Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate
În plin sezon al căpșunilor coapte, răsfață-ți familia cu deserturi savuroase în care să le incluzi. Îți oferim în acest scop o rețetă de mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate, care vor cuceri, în primul rând, prin aspectul spectaculos. Nici gustul nu va fi mai prejos la acea combinație de ingrediente.
Galerie foto
Rețetele de deserturi cu căpșuni sunt printre cele des preparate, din categoria deserturilor cu fructe. Căpșunile sunt foarte versatile, le poți folosi atât la creme sau toppinguri, cât și în blaturile prăjiturilor sau în deserturile montate în pahare. Forma lor deosebită oferă deserturilor un aspect cuceritor, indiferent dacă sunt folosite întregi sau secționate în jumătăți.
Din căpșuni mai poți prepara și gem, compot sau dulceață, dar și diferite băuturi. Una dintre cele mai apreciate rețete de băutură cu căpșuni este cea de lichior, denumită ”Căpșunată” – descoperă aici rețeta. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de mini torturi cu jeleu de căpșuni.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea mini torturilor cu căpșuni vei prepara o foaie subțire de pandișpan care va sta la baza acestora. Iar în timp ce aceasta se coace și se răcește, poți prepara crema cu aromă de vanilie.
Cum prepari foaia de pandișpan pentru mini torturi cu jeleu de căpșuni
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu ulei sau unt interiorul unei tăvi de 23/36 cm.
Apoi ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Albușurile le presari cu sare și le mixezi spumă. Adaugă zahărul treptat și mixează energic până când bezeaua devine fermă.
Amestecă gălbenușurile cu esența și încorporează-le în bezeaua de albușuri cu ajutorul unei spatule. Trece făina prin sită și adaug-o în compoziție lingură cu lingură, amestecând ușor compoziția cu spatula, până când se omogenizează.
Întinde compoziția pentru foaia de pandișpan în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Pune tava în cuptor și coace foaia de pandișpan pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Cum prepari crema de vanilie
Într-o crăticioară amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul vanilinat. Diluează amestecul cu laptele rece, apoi încorporează făina sau amidonul. Omogenizează compoziția și pune-o la fiert. Amestecă continuu până când crema până când se îngroașă ca o budincă.
Topește ciocolata albă cu untul la microunde sau pe baie de aburi și adaugă amestecul rezultat în crema de vanilie fierbinte. Omogenizează și lasă crema la temperat în timp ce pregătești căpșunile.
Spală căpșunile, curăță0le de frunze și secționează-le în 4-5 felii.
Cum formezi mini torturi cu jeleu de căpșuni
După ce foaia de pandișpan s-a răcit decupează din ea cercuri, folosind inele metalice. Așază fiecare decupaj pe platou, împrejmuit de inelul metalic. În interior, de jur împrejur așază feliile de căpșuni cu vârfurile în sus. Apoi adaugă crema, cât încă este ușor ușor fierbinte, pentru a fi cursivă.
Punem platoul cu mini torturi la rece până când crema devine fermă.
Pentru a prepara jeleul de căpșuni încălzește gemul de căpșuni cu mentă și trece-l prin sită. Dizolvă gelatina în apă caldă și amestec-o cu gemul. Lasă jeleul să se tempereze, apoi îl adăugi deasupra mini torturilor.
Introdu din nou platoul cu mini torturi cu jeleu de căpșuni la rece până când și jeleul devine ferm.
Înainte de servire îndepărtează inelele metalice și transferă mini torturile pe farfuriuțe.
Descoperă și o rețetă de cheesecake inimioară cu căpșuni, perfectă pentru momentele dulci petrecute cu familia.
Galerie foto