Tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie
Această rețetă simplă de tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie este ideală pentru a te bucura de prospețimea fructelor de sezon și de gustul cremos al brânzei mascarpone. Va impresiona cu siguranță prin aspectul său elegant și apetisant și gustul său rafinat. Crusta fragedă de tartă se combină armonios cu crema de mascarpone bogată și prospețimea suculentă a fructelor de sezon.
Galerie foto
Gustul tartei este delicios și echilibrat. Dulceața subtilă a cremei de mascarpone este completată de gustul acrișor al fructelor proaspete și de efectul crocant al crustei. Aromele se combină armonios, având o notă plăcută de vanilie din crema de mascarpone și mireasma naturală a fructelor de sezon.
Tarta este perfectă de preparat pentru a-ți răsfăța familia în momentele dulci ale zilei. Dar poate fi preparată și pentru diverse ocazii festive. Poți opta pentru o combinație din fructele preferate. Iar mai târziu, în sezonul rece, poți folosi fructe congelate sau din compot.
Descoperă și o rețetă de tartă cu vanilie și fructe, la fel de gustoasă, aspectuoasă și aromată. Iar în rândurile de mai jos vei descoperi rețeta detaliată cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas pentru tarta cu fructe și cremă de mascarpone.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti aluatul fraged care se va coace separat de celelalte elemente ale tartei. În timpul coacerii acestuia vei prepara crema și vei pregăti toate fructele.
Cum prepari aluatul pentru tartă cu mix de fructe
Într-un bol mare amestecă făina trecută prin sită cu zahărul pudră și sarea. Adaugă untul rece, tăiat în cubulețe și frământă rapid ingredientele până când obții un amestec mărunt și nisipos.
Adaugă oul și amestecă până când aluatul începe să devină compact.
Adună aluatul într-o bilă, înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l să se odihnească în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Întinde aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3-4 mm.
Transferă foaia de aluat într-o formă de tartă și presează ușor aluatul în formă. Înlătură excesul de pe margini. Înțeapă aluatul cu o furculiță la bază și pe margini pentru a evita formarea bulelor în timpul coacerii.
Așază în interiorul aluatului o hârtie de copt și presară boabe de fasole sau de năut. Pune tava în cuptor și coace crusta de tartă timp de 15-20 de minute. Apoi îndepărtează hârtia de copt și boabele și mai coace încă 5-10 minute
Cum prepari crema de mascarpone
Pune brânza mascarpone într-un bol încăpător și adaugă peste ea zahărul pudră și extractul de vanilie. Amestecă-le până când obții o cremă fină și omogenă.
Într-un alt bol, adaugă smântâna pentru frișcă rece, abia scoasă din frigider. Mixeaz-o energic până când obții o frișcă fermă.
Încorporează smântâna bătută în crema de mascarpone, amestecând ușor cu o spatulă până la omogenizare.
Cum formezi delicioasa tartă cu mix de fructe
Lasă crusta de tartă să se răcească complet apoi întinde crema de mascarpone uniform în interiorul ei.
Așază fructele proaspete pe deasupra cremei de mascarpone, alternându-le în funcție de culori. Poți folosi diverse combinații de fructe pentru a adăuga culoare și textură.
Pune tarta la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când crema de mascarpone se întărește.
Servește tarta rece, tăiată în bucăți generoase.
Dacă mai dorești și alte variante de tarte, poți încerca rețeta de tartă cu lămâie și brandy, inspirată din bucătăria franțuzească.
Galerie foto