul acesteia și condimentele sunt cele care fac diferența.

Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturile
Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii
Galerie foto
Garnituri | 9 august 2022

Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii

Pentru a profita din plin de gustul dovleceilor, dar și al roșiilor de grădină, îți recomandăm să încerci o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii. Te vei bucura de o mâncare simplă și gustoasă la una dintre mesele principale ale zilei.

Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
21 aprilie, 08:14
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
tocănița de post cu legume servită într-o farfurie albă
21 aprilie, 06:50
Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou
Vezi cele mai noi articole
închide