Salată Mimoza. Rețetă de salată aperitiv în straturi

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de salată aperitiv în straturi, denumită salată Mimoza, este inspirată din bucătăria rusească și se prepară, de obicei, pentru o masă festivă. Îți oferim mai jos rețeta, pentru a o prepara și tu atunci când se strânge familia la masă.

Salată Mimoza în vas de sticlă oval
Galerie foto

Galerie foto

Salata se montează în vase de sticlă transparentă, pentru a se vedea aspectul ei spectaculos / Shutterstock

Ingredientul de bază al acestei salate este peștele oceanic, conservat sau marinat. De obicei tonul sau somonul sunt tipurile de pește preferate pentru această salată. Dar nu este greșit să folosești tipul de pește preferat. Pe lângă pește, salata mai conține brânzeturi și ouă fierte, cartofi, maioneză și alte legume colorate. Interesant la această salată este aspectul în straturi diferite și frumos colorate. Pentru a beneficia de întregul spectacol al ingredientelor colorate, este indicat să montezi salata în vase de sticlă transparente. Te mai poți folosi și de inele metalice speciale pentru prăjituri sau preparate aspectuoase.

Citește și

Salata și-a primit denumirea de Mimoza datorită asemănării cu florile de mimoză împrăștiate pe zăpadă. Asemănarea se datorează modului de împrăștiere a gălbenușului de ou fiert și sfărâmat la suprafața salatei. Mai întâlnești rețeta și sub denumirea de salată Mimosa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din aceeași categorie de salate delicioase și cu aspect spectaculos îți recomandăm și rețeta salatei de boeuf, pentru mese festive. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru rețeta de salată aperitiv, în straturi denumită salată Mimoza.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începem cu pregătirea ingredientelor care necesită fierbere, precum cartofii, morcovii și ouăle. În timp ce aceste ingrediente se fierb, poți prepara maioneza, scurgi tonul din saramură și pregătești brânza.

Descoperă și o rețetă de maioneză rapidă.

Cum prepară rețeta de salată Mimoza

Spală bine cartofii și pune-i la fiert în multă apă, cât să fie bine acoperiți, fără a le îndepărta coaja. Adaugă și puțină sare pentru a ajuta la fierberea mai rapidă a cartofilor și a le intensifica gustul. Când cartofii sunt bine fierți și se pătrund ușor dacă introduci furculița în ei, scurge-i de apa fierbinte. Trece-i prin apă rece, îndepărtează-le coaja și dă-i pe răzătoarea mare.

Curăță morcovii, clătește-i și fierbe-i tot în apă cu puțină sare, în altă cratiță. Scurge-i după fierbere, lasă-i să se răcească și dă-i pe răzătoare, în alt bol.

Fierbe ouăle tari, cură-ă-le și separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile le vei da pe răzătoarea mare într-un bol, iar gălbenușurile pe răzătoarea mică, în alt bol. Mai ia un bol și pune în el brânza telemea, dată pe răzătoarea mare.

Pune la scurs într-o sită și fileul de ton din saramură.

Când ai toate ingredientele din listă pregătite, poți monta delicioasa salată Mimoza într-un vas de sticlă, pe platouri folosind inele metalice sau în pahare.

Primul strat va fi din cartofi amestecați cu puțină maioneză. Apoi adaugi, stratul de morcovi, stratul de ton și stratul alb din albușurile fierte amestecate cu brânza telemea și crema de brânză. Deasupra adaugi 2 linguri de maioneză și o distribui uniform, apoi presari gălbenușurile răzuite.

Decorează salata aperitiv în straturi cu verdeața preferată și pune-o la rece pentru 2-3 ore, înainte de a o servi.

Descoperă și o altă variantă a rețetei de salată în straturi, cu sfeclă roșie și piept de pui.

Citește și
Salată în straturi pe o farfurie, decorată cu icre și mărar
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de montare a salatei în straturi, folosind un inel metalic
Salată Mimoza la pahar
Salată Mimoza în vas de sticlă oval
+1
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată în straturi, cu sfeclă roșie și piept de pui
Galerie foto
Salată în straturi, cu sfeclă roșie și piept de pui. Rețetă rusească
Salată în straturi, cu sfeclă roșie și piept de pui. Rețetă rusească
Porție de supă rece, rusească, în bol cu lingură
Galerie foto
Rețeta de supă rece Okroshka, pentru zilele călduroase de vară
Rețeta de supă rece Okroshka, pentru zilele călduroase de vară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Filmul morţii celor doi tineri din Vâlcea, urmăriţi de poliţie. Drumul spre sfârşit a durat 23 de secunde
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Kira Hagi și Thomas Ferfelis s-au căsătorit religios! Primele imagini cu rochia de mireasă care a eclipsat totul în jur
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Prăjitură cu mousse de ciocolată și de fructe de pădure
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide