Rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci
Dacă ești în căutarea unei rețete pe bază de carne de vițel, îți recomandăm să încerci o rețetă de rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci. Rețeta va fi foarte apreciată servită la o masă de prânz gustoasă și hrănitoare, luată în familie.
Galerie foto
Dintre toate tipurile de carne cea de vițel este foarte fragedă și se prepară într-un timp scurt. Poți opta și pentru carnea de pui care este la fel de fragedă, însă cea de vițel va fi mai gustoasă și mai sănătoasă. Carnea de vițel este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate. Conține și vitamine din complexul B (în special B12) și minerale precum fierul și zincul. De asemenea, este mai slabă decât carnea de vită adultă. Are un conținut mai redus de grăsimi saturate. Acest aspect o face o opțiune mai sănătoasă pentru cei care doresc să reducă aportul de grăsimi.
Rețetele cu carne de vițel sunt foarte versatile, ușoare și rapid de preparat. Poți opta pentru a prepara carnea pe grătar, la tigaie sau la cuptor. O poți prepara și sub formă de șnițele sau sub formă de rulouri umplute, ca în rețeta de față.
Descoperă și o rețetă de ruladă de vițel cu bacon și cartofi. Iar în rândurile următoare îți oferim lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara rețeta de rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, servite cu sos de ciuperci.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea cărnii pe care o porționezi în felii cât mai subțiri. Apoi aplatizezi feliile de carne bătându-le cu ciocanul de șnițele. Nu este nevoie să condimentezi feliile de carne, deoarece se vor condimenta de la sosul de pesto adăugat.
Cum formezi și prepari rulouri de vițel cu pesto și cașcaval
După ce ai pregătit feliile de carne unge-le cu sos pesto. Apoi așază felii de cașcaval și peste acestea felii de șuncă. Rulează carnea de vițel cu toate ingredientele în interior și prinde capetele rulourilor cu scobitori. Acum poți presăra sare și piper peste ele.
Așază o tigaie pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și pune uleiul în ea. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă rulourile de vițel. Rumenește-le bine pe toate părțile întorcându-le periodic. Transferă-le într-un vas cu capac și lasă-le deoparte până când prepari sosul.
Descoperă și o rețetă de sos béarnaise, sosul preferat al cărnii de vită.
Cum prepari sosul de ciuperci
Peste uleiul rămas în tigaie adaugă ceapa tocată, usturoiul tocat, ciupercile feliate și morcovul curățat și tocat în fâșii. Amestecă ingredientele prin uleiul din tigaie și gătește-le la foc mic până când se pătrund. Presară câte un praf de sare și piper peste ele, iar când sunt bine pătrunse, adaugă smântâna de gătit.
Transferă o treime din ingrediente în recipientul unui blender și transformă-le într-o pastă. Adaugă pasta obținută în tigaie pentru a se forma un sos mai consistent.
Servește delicioasele rulouri de vițel cu pesto și cașcaval, alături de sosul de ciuperci, cu pâine sau chiar cu mămăliguță.
Dacă mai dorești astfel de rețete delicioase, mai poți încerca și rețeta de ruladă de porc cu cașcaval și legume.
Galerie foto