Salată în straturi, cu sfeclă roșie și piept de pui. Rețetă rusească
Dacă se apropie o sărbătoare sau un eveniment important în familie și dorești să-i încânți pe cei dragi cu preparate savuroase, trece pe listă și rețeta de salată în straturi, cu sfeclă roșie și piept de pui. Va fi un adevărat spectacol culinar, atât prin aspectul său elegant, cât și prin combinația echilibrată de arome și texturi.
Galerie foto
Gustul proaspăt și ușor dulceag al sfeclei roșii se îmbină perfect cu finețea pieptului de pui, completat de catifelarea maionezei și cremozitatea cașcavalului. Straturile distincte nu doar că oferă un aspect festiv, ci permit fiecărui ingredient să-și păstreze identitatea, contribuind totodată la un ansamblu armonios.
Această salată colorată și apetisantă combină straturi de legume și carne fragedă, oferind o armonie perfectă de arome și texturi. Ideală pentru ocazii speciale, mese festive sau prânzuri rafinate, salata impresionează prin aspectul stratificat și gustul echilibrat.
Fiecare strat contribuie la o experiență complexă: începând cu finețea pieptului de pui, trecând prin catifelarea cartofilor și morcovilor, urmată de explozia de culoare și gust a sfeclei roșii.
Textura cremoasă este echilibrată de fermitatea legumelor rase. Iar cașcavalul ras adaugă o ușoară elasticitate, care se combină perfect cu stratul de maioneză. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al delicioasei rețete de salată în straturi, cu sfeclă roșie și piept de pui.
Ingrediente
Mod de preparare
Prima dată te vei ocupa de pregătirea sfeclei roșii care trebuie pusă la copt, înfășurată în folie de aluminiu. Coace sfecla la 200 de grade Celsius, pentru 45-50 de minute. Între timp poți pregăti și celelalte ingrediente.
Cum prepari delicioasa salată în straturi
În timp ce sfecla se coace poți pune cartofii și morcovii la fiert în apă cu puțină sare. Fierbe legumele până când se pătrund bine la testul cu furculița.
După fierbere, descojește cartofii și dă-i pe răzătoarea cu orificii mari. Răzuiește și morcovii, dar și cașcavalul afumat, pe aceeași răzătoare. Nu amesteca încă ingredientele. Curăță ceapa roșie și toac-o mărunt, apoi presară puțină sare peste ea și amestec-o. Pastrama din piept de pui toac-o cubulețe sau poți opta pentru a da-o pe răzătoare.
Prepară și o maioneză clasică, dacă nu o ai deja preparată anterior.
Când ai toate ingredientele pregătite, putem monta delicioasa salată în straturi.
Ia un platou rotund și încercuiește-l cu un inel metalic cu diametrul de 22 cm. Așază la baza platoului cuburile din pastrama de pui. Adaugă cartofii răzuiți, iar peste aceștia presară puțin piper proaspăt măcinat. Următorul strat va fi din ceapa roșie peste care adaugi morcovii răzuiți. Peste aceștia adaugi cașcavalul răzuit, urmat de brânza cremoasă întinsă cu atenție.
Amestecă sfecla roșie cu maioneză și așaz-o deasupra ingredientelor. Pune platoul cu delicioasa salată în straturi la rece și lasă-l acolo cel puțin 2-3 ore. Astfel straturile se vor așeza mai bine, iar gusturile și aromele se vor întrepătrunde armonios. întrepătrunde gusturile și aromele acestora.
Înainte de servire decorează salata cu mărar verde, tocat mărunt și frunze de busuioc, pentru un plus de aromă și prospețime.
Tot din categoria salatelor festive îți mai recomandăm să încerci și rețeta de salată Mimoza.
Galerie foto