Tartă Tatin cu pere. Un desert clasic franțuzesc

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert cu fructe, simplu și rapid de preparat, încearcă rețeta de tarta Tatin cu pere. Este rețeta unui desert clasic franțuzesc, în care dulceața naturală a perelor caramelizate se îmbină perfect cu textura crocantă a aluatului de patiserie.

Tartă Tatin cu pere porționată pe platou și pe farfurie, servită cu înghețată
Galerie foto

Galerie foto

În această tartă dulceața naturală a perelor caramelizate se îmbină perfect cu textura crocantă a aluatului de patiserie / Shutterstock

Gustul acestei tarte este o combinație rafinată între notele de caramel auriu, aroma fructată a perelor coapte și untul care adaugă o senzație catifelată fiecărei înghițituri. Este un desert elegant, dar surprinzător de ușor de preparat, perfect pentru a impresiona la orice ocazie.

Citește și

La prima mușcătură, vei simți aroma caldă a caramelului, urmată de textura untoasă și ușor fermă a perelor gătite lent. Vanilia adaugă o notă fină de parfum, în timp ce scorțișoara oferă o tentă subtilă de condiment, amplificând profunzimea gustului. Crusta de aluat este ușor crocantă la exterior, dar moale și ușor îmbibată în sucul perelor, oferind o combinație divină de texturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este un desert rustic, dar sofisticat, ideal pentru serile răcoroase sau pentru a încheia o masă cu stil. Descoperă și o rețetă de tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi rețeta de tartă Tatin cu pere, detaliată pas cu pas.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea perelor. Curăță perele de coajă, taie-le în jumătăți și îndepărtează cotorul. Stropește-le imediat cu suc de lămâie pentru a evita oxidarea. Dacă perele sunt foarte mari, le poți tăia în sferturi pentru o așezare mai uniformă în tavă.

Cum prepari umplutura pentru tartă Tatin cu pere

Într-o tigaie rezistentă la cuptor (sau o formă de tartă care poate merge pe foc), topește zahărul la foc mediu până se transformă într-un caramel auriu și fluid.

Adaugă untul și amestecă până obții o textură omogenă, lucioasă.

Înglobează vanilia și scorțișoara, apoi așază perele în caramel cu partea tăiată în jos. Gătește-le ușor timp de 5-7 minute, astfel încât să înceapă să se înmoaie ușor și să absoarbă aromele caramelului.

Pentru a monta tarta întinde aluatul fraged pe masa presărată cu făină și taie-l într-un cerc puțin mai mare decât diametrul tăvii.

Descoperă aici și rețeta pentru aluat fraged de tartă. Poți folosi și aluat foietaj dacă îți place mai mult acesta.

Așază aluatul peste pere, îndesând ușor marginile în jurul fructelor pentru a crea o „pătură” protectoare.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius (cu ventilație) sau 200 de grade Celsius (static).

Pune tava în cuptor și coace tarta timp de 25-30 de minute, până când aluatul este rumenit și crocant.

După coacere, lasă delicioasa tartă Tatin cu pere să se odihnească timp de 5-10 minute, apoi așază un platou deasupra și răstoarn-o rapid, având grijă să nu te arzi cu caramelul fierbinte.

Servește tarta ușor călduță, alături de o lingură de smântână, frișcă sau înghețată de vanilie.

Iar dacă mai dorești și alte rețete de tarte simple și delicioase, mai poți trece pe lista de preparat și rețeta de tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri.

Citește și
Tartă franțuzească cu pere pe un platou, alături de pere proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Tartă Tatin cu pere pe platou și o porție pe spatulă
Tartă Tatin cu pere porționată pe platou și pe farfurie, servită cu înghețată
+21
CELE MAI CITITE
Piure de cartofi cu sos de leurdă în farfurie albă, alături de felii de pâine și sos de leurdă într-un bol
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Cartofi cu ciuperci la cuptor și frunze de pătrunjel
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Porții de ciocolată de casă în foi de napolitană într-o cupă de înghețată
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean în bol, alături de lingură și frunze de ștevie
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Croissante rapide, unul secționat
Galerie foto
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros
Sufleu de broccoli în bol alb, alături de o lingură și buchețele de broccoli
Galerie foto
Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromat
Sufleu de broccoli. Un aperitiv gustos și aromat
Două boluri cu sufleu de mere
Galerie foto
Sufleu de mere. Rețeta unui desert delicat, din bucătăria franceză
Sufleu de mere. Rețeta unui desert delicat, din bucătăria franceză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pască cu Nutella, fără aluat porționată
06:53
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
05:39
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
15 aprilie, 06:33
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Porții de ciocolată de casă în foi de napolitană într-o cupă de înghețată
14 aprilie, 05:40
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie în bol, alături de o spatulă și un bol cu sare roz
12 aprilie, 23:18
Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi Pastă de ton cu țelină și ceapă roșie. Un contrast plin de gusturi și texturi
Estonian Kringel, o împletitură cu scorțișoară
12 aprilie, 09:32
Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară Estonian Kringel. Rețetă de cozonac împletit, cu scorțișoară
Cartofi cu ciuperci la cuptor și frunze de pătrunjel
11 aprilie, 06:03
Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare Cartofi cu ciuperci la cuptor. Un preparat simplu, dar plin de savoare
Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză în bol de servire, alături de o lingură și o bucată de pâine
11 aprilie, 05:50
Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare Ciorbă de cartofi cu zeamă de varză. Un preparat rustic și plin de savoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
5 nativi din zodiacul chinezesc atrag norocul de partea lor pe 17 aprilie 2025. Vezi dacă te numeri printre ei
5 nativi din zodiacul chinezesc atrag norocul de partea lor pe 17 aprilie 2025. Vezi dacă te numeri printre ei
5 nativi din zodiacul chinezesc atrag norocul de partea lor pe 17 aprilie 2025. Vezi dacă te numeri printre ei
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
Bianca Purcărea are un mesaj pentru telespectatori de Paște. Ce tradiții respectă de sărbători și unde le va petrece | Exclusiv
Bianca Purcărea are un mesaj pentru telespectatori de Paște. Ce tradiții respectă de sărbători și unde le va petrece | Exclusiv
Bianca Purcărea are un mesaj pentru telespectatori de Paște. Ce tradiții respectă de sărbători și unde le va petrece | Exclusiv
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
Drob de pui în aluat foietaj
Drob de pui în aluat foietaj
Drob de pui în aluat foietaj
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
fresh
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică

Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică

Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică

Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament

Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat

Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă

Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
închide