Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Tiramisu cu caramel este un desert rafinat, perfect pentru iubitorii preparatelor dulci. Este o variantă decadentă și delicioasă a celebrului desert italian. Această versiune adaugă o notă de caramel bogat și catifelat, care completează perfect textura fină a cremei de mascarpone și aroma intensă a cafelei.

Tiramisu cu caramel porționat pe două farfurii
Caramelul bogat și catifelat completează perfect textura fină a cremei de mascarpone și aroma intensă a cafelei / Shutterstock

Gustul său combină echilibrat textura delicată a pișcoturilor înmuiat în cafea, îmbogățite cu note de caramel catifelat. Crema fină de mascarpone, îndulcită subtil cu zahăr și completată de frișca aerată, oferă o textură cremoasă care se topește în gură. Caramelul adaugă un strat suplimentar de savoare, oferind o notă delicată și gust dulc-sărat, care contrastează plăcut cu gustul amar al cafelei și delicatețea cremei. Este un desert elegant, ideal pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru momentele când ai poftă de ceva decadent și sofisticat.

Citește și

Servit bine răcit, acest tip de Tiramisu devine o adevărată desfătare pentru papilele gustative, fiecare strat oferind un mix perfect de arome și texturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o altă variantă a Tiramisului, cu fistic și zmeură. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii de urmat pentru rețeta de Tiramisu cu caramel.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea caramelului. Într-o cratiță, topește zahărul la foc mediu, amestecând ușor până devine un caramel auriu. Ia cratița de pe foc și adaugă untul, amestecând continuu până se topește complet.

Toarnă treptat smântâna lichidă, amestecând energic pentru a obține o textură fină. Adaugă un praf de sare și lasă caramelul să se răcească la temperatura camerei.

Cum prepari crema pentru Tiramisu cu caramel

Amestecă gălbenușurile cu zahărul pudră până când devin spumoase și deschise la culoare. Adaugă mascarponele și mixează ușor, doar cât să obții o cremă omogenă.

Într-un bol separat, bate smântâna lichidă rece până obții o frișcă fermă.

Încorporează frișca în crema de mascarpone, folosind mișcări ușoare, de jos în sus.

Adaugă extractul de vanilie, omogenizând ușor.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și cafea.

Cum montezi desertul

Fierbe o cafea tare, la filtru sau la espressor și îndulcește-o după propriul gust. Las-o să se răcească. Apoi amestecă cafeaua cu lichiorul de caramel (dacă folosești). Înmoaie fiecare pișcot rapid în cafea și așază-l într-o tavă de aproximativ 20×30 cm. Întinde un strat generos de cremă peste pișcoturi, apoi adaugă un strat consistent din crema caramel.

Continuă cu al doilea strat de pișcoturi înmuiate în cafea cu lichior și finalizează cu restul de cremă. Nivelează bine și lasă tiramisul la frigider pentru cel puțin 4-6 ore (ideal peste noapte).

Înainte de servire poți decora cu pudră de cacao deliciosul tiramisu cu caramel, pentru un aspect clasic.

Poți adăuga deasupra și puțin sos de caramel pentru un efect vizual spectaculos. Mai poți presăra fulgi de migdale prăjiți sau ciocolată rasă pentru un plus de efect crocant.

Iar dacă mai dorești să testezi și o altă variantă a acestui desert clasic italian, îți recomandăm să încerci rețeta de clătite Tiramisu.

Citește și
CELE MAI CITITE
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Gözleme
Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă
Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă
Două boluri cu supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pizza cu ciuperci și măsline porționată și decorată cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Caponata Siciliană în tigaie
Galerie foto
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Tiramisu cu căpșuni și mascarpone pe o farfurie
Tiramisu cu căpșuni și mascarpone. Rețeta unui desert delicios de vară
Tiramisu cu căpșuni și mascarpone. Rețeta unui desert delicios de vară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
lahmacun
06:20
Cum să prepari acasă pizza turcească sau lahmacun Cum să prepari acasă pizza turcească sau lahmacun
Cafea depozitată într-un borcan de metal
05:19
Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista
Tocană de vită cu morcovi și țelină în cratiță
9 februarie, 06:56
Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros
Orange Curd în borcan cu linguriță, alături de o portocală feliată
9 februarie, 06:54
Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați
8 februarie, 08:28
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
cel mai pufos piure de cartofi
8 februarie, 06:02
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
7 februarie, 06:58
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
7 februarie, 06:10
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Zodii apropiate de natură. Nativii care se simt bine în aer liber
Zodii apropiate de natură. Nativii care se simt bine în aer liber
Zodii apropiate de natură. Nativii care se simt bine în aer liber
Ţara preferată de tot mai mulţi turiști români. Un sejur all-inclusive în misteriosul Deşert Alb porneşte de la 1.500€
Ţara preferată de tot mai mulţi turiști români. Un sejur all-inclusive în misteriosul Deşert Alb porneşte de la 1.500€
Ţara preferată de tot mai mulţi turiști români. Un sejur all-inclusive în misteriosul Deşert Alb porneşte de la 1.500€
Drama prin care trece, zi de zi, fiica lui Helmut Duckadam: „E dureros!”. Clipe de coşmar pentru Julianne Duckadam
Drama prin care trece, zi de zi, fiica lui Helmut Duckadam: „E dureros!”. Clipe de coşmar pentru Julianne Duckadam
Drama prin care trece, zi de zi, fiica lui Helmut Duckadam: „E dureros!”. Clipe de coşmar pentru Julianne Duckadam
Sezonul 15 Chefi la cuțite începe la Antena 1 din 10 martie
Sezonul 15 Chefi la cuțite începe la Antena 1 din 10 martie
Sezonul 15 Chefi la cuțite începe la Antena 1 din 10 martie
Actrița Birce Akalay o numește pe managera ei ca fiind parte din familie. Ce cuvinte frumoase i-a adresat
Actrița Birce Akalay o numește pe managera ei ca fiind parte din familie. Ce cuvinte frumoase i-a adresat
Actrița Birce Akalay o numește pe managera ei ca fiind parte din familie. Ce cuvinte frumoase i-a adresat
Dacă oamenii ar putea zbura, cât de mari ar fi aripile noastre. Dimensiunea lor estimată e surprinzătoare
Dacă oamenii ar putea zbura, cât de mari ar fi aripile noastre. Dimensiunea lor estimată e surprinzătoare
Dacă oamenii ar putea zbura, cât de mari ar fi aripile noastre. Dimensiunea lor estimată e surprinzătoare
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Cum să îți alegi medicul obstetrician: factori de luat în considerare
Cum să îți alegi medicul obstetrician: factori de luat în considerare
Cum să îți alegi medicul obstetrician: factori de luat în considerare
Liam Payne a murit înainte de a-și îndeplini visul de a se reuni cu frații săi din One Direction. Kate Cassidy, iubita regretatului artist, s-a destăinuit într-un interviu recent
Liam Payne a murit înainte de a-și îndeplini visul de a se reuni cu „frații” săi din One Direction. Kate Cassidy, iubita regretatului artist, s-a destăinuit într-un interviu recent
Liam Payne a murit înainte de a-și îndeplini visul de a se reuni cu „frații” săi din One Direction. Kate Cassidy, iubita regretatului artist, s-a destăinuit într-un interviu recent
Proprietățile medicinale ale ceaiului de mere. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului de mere. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului de mere. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros

Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros

Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros

Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri

Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie

Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale

Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale

Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista

Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista
închide