Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

În plin sezon al căpșunilor coapte, răsfață-ți familia cu deserturi savuroase în care să le incluzi. Îți oferim în acest scop o rețetă de mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate, care vor cuceri, în primul rând, prin aspectul spectaculos. Nici gustul nu va fi mai prejos la acea combinație de ingrediente.

Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate pe farfurii albe cu lingurițe
Galerie foto

Galerie foto

Mini torturile pot fi preparate și pentru evenimente deosebite / Profimedia Images

Rețetele de deserturi cu căpșuni sunt printre cele des preparate, din categoria deserturilor cu fructe. Căpșunile sunt foarte versatile, le poți folosi atât la creme sau toppinguri, cât și în blaturile prăjiturilor sau în deserturile montate în pahare. Forma lor deosebită oferă deserturilor un aspect cuceritor, indiferent dacă sunt folosite întregi sau secționate în jumătăți.

Citește și

Din căpșuni mai poți prepara și gem, compot sau dulceață, dar și diferite băuturi. Una dintre cele mai apreciate rețete de băutură cu căpșuni este cea de lichior, denumită ”Căpșunată” – descoperă aici rețeta. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de mini torturi cu jeleu de căpșuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea mini torturilor cu căpșuni vei prepara o foaie subțire de pandișpan care va sta la baza acestora. Iar în timp ce aceasta se coace și se răcește, poți prepara crema cu aromă de vanilie.

Cum prepari foaia de pandișpan pentru mini torturi cu jeleu de căpșuni

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge cu ulei sau unt interiorul unei tăvi de 23/36 cm.

Apoi ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Albușurile le presari cu sare și le mixezi spumă. Adaugă zahărul treptat și mixează energic până când bezeaua devine fermă.

Amestecă gălbenușurile cu esența și încorporează-le în bezeaua de albușuri cu ajutorul unei spatule. Trece făina prin sită și adaug-o în compoziție lingură cu lingură, amestecând ușor compoziția cu spatula, până când se omogenizează.

Întinde compoziția pentru foaia de pandișpan în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Pune tava în cuptor și coace foaia de pandișpan pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari crema de vanilie

Într-o crăticioară amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul vanilinat. Diluează amestecul cu laptele rece, apoi încorporează făina sau amidonul. Omogenizează compoziția și pune-o la fiert. Amestecă continuu până când crema până când se îngroașă ca o budincă.

Topește ciocolata albă cu untul la microunde sau pe baie de aburi și adaugă amestecul rezultat în crema de vanilie fierbinte. Omogenizează și lasă crema la temperat în timp ce pregătești căpșunile.

Spală căpșunile, curăță0le de frunze și secționează-le în 4-5 felii.

Cum formezi mini torturi cu jeleu de căpșuni

După ce foaia de pandișpan s-a răcit decupează din ea cercuri, folosind inele metalice. Așază fiecare decupaj pe platou, împrejmuit de inelul metalic. În interior, de jur împrejur așază feliile de căpșuni cu vârfurile în sus. Apoi adaugă crema, cât încă este ușor ușor fierbinte, pentru a fi cursivă.

Punem platoul cu mini torturi la rece până când crema devine fermă.

Pentru a prepara jeleul de căpșuni încălzește gemul de căpșuni cu mentă și trece-l prin sită. Dizolvă gelatina în apă caldă și amestec-o cu gemul. Lasă jeleul să se tempereze, apoi îl adăugi deasupra mini torturilor.

Introdu din nou platoul cu mini torturi cu jeleu de căpșuni la rece până când și jeleul devine ferm.

Înainte de servire îndepărtează inelele metalice și transferă mini torturile pe farfuriuțe.

Descoperă și o rețetă de cheesecake inimioară cu căpșuni, perfectă pentru momentele dulci petrecute cu familia.

Citește și
Mini torturi cu jeleu de căpșuni, cremă de vanilie și căpșuni feliate pe farfurii albe cu lingurițe
Galerie foto

Galerie foto

Femeie adăugând jeleul de căpșuni peste mini torturi
Femeie adăugând felii de căpșuni peste blaturile de pandișpan
Femeie decupând foaia de pandișpan pentru mini torturi cu jeleu de căpșuni
+1
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Galerie foto
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Jeleu de coacăze roșii în borcan și în linguriță
Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Jeleu de coacăze roșii. Un deliciu pentru micul dejun și deserturi
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Meteo 15-28 decembrie. Răcire și precipitații spre finalul lunii. Unde sunt așteptate ninsori de Crăciun
Meteo 15-28 decembrie. Răcire și precipitații spre finalul lunii. Unde sunt așteptate ninsori de Crăciun
Meteo 15-28 decembrie. Răcire și precipitații spre finalul lunii. Unde sunt așteptate ninsori de Crăciun
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Trucul prin care creierul uman poate depăși AI. Ce abilitate deosebită au oamenii
Trucul prin care creierul uman poate depăși AI. Ce abilitate deosebită au oamenii
Trucul prin care creierul uman poate depăși AI. Ce abilitate deosebită au oamenii
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Dilan Çiçek Deniz despre echilibrul între film, televiziune, teatru și pasul ei spre regie. Ce a declarat recent vedeta
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Cele mai frecvente întrebări Alexa în 2025. Ce curiozități au avut utilizatorii
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Ouă umplute cu avocado și somon afumat
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide