Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Ești în căutarea unei rețete de desert perfect pentru o după-amiază relaxantă alături de o cafea sau un ceai? Îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu brânză și caise din compot. Această tartă combină textura fină și cremoasă a umpluturii de brânză cu aroma dulce caiselor din compot. Totul se răsfață pe o bază fragedă de aluat. Fiecare îmbucătură oferă o senzație plăcută, în care gustul straturilor oferă un echilibru perfect de texturi și arome.

Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
Galerie foto

Galerie foto

Această tartă combină textura cremoasă a brânzei cu aroma dulce și ușor acidulată a caiselor din compot / Shutterstock

Umplutura de brânză este cremoasă și aerată. Brânza de vaci bine scursă se combină armonios cu smântână, ouăle și zahărul. Amidonul adăugat îi oferă o textură mai fermă, dar totuși catifelată. Vanilia aduce o notă dulce și reconfortantă. Iar coaja de lămâie echilibrează gustul printr-o ușoară prospețime citrică. Caisele, cu pulpa lor moale și aromată, adaugă o explozie de gust fructat și un contrast plăcut între dulceața lor naturală și ușoara aciditate.

Citește și

Această tartă cu brânză și caise din compot este minunată servită atât caldă, cât și rece. Când este proaspăt scoasă din cuptor, umplutura este ușor tremurândă și extrem de cremoasă. După câteva ore la frigider, devine mai fermă, dar păstrează finețea specifică deserturilor delicate pe bază de brânză. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Prima dată vei pregăti aluatul fraged. Acesta se prepară într-un timp relativ scurt, dar necesită un timp de relaxare la rece, pentru a deveni maleabil.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu brânză și caise din compot

Într-un bol, pune făina, zahărul pudră și sarea. Adaugă untul rece și sfărâmă-l în făină cu vârful degetelor până obții o textură nisipoasă.

Adaugă gălbenușul de ou și smântâna, apoi frământă rapid doar cât să se lege aluatul. Nu insista prea mult, pentru a nu activa glutenul.

Formează o bilă din aluatul fraged, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Pregătirea umpluturii de brânză

Într-un bol mare, mixează brânza de vaci cu smântâna până obții o compoziție fină.

Adaugă zahărul, ouăle, amidonul, extractul de vanilie și coaja de lămâie. Amestecă bine până obții o cremă omogenă.

Asamblare și coacere tartă cu brânză și caise din compot

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină, apoi transferă-l într-o tavă de tartă (diametru 24-26 cm), presând ușor marginile. Înțeapă fundul cu o furculiță și dă tava la frigider pentru încă 15 minute. Toarnă umplutura de brânză peste aluatul răcit și nivelează.

Scurge bine caisele din compot și tamponează-le cu hârtie absorbantă. Așază-le peste umplutura de brânză, fie întregi, fie tăiate în jumătăți.

Dacă dorești, presară puțin zahăr brun peste caise pentru a obține o crustă ușor caramelizată la copt.

Coace tarta timp de 40-45 de minute, până când umplutura s-a închegat și marginile aluatului sunt aurii.

După ce s-a răcit complet, poți pudra tarta cu zahăr vanilat sau o poți servi cu un sos din siropul de caise redus pe foc cu puțin lichior de caise. Aroma cremoasă a brânzei se împletește perfect cu dulceața caiselor, iar aluatul fraged adaugă o notă crocantă.

Este un desert echilibrat, delicat și parfumat, perfect atât cald, cât și rece!

Citește și
Tartă cu brânză și caise din compot porționată
Galerie foto

Galerie foto

Tartă cu brânză și caise din compot porționată și secționată cu o furculiță
Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
+21
CELE MAI CITITE
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Gözleme
Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă
Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă
Două boluri cu supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit
Galerie foto
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos
Plăcintă cu mazăre porționată pe farfurie și în vasul de copt
Galerie foto
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
Preckedli. Biscuiți fragezi cu nucă pe un platou cu picior
Preckedli. Rețetă de biscuiți fragezi cu nucă
Preckedli. Rețetă de biscuiți fragezi cu nucă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
lahmacun
06:20
Cum să prepari acasă pizza turcească sau lahmacun Cum să prepari acasă pizza turcească sau lahmacun
Cafea depozitată într-un borcan de metal
05:19
Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista
Tocană de vită cu morcovi și țelină în cratiță
9 februarie, 06:56
Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros
Orange Curd în borcan cu linguriță, alături de o portocală feliată
9 februarie, 06:54
Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați
8 februarie, 08:28
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
cel mai pufos piure de cartofi
8 februarie, 06:02
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
7 februarie, 06:58
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
7 februarie, 06:10
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Zodii apropiate de natură. Nativii care se simt bine în aer liber
Zodii apropiate de natură. Nativii care se simt bine în aer liber
Zodii apropiate de natură. Nativii care se simt bine în aer liber
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că demisionează din funcție: Pentru a scuti România de această criză
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că demisionează din funcție: "Pentru a scuti România de această criză"
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că demisionează din funcție: "Pentru a scuti România de această criză"
Drama prin care trece, zi de zi, fiica lui Helmut Duckadam: „E dureros!”. Clipe de coşmar pentru Julianne Duckadam
Drama prin care trece, zi de zi, fiica lui Helmut Duckadam: „E dureros!”. Clipe de coşmar pentru Julianne Duckadam
Drama prin care trece, zi de zi, fiica lui Helmut Duckadam: „E dureros!”. Clipe de coşmar pentru Julianne Duckadam
Când începe Sezonul 15 Chefi la cuțite. Mai e puțin până la marea premieră
Când începe Sezonul 15 „Chefi la cuțite”. Mai e puțin până la marea premieră
Când începe Sezonul 15 „Chefi la cuțite”. Mai e puțin până la marea premieră
Actrița Birce Akalay o numește pe managera ei ca fiind parte din familie. Ce cuvinte frumoase i-a adresat
Actrița Birce Akalay o numește pe managera ei ca fiind parte din familie. Ce cuvinte frumoase i-a adresat
Actrița Birce Akalay o numește pe managera ei ca fiind parte din familie. Ce cuvinte frumoase i-a adresat
Luna Zăpezii 2025. Când apare și ce semnificație are
Luna Zăpezii 2025. Când apare și ce semnificație are
Luna Zăpezii 2025. Când apare și ce semnificație are
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Cum să îți alegi medicul obstetrician: factori de luat în considerare
Cum să îți alegi medicul obstetrician: factori de luat în considerare
Cum să îți alegi medicul obstetrician: factori de luat în considerare
Liam Payne a murit înainte de a-și îndeplini visul de a se reuni cu frații săi din One Direction. Kate Cassidy, iubita regretatului artist, s-a destăinuit într-un interviu recent
Liam Payne a murit înainte de a-și îndeplini visul de a se reuni cu „frații” săi din One Direction. Kate Cassidy, iubita regretatului artist, s-a destăinuit într-un interviu recent
Liam Payne a murit înainte de a-și îndeplini visul de a se reuni cu „frații” săi din One Direction. Kate Cassidy, iubita regretatului artist, s-a destăinuit într-un interviu recent
Proprietățile medicinale ale ceaiului de mere. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului de mere. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului de mere. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros

Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros

Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros

Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri

Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie

Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale

Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale

Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista

Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista
închide