Așază bucata de carne pe un tocător de lemn și fileteaz-o uniform, pentru a obține o foaie cu o grosime de maxim 2 cm. Apoi bate ușor foaia de carne cu ciocanul de șnițele pentru a o aplatiza și a o ajuta să devină mai fragedă.

Descoperă și rețeta de pulpă de porc cu legume la cuptor, pentru masa de Crăciun.

Cum prepari ruladă de porc cu cașcaval și legume

Într-un bol, adaugă toate condimentele și pisează-le bine cu pistilul de la mojar. Presară-le peste bucata de carne, pe ambele părți. Apoi stropește carnea cu puțin ulei și maseaz-o cu degetele pentru a pătrunde aromele condimentelor uniform în interiorul cărnii.

Împachetează bucata de carne în folie de prospețime și pune-o la frigider pentru 1-2 ore. Dacă îți este mai ușor, poți secționa carnea în două părți și prepari două rulade.

Pentru a forma rulada, scoate carnea de la rece și așaz-o pe un tocător de lemn. Presară cașcaval răzuit pe toată suprafața cărnii. Apoi adaugă ardeiul gras tăiat în fâșii sau în cuburi. Printre bucățile de ardei intercalează păstăile de fasole verde, direct congelate, pentru a obține un mozaic spectaculos de culori. Rulează carnea cu atenție, să rămână ingredientele în interior frumos așezate.

Înfășoară rulada cu sfoară de bucătărie și așaz-o într-o formă de copt. Toarnă uleiul peste ruladă și acoperă vasul cu o hârtie de copt. peste hârtie așază folie de aluminiu. Înțeapă folia și hârtia de copt cu vârful cuțitului, în 2-3 locuri.

Pune vasul cu ruladă din carne de porc în cuptor. Setează timpul pentru 40 de minute și temperatura la 180 de grade Celsius. După expirarea timpului setat, înlătură folia și hârtia de copt și întoarce rulada pe partea cealaltă. mai prepară rulada descoperită pentru aproximativ 20 de minute. O mai poți întoarce de pe o parte pe cealaltă, ungând-o de fiecare dată cu sosul din vas pentru a nu se usca și pentru a se rumeni frumos.

După ce o scoți din cuptor, lasă delicioasa ruladă de porc cu cașcaval și legume să se răcorească bine, acoperită. Apoi o vei putea porționa și așeza pe platouri de servire.  Va arăta spectaculos în secțiune, cu jocul de culori al legumelor și cașcavalului. Opțional, pentru un plus de gust și culoare, mai poți adăuga și morcovi fierți.

Tot din categoria rețetelor de ruladă din carne, delicioase și cu aspect apetisant, mai poți prepara și rețeta de ruladă din fleică de porc la cuptor.