Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă și un parfum discret de usturoi sau praz. Este ideală pentru un prânz ușor sau ca prim fel la o cină specială de primăvară.

Are o culoare vibrantă, verde intens, o consistență catifelată și un gust proaspăt, vegetal. Se poate îmbogăți cu smântână dulce, ulei de măsline sau parmezan ras. Se servește fierbinte sau călduță, cu crutoane crocante sau pâine prăjită.
Sparanghelul oferă atât gust și textură, cât și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este bogat în antioxidanți, vitamina K, acid folic și fibre. Are efect detoxifiant, diuretic și antiinflamator. În plus, are un conținut foarte scăzut în calorii, dar plin de nutrienți.
Descoperă 7 motive pentru care e recomandat să mănânci sparanghel mai des. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari rețetei de supă cremă de sparanghel verde.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea sparanghelului. Taie capetele fibroase ale tulpinilor (cam 2–3 cm de la bază). Apoi taie sparanghelul în bucăți de 2–3 cm, păstrează vârfurile separat. Pe acestea le vei opări ușor în apă cu sare pentru a le folosi la decor.
Cum prepari supă cremă de sparanghel verde
Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Dacă folosești praz îndepărtează prima foaie apoi toacă-l rondele. Curăță usturoiul și toacă-l în felii rotunde.
Așază o cratiță pe flacăra aragazului și călește ceapa tocată (sau prazul) în ulei de măsline timp de 2–3 minute. Adaugă usturoiul feliat subțire și lasă-l 30 de secunde, cât să-și elibereze aroma. Apoi adaugă cartoful tăiat cubulețe și bucățile de sparanghel (fără vârfurile opărite).
Descoperă și o rețetă de supă cremă din urzici, cu crutoane aromate cu usturoi.
Amestecă în cratiță cu o spatulă și lasă ingredientele să se gătească timp de 2–3 minute la foc mediu.
Toarnă supă de legume (sau apă) atât cât să se acopere bine legumele. Fierbe ingredientele timp de 15–20 de minute sau până când cartoful și sparanghelul sunt bine pătrunse.
Pasează totul cu blenderul vertical sau într-un blender clasic până când obții o cremă fină. Potrivește gustul supei cremă cu sare și piper. Dacă vrei o consistență mai lejeră, poți adăuga puțină smântână de gătit sau lapte cald.
Mai adaugă și câteva picături de zeamă de lămâie. Acesta este opțional, dar oferă un plus de aciditate și de prospețime.
Pentru a servi delicioasa supă cremă de sparanghel verde toarn-o în boluri și decoreaz-o cu vârfuri de sparanghel opărite. O mai poți decora și cu crutoane crocante, un fir de ulei de măsline sau smântână. Poți adăuga și puțin parmezan ras sau semințe prăjite, puțin piper proaspăt măcinat și verdeața preferată.
Dacă mai dorești și alte preparate pe bază de sparanghel îți mai recomandăm rețeta de risotto cu sparanghel și parmezan. Este un preparat cremos, cu o textură catifelată, gust fin și accente proaspete de primăvară.