Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi
Rețeta de salată aperitiv în straturi, denumită salată Mimoza, este inspirată din bucătăria rusească și se prepară, de obicei, pentru o masă festivă. Îți oferim mai jos rețeta, pentru a o prepara și tu atunci când se strânge familia la masă.
Galerie foto
Ingredientul de bază al acestei salate este peștele oceanic, conservat sau marinat. De obicei tonul sau somonul sunt tipurile de pește preferate pentru această salată. Dar nu este greșit să folosești tipul de pește preferat. Pe lângă pește, salata mai conține brânzeturi și ouă fierte, cartofi, maioneză și alte legume colorate. Interesant la această salată este aspectul în straturi diferite și frumos colorate. Pentru a beneficia de întregul spectacol al ingredientelor colorate, este indicat să montezi salata în vase de sticlă transparente. Te mai poți folosi și de inele metalice speciale pentru prăjituri sau preparate aspectuoase.
Salata și-a primit denumirea de Mimoza datorită asemănării cu florile de mimoză împrăștiate pe zăpadă. Asemănarea se datorează modului de împrăștiere a gălbenușului de ou fiert și sfărâmat la suprafața salatei. Mai întâlnești rețeta și sub denumirea de salată Mimosa.
Din aceeași categorie de salate delicioase și cu aspect spectaculos îți recomandăm și rețeta salatei de boeuf, pentru mese festive. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru rețeta de salată aperitiv, în straturi denumită salată Mimoza.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începem cu pregătirea ingredientelor care necesită fierbere, precum cartofii, morcovii și ouăle. În timp ce aceste ingrediente se fierb, poți prepara maioneza, scurgi tonul din saramură și pregătești brânza.
Descoperă și o rețetă de maioneză rapidă.
Cum prepară rețeta de salată Mimoza
Spală bine cartofii și pune-i la fiert în multă apă, cât să fie bine acoperiți, fără a le îndepărta coaja. Adaugă și puțină sare pentru a ajuta la fierberea mai rapidă a cartofilor și a le intensifica gustul. Când cartofii sunt bine fierți și se pătrund ușor dacă introduci furculița în ei, scurge-i de apa fierbinte. Trece-i prin apă rece, îndepărtează-le coaja și dă-i pe răzătoarea mare.
Curăță morcovii, clătește-i și fierbe-i tot în apă cu puțină sare, în altă cratiță. Scurge-i după fierbere, lasă-i să se răcească și dă-i pe răzătoare, în alt bol.
Fierbe ouăle tari, cură-ă-le și separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile le vei da pe răzătoarea mare într-un bol, iar gălbenușurile pe răzătoarea mică, în alt bol. Mai ia un bol și pune în el brânza telemea, dată pe răzătoarea mare.
Pune la scurs într-o sită și fileul de ton din saramură.
Când ai toate ingredientele din listă pregătite, poți monta delicioasa salată Mimoza într-un vas de sticlă, pe platouri folosind inele metalice sau în pahare.
Primul strat va fi din cartofi amestecați cu puțină maioneză. Apoi adaugi, stratul de morcovi, stratul de ton și stratul alb din albușurile fierte amestecate cu brânza telemea și crema de brânză. Deasupra adaugi 2 linguri de maioneză și o distribui uniform, apoi presari gălbenușurile răzuite.
Decorează salata aperitiv în straturi cu verdeața preferată și pune-o la rece pentru 2-3 ore, înainte de a o servi.
Descoperă și o altă variantă a rețetei de salată în straturi, cu sfeclă roșie și piept de pui.
Galerie foto