Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Această tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit este un desert spectaculos ce poate fi preparat pentru a impresiona atât prin gust, cât și prin aspect. Rețeta combină savoarea fructelor transformate într-un jeleu catifelat cu o crustă fragedă și decor elegant din aluat împletit. Tarta este perfectă pentru ocazii speciale sau momentele când dorești să răsfeți pe cineva drag.

Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit
Galerie foto

Galerie foto

Este o tartă destul de simplă, cu amestec de fructe de pădure, colorate și aromate / Profimedia Images

Preparată în acest mod tarta este o adevărată încântare pentru simțuri. Aluatul fraged, ușor crocant, contrastează perfect cu jeleul moale și aromat, plin de dulceața naturală a fructelor. Decorul din aluat împletit adaugă o notă artistică și un plus de textură. Gustul fructat, echilibrat de aciditatea lămâii, te cucerește cu fiecare mușcătură. Iar prezentarea impecabilă o transformă într-un desert memorabil.

Citește și

Descoperă și o rețetă de tartă delicioasă și spectaculoasă, cu ciocolată și cremă caramel cu migdale. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată cu listă completă de ingrediente și pași de urmat, pentru a prepara și tu așa minunată tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă de tartă, vei începe cu pregătirea aluatului fraged. Acesta necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de odihnă la rece, pentru a deveni maleabil.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu jeleu de fructe

Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul pudră și sarea. Adaugă untul rece și frământă cu vârful degetelor până obții o textură nisipoasă.

Adaugă oul și încorporează-l rapid. Dacă aluatul fraged este prea uscat, adaugă 1-2 linguri de apă rece, câte puțin.

Formează o bilă, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Prepararea jeleului de fructe

Pune fructele, zahărul și sucul de lămâie într-o cratiță și gătește-le la foc mediu timp de 10 minute, până ce fructele se descompun și se formează un sos gros.

Strecoară compoziția printr-o sită fină pentru a elimina semințele sau bucățile mari.

Hidratează gelatina în apă rece timp de 5 minute (sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj). Dizolvă gelatina hidratată în piureul de fructe cald, dar nu fierbinte. Lasă deoparte să se răcească ușor.

Descoperă și o rețetă de tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos.

Cum formezi și coci delicioasa tartă cu jeleu de fructe

Întinde 2/3 din aluat pe o suprafață ușor presărată cu făină, apoi transferă-l într-o tavă de tartă unsă sau tapetată. Presară aluatul cu o furculiță pentru a preveni umflarea la copt.

Coace baza “în orb” (acoperită cu hârtie de copt și greutăți – fasole uscată sau bile ceramice) în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 15 minute. Îndepărtează greutățile și mai coace 5 minute.

Toarnă jeleul de fructe răcit, dar încă lichid, peste baza coaptă. Pune tava la frigider pentru a lăsa jeleul să se întărească (aproximativ 2 ore).

După acest interval de timp întinde restul de aluat și taie fâșii subțiri, egale, cu ajutorul unui cuțit sau al unei role speciale.

Creează o împletitură decorativă  și transfer-o de jur împrejur pe margini, peste jeleul întărit. Dacă preferi, poți coace separat decorul pe o foaie de copt, timp de 10 minute, și apoi îl așezi peste tarta coaptă înainte de servire.

Unge decorul cu ou bătut și coace-l timp de 15 minute la 180°C, doar dacă nu ai făcut-o anterior.

După ce decorul este gata, lasă delicioasa tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit să se răcească complet. Decorează cu zahăr pudră înainte de servire, dacă dorești un aspect elegant.

Spor la preparat și poftă bună la savurat!

Citește și
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit porționată pe platou, alături de o ceașcă cu ceai și o sită cu zahăr
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare ai tartei
Colaj de poze cu pașii de împletire a aluatului
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit
+21
CELE MAI CITITE
Piure de cartofi cu sos de leurdă în farfurie albă, alături de felii de pâine și sos de leurdă într-un bol
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Cartofi cu ciuperci la cuptor și frunze de pătrunjel
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Porții de ciocolată de casă în foi de napolitană într-o cupă de înghețată
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean în bol, alături de lingură și frunze de ștevie
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Galerie foto
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Galerie foto
Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure
Fursecuri Angeliche decorate cu zahăr
Galerie foto
Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pască cu Nutella, fără aluat porționată
06:53
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
05:39
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
15 aprilie, 06:33
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Porții de ciocolată de casă în foi de napolitană într-o cupă de înghețată
14 aprilie, 05:40
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie în bol, alături de o spatulă și un bol cu sare roz
12 aprilie, 23:18
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
12 aprilie, 09:32
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Cartofi cu ciuperci la cuptor și frunze de pătrunjel
11 aprilie, 06:03
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză în bol de servire, alături de o lingură și o bucată de pâine
11 aprilie, 05:50
Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
5 nativi din zodiacul chinezesc atrag norocul de partea lor pe 17 aprilie 2025. Vezi dacă te numeri printre ei
5 nativi din zodiacul chinezesc atrag norocul de partea lor pe 17 aprilie 2025. Vezi dacă te numeri printre ei
5 nativi din zodiacul chinezesc atrag norocul de partea lor pe 17 aprilie 2025. Vezi dacă te numeri printre ei
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
(P) Cele mai frumoase cadouri de Iepuraș de pe Notino.ro
(P) Cele mai frumoase cadouri de Iepuraș de pe Notino.ro
(P) Cele mai frumoase cadouri de Iepuraș de pe Notino.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Drob de pui în aluat foietaj
Drob de pui în aluat foietaj
Drob de pui în aluat foietaj
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Ce este reacția Maillard. Cele 7 reguli pentru gătirea corectă a alimentelor prăjite
Ce este reacția Maillard. Cele 7 reguli pentru gătirea corectă a alimentelor prăjite
Ce este reacția Maillard. Cele 7 reguli pentru gătirea corectă a alimentelor prăjite
fresh
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică

Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică

Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică

Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament

Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
închide