Salată de ou cu avocado. Rețetă rapidă și sățioasă
În ultimii ani, avocado a devenit foarte popular. Nu doar că este foarte versatil în preparate rapide, dar are și beneficii asupra sănătății. Este o sursă bună de grăsimi sănătoase, așa că este recomandat de nutriționiști în contextul unor diete echilibrate. Încearcă o salată de ou cu avocado.
Avocado este cultivat cu precădere în America de Nord și America de Sud, însă liderul mondial este Mexic. De aici, sunt livrate 32% dintre fructele care sunt consumate în lume. În Românie, acest fruct a câștigat foarte multă popularitate în ultimii ani.
Dacă și tu te numeri printre fanii preparatelor cu avocado, îți oferim mai jos o rețetă delicioasă și sățioasă.
Rețetă de salată de ou cu avocado
Salata de ou cu avocado poate fi servită ca aperitiv, ca gustare sau drept garnitură la carne de pui sau curcan pe grătar.
Salata se poate face atât cu ouă de găină, cât și cu ouă de prepeliță. Poți pune în jur de 10-12 ouă de prepeliță, în loc de 3 de găină. Dacă nu îți place în mod deosebit maioneza clasică, poți folosi maioneză vegetală din caju sau din cartofi. Descorperă aici o rețetă de maioneză de post.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru una dintre cele mai simple, dar delicioase salate cu avocado
Ingrediente
Mod de preparare
Se curăță avocado de coajă, se scoate sâmburele și se toacă mărunt. Ouăle se fierb tare, se curăță de coajă și se mărunțesc.
Toate ingredientele se pun într-un bol suficient de adânc, se amestecă bine cu ajutorul unor spatule până când se omogenizează.
Se servește pe frunze de salată, pe farfuri întinsă, de preferat de culoare albă.
Cum alegi și cureți un avocado
Și ție ti s-a întâmplat să te oprești în fața raftului cu avocado, dar să eziți să cumperi unul deoarece nu știai cum să îl alegi? Ei bine, nu ești singura. Îți oferim mai jos o serie de sfaturi și informații utile care te vor la următoare vizită la supermarket.
Cum cumperi un avocado
Pe rafturile magazinelor găsim de cele mai multe ori fructe de avocado destul de tari și verzi. Sunt acestea bune pentru consum? Nu prea. Trebuie să le cauți pe cele care au nuanțe de la verde închis la maro. Dacă totuși vrei să le cumperi necoapte, nu este nicio problemă. Avocado începe să se coacă după ce a fost cules. Trebuie doar să ai răbdare până ajunge la culoarea potrivită și să îl depozitezi la temperatura camerei.
Cum se curăță fructul de avocado
Poate părea complicat să cureți avocado, dar nu este deloc așa. Există mai multe variante, iar tu o alegi pe cea care îți este mai simplă:
- Se crestează coaja, se curăță și apoi se taie și miezul pe laterale, până ajungi la sâmbure. Apoi, cu degetele, desprinde miezul de pe sâmbure.
- Se repetă prima parte a procedurii de mai sus, doar că în loc să se desprindă cu mâinile, se scoate miezul cu o lingură. Această variantă este mai potrivită dacă avocado este mai copt.
- Se taie fructul se jumătate. Sâmburele se înțeapă cu vârful unui cuțit și se trage ușor.
Cum se consumă avocado
Este recomandat să consumi avocado în stare crudă, fără să fie supus unui tratament termic. Există și astfel de rețete, însă pentru a te bucura de savoarea și beneficiile nutritive ale fructului, cea mai bună variantă este în stare naturală.
Cea mai celebră rețetă care conține avocado este guacamole, însă se mai pot face și altfel de sosuri, smoothie-uri, salate, sandviciuri sau ca atare.
Dacă îți plac preparate care au ca ingredient principal oul, îți propunem să încerci și o rețetă de omletă cu ceapă și măsline.