Velveeta este unul dintre cele mai populare tipuri de brânză, mai ales în SUA. Și-a câștigat faima pentru că este moale, are o consistență destul de ușoară, o aromă echilibrată și o culoare care o scoate în evidență—portocaliu. De cele mai multe ori este folosită la sandvișuri sau alte preparate care necesită brânză topită pentru că se topește foarte ușor, fără să facă bulgărași.
Ce este brânza Velveeta? De ce este atât de iubită de americaniCasu marzu este o specialitate de brânză din Sardinia, Italia, despre care se spune că o mănâncă doar cei curajoși. Alții spun că este cea mai periculoasă brânză din lume. Nu este de mirare având în vedere că pentru a fi produsă este infestată cu larve de insectă. În dialectul vorbit în Sardinia, casu marzu înseamnă ”brânză putrezită”.
Casu marzu, brânza interzisă care este mândria SardinieiCând nu ai idee ce să mai gătești pentru micul-dejun, pentru gustare sau aperitive, poți încerca să faci roșii umplute. Ingredientul principal al umpluturii este brânza, însă sortimentul acesteia și condimentele sunt cele care fac diferența.
Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturilePentru a profita din plin de gustul dovleceilor, dar și al roșiilor de grădină, îți recomandăm să încerci o rețetă de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii. Te vei bucura de o mâncare simplă și gustoasă la una dintre mesele principale ale zilei.
Rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii