Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru răsfățul din weekend, în plin sezon al cireșelor coapte, încearcă o rețetă de tort cu blat bicolor și cireșe. Te va cuceri combinația ingredientelor, dar și aspectul tortului.

Tort cu blat bicolor și cireșe, porționat
Galerie foto

Galerie foto

Pentru un plus de aromă, în crema de mascarpone se adaugă și puțin lichior de cireșe / Profimedia Images

Rețeta este foarte ușoară, nu ai de preparat decât un blat umed cu iaurt, în care adaugi puțină cacao și câteva. Dacă dorești o cremă mai bogată și mai aromată, poți prepara crema de mascarpone cu nucă de cocos. Este o cremă mai consistentă care se prepară tot la rece - descoperă aici rețeta. Opțional, în ambele creme poți adăuga și ciocolată albă, răzuită.

Citește și

Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a prepara și tu deliciosul tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru reușita preparării blatului de tort, untul va trebui scos de la rece și lăsat să se înmoaie la temperatura camerei.

Între timp, spală cireșele, scurge-le și îndepărtează sâmburii de la ele. Lasă-le într-o sită să se mai scurgă, timp în care pregătești celelalte ingrediente.

Trece făina prin sită împreună cu praful de copt și pune deoparte din ea 25 de grame. Trece și pudra de cacao prin sită separat.

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge forma de copt cu puțin unt moale și presară făină peste unt.

Descoperă și o rețetă de blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție.

Cum prepari blatul pentru tort cu blat bicolor cu cireșe

După ce untul s-a înmuiat suficient, pune-l într-un bol și amestecă-l cu zahărul până când devine spumos. Încorporează pe rând ouăle, omogenizând bine compoziția, după fiecare ou adăugat.

Presară puțină sare, apoi adaugă iaurtul și lichiorul și din nou omogenizează compoziția. La final, adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt.

Împarte compoziția în două părți egale. Într-o parte adaugă pudra de cacao, iar în cealaltă făina dată deoparte. Adaugă cireșe fără sâmburi în ambele compoziții.

Pentru a forma blatul bicolor, întinde la baza formei de copt compoziția cu cacao. Deasupra acesteia întinde compoziția simplă și trece ușor cu spatula prin cele două compoziții, de jos în sus, pentru a le marmora.

Introdu forma de copt în cuptorul încălzit și coace blatul de tort pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius. Nu îl coace în exces, pentru a nu deveni uscat în interior.

Cum prepari crema pentru tort

Adaugă frișca lichidă, rece în bolul mixerului și mixeaz-o până când se mărește în volum și devine ușor cremoasă. Adaugă brânza mascarpone și lichiorul și continuă să mixezi până când crema capătă fermitate. Nu uita să adaugi și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

După ce blatul de tort se răcește întinde crema deasupra lui, apoi decorează tortul după propria imaginație.

Înainte de a-l porționa, lasă deliciosul tort cu blat bicolor și cireșe la rece pentru 4-5 ore.

Dacă vei mai dori și altă rețetă de tort cu fructe de sezon, mai poți încerca și rețeta de tort ecler cu căpșuni și cremă de ciocolată albă cu mascarpone.

Citește și
Tort cu blat bicolor și cireșe, decorat cu cremă de mascarpone
Galerie foto

Galerie foto

Porție de tort cu cireșe pe o farfurie cu linguriță
Tort cu blat bicolor și cireșe, porționat
+0
CELE MAI CITITE
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de tartă simplă cu cireșe
Galerie foto
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Porție de prăjitură cu găuri și jeleu de cireșe
Galerie foto
Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
Prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe - Poke cake
Două pahare cu granita de cireșe
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Muffins cu quinoa, brânză și spanac pe un tocător de lemn
06:32
Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent Muffins cu quinoa, brânză și spanac. Rețetă pentru un mic dejun consistent
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
05:22
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Chec cu caise și nuci porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit și două cești cu cafea
26 august, 05:45
Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare
Salată de vinete cu iaurt și usturoi, decorată cu pătrunjel verde
26 august, 05:06
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor
Porții de prăjitură cu prune și crumble
25 august, 06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
25 august, 05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Vinete cu dovlecei, ardei copți și usturoi, preparate în ulei
Vinete cu dovlecei, ardei copți și usturoi, preparate în ulei
Vinete cu dovlecei, ardei copți și usturoi, preparate în ulei
Zeci de mii de posturi din administrația locală, desființate. Lista concedierilor, anunțată de Cseke Attila
Zeci de mii de posturi din administrația locală, desființate. Lista concedierilor, anunțată de Cseke Attila
Zeci de mii de posturi din administrația locală, desființate. Lista concedierilor, anunțată de Cseke Attila
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci de la statul român lună de lună
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci de la statul român lună de lună
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci de la statul român lună de lună
Andrei Lemnaru a fost lovit din plin de o nouă scenă de dragoste dintre Ella și Teo: Permite-mi să fac o cruce
Andrei Lemnaru a fost lovit din plin de o nouă scenă de dragoste dintre Ella și Teo: „Permite-mi să fac o cruce”
Andrei Lemnaru a fost lovit din plin de o nouă scenă de dragoste dintre Ella și Teo: „Permite-mi să fac o cruce”
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Hande Erçel și Hakan Sabanci s-ar fi despărțit. Ce se vehiculează în presa din Turcia
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Cele mai accesate site-uri în urmă cu 30 de ani. Cei mai mulți tineri nu au auzit niciodată de ele
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Supă deasă din legume de vară
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Ce să faci când copilul nu vrea să socializeze
Selena Gomez a strălucit într-un costum de baie negru la petrecerea burlăcițelor din Cabo. Artista a fost fotografiată pe un iaht
Selena Gomez a strălucit într-un costum de baie negru la petrecerea burlăcițelor din Cabo. Artista a fost fotografiată pe un iaht
Selena Gomez a strălucit într-un costum de baie negru la petrecerea burlăcițelor din Cabo. Artista a fost fotografiată pe un iaht
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
Remedii naturale pentru căderea părului. Ce poți face pentru a opri pierderea firelor
fresh
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor

Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețeta unui aperitiv cremos și răcoritor

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii

Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii

Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare

Chec cu caise și nuci. Un desert parfumat, cu texturi surprinzătoare

Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant

Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
închide