Tartă cu banane și jeleu de căpșuni, decorată cu fulgi de migdale

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Această tartă cu banane și jeleu de căpșuni este un desert răcoritor și delicios, perfect pentru zilele calde de vară. Este ușor de preparat și poate fi un desert elegant pentru orice ocazie specială.

Tartă cu banane și jeleu de căpșuni, decorată cu fulgi de migdale, alături de banane și un bol cu fulgi de migdale
Galerie foto

Galerie foto

Fulgii de migdale aduc o notă crocantă tartei și un plus de aspect / Shutterstock

Crusta crocantă de aluat, combinată cu jeleul aromat de căpșuni și rondele de banane, oferă un contrast de texturi și arome care va încânta papilele gustative. Câteva căpșuni proaspete adăugate aleatoriu prin umplutura tartei, aduc un plus de aspect și prospețime. Fulgii de migdala oferă un efect crocant, dar și un plus de sățietate. Iar frunzele de mentă adăugate ca decor, aduc o aromă proaspătă și un contrast de culori.

Citește și

Tartele cu fructe sunt un desert clasic și elegant, cu rădăcini adânci în tradițiile culinare europene, în special în Franța. Sunt un simbol al rafinamentului culinar, combinând simplitatea ingredientelor naturale cu complexitatea tehnicilor de patiserie. Fiecare tartă poate fi o operă de artă culinară, aducând împreună aromele proaspete ale fructelor și texturile delicate ale cremelor și aluatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de tartă cu cremă de vanilie și fructe, delicioasă și spectaculoasă. iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasa tartă cu banane și jeleu de căpșuni, decorată cu fulgi de migdale și mentă.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului pentru crusta tartei, care este un aluat fraged, ușor și rapid de preparat. În intervalul de timp cât aluatul va sta la rece, poți pregăti jeleul de căpșuni și ingredientele pentru umplutură și pentru decor.

Cum prepari aluatul pentru tartă cu banane și jeleu de căpșuni

Într-un bol mare, amestecă făina cu untul rece până obții un amestec nisipos. Adaugă zahărul pudră, praful de sare și oul. Frământă rapid până când aluatul devine omogen. Formează o bilă din aluat, înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

După ce aluatul s-a răcit, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină până obții o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Așază aluatul într-o tavă de tartă (cu diametrul de aproximativ 23 cm), presând bine pe margini. Înțeapă baza cu o furculiță și coace aluatul fraged de tartă la 180°C timp de 15-20 de minute, sau până când devine auriu.

Prepararea jeleului de căpșuni

Pasează căpșunile într-un blender până când obții un piure fin. Dacă folosești căpșuni congelate, lasă-le să se dezghețe înainte de a le pasa.

Într-o cratiță, pune piureul de căpșuni împreună cu zahărul și apa. Fierbe la foc mediu până când zahărul se dizolvă complet.

Adăugarea gelatinei: Dizolvă gelatina conform instrucțiunilor de pe pachet și adaug-o în piureul de căpșuni cald. Amestecă bine până când gelatina se încorporează complet.

Lasă jeleul să se răcească ușor, apoi toarnă-l în interiorul crustei de tartă, răcită. Uniformizează suprafața jeleului și adaugă felii rotunde de banane și căpșuni întregi, cu vârful în sus. Pune delicioasa tartă cu banane și jeleu de căpșuni în frigider pentru cel puțin 2 ore, sau până când jeleul se întărește.

Scoate tarta din frigider cu puțin timp înainte de servire. Decoreaz-o cu fulgi de migdale și frunze de mentă, un efect crocant și un plus de prospețime.

Savureaz-o rece, alături de un suc sau alături de cafea.

Iar dacă mai dorești o altă rețetă de tartă cu fructe pentru data următoare, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu aluat împletit, umplută cu gem și crumble.

Citește și
Tartă cu banane și jeleu de căpșuni, decorată cu fulgi de migdale, alături de banane și un bol cu fulgi de migdale
Galerie foto

Galerie foto

Aluat de tartă în forma de copt, înțepat cu o furculiță la bază
Tartă cu banane și jeleu de căpșuni, decorată cu fulgi de migdale, alături de banane și un bol cu fulgi de migdale
+0
CELE MAI CITITE
Tort Raffaello
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Coaja de portocală confiată
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
shaorma cu pui făcută în casă
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Galerie foto
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
Galerie foto
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Tartă cu legume spiralate porționată
Galerie foto
Tartă cu legume spiralate. Spectacol de culoare și savoare într-un preparat sărat
Tartă cu legume spiralate. Spectacol de culoare și savoare într-un preparat sărat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
brânză congelată
12 decembrie, 05:30
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
persoană care gătește somon
12 decembrie, 05:25
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește 5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
pui portughez cu orez
12 decembrie, 05:09
Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
11 decembrie, 05:00
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
11 decembrie, 04:42
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
11 decembrie, 04:07
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Trei secțiuni de blat de tort
10 decembrie, 12:23
Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil Blat de tort cu iaurt în compoziție. Un blat aerat, umed și incredibil de stabil
salate de cartofi
10 decembrie, 06:56
5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci 5 idei de salate de cartofi pe care trebuie să le încerci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Eggnog. Rețeta de lichior cremos cu gălbenușuri, lapte, zahăr și alcool
Nu mai pot, mamaie!. Cum a strâns o tânără din Iaşi peste 100.000 de lei prin metoda accidentul
"Nu mai pot, mamaie!". Cum a strâns o tânără din Iaşi peste 100.000 de lei prin metoda "accidentul"
"Nu mai pot, mamaie!". Cum a strâns o tânără din Iaşi peste 100.000 de lei prin metoda "accidentul"
Imagini rare cu Cristi Chivu şi familia. Cum a fost surprins la petrecerea de Crăciun a lui Inter
Imagini rare cu Cristi Chivu şi familia. Cum a fost surprins la petrecerea de Crăciun a lui Inter
Imagini rare cu Cristi Chivu şi familia. Cum a fost surprins la petrecerea de Crăciun a lui Inter
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 40, 41, 42 din 12decembrie2025.Albert află de sarcina Andei. Teo, decizie importantă
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 40, 41, 42 din 12decembrie2025.Albert află de sarcina Andei. Teo, decizie importantă
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 40, 41, 42 din 12decembrie2025.Albert află de sarcina Andei. Teo, decizie importantă
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Coaste de porc prăjite în untură la tigaie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Modele de comunicare în familie
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
fresh
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui

Pui portughez cu orez. Cel mai aromat mod de a găti carnea de pui
închide