Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
O tartă simplă cu cireșe poate fi alegerea perfectă pentru răsfățul familiei, mai ales atunci când se adună la masă sau povești. Este un desert ușor și rapid de preparat, din ingrediente puține, de sezon. Dulceața și aroma cireșelor se combină armonios cu un aluat fraged, crocant la margini și ușor sfărâmicios.

Galerie foto
Tarta este genul de prăjitură care nu cere tehnici sofisticate sau ingrediente elaborate, dar care oferă un rezultat spectaculos prin naturalețea gustului. Aceasta este ideală pentru a pune în valoare cireșele proaspete de sezon. Poate fi preparată și cu fructe congelate sau din compot.
Această tartă simplă cucerește prin contrastul dintre crusta fragedă, ușor sărată și umplutura moale, zemoasă, cu cireșe dulci-acrișoare. Zahărul se caramelizează ușor la margini, iar amidonul ajută la formarea unui sos subtil care leagă fructele. Este o tartă care evocă simplitatea verii și gustul copilăriei.
Descoperă și o rețetă de clafoutis cu cireșe, inspirat din bucătăria franceză. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de tartă simplă cu cireșe.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea aluatului care necesită un timp scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece. Iar în acest interval de timp poți pregăti cireșele.
Iată cum prepari tartă simplă cu cireșe
Pentru prepararea aluatului, într-un bol, amestecă făina cu sarea (și zahărul dacă folosești). Adaugă untul rece, tăiat în cuburi și frământă rapid cu vârful degetelor până când obții o textură nisipoasă.
Adaugă 2 linguri de apă rece, omogenizează aluatul și modelează-l într-o bilă. Nu frământa excesiv. Învelește-l în folie și pune-l la frigider pentru 30 de minute.
Descoperă și o rețetă de aluat foietaj, pentru plăcinte și tarte.
Pentru pregătirea cireșelor mai întâi spală cireșele și curăță-le de sâmburi. Amestecă-le cu zahăr, vanilie, amidon și zeamă de lămâie. Lasă-le deoparte 10–15 minute să-și lase puțin din suc.
Urmează asamblarea și coacerea tartei.
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi întinde 3/4 din aluatul fraged pe o hârtie de copt, într-un disc ușor mai mare decât tava de tartă. Așază discul de aluat într-o tavă unsă sau tapetată cu hârtie, presând ușor marginile.
Răstoarnă cireșele peste aluat și distribuie-le uniform. Întinde și restul de aluat și decupează fâșii din el. Creează cu ele un grilaj deasupra cireșelor.
Coace delicioasa tartă simplă cu cireșe timp de 35–40 de minute la 180 de grade Celsius, până când aluatul este auriu și cireșele încep să fiarbă ușor în propriul suc.
După coacere lasă tarta să se răcească complet înainte de a o tăia. Poți presăra zahăr pudră sau o poți servi cu frișcă, smântână ușor bătută ori o cupă de înghețată de vanilie.
Tot din categoria tartelor delicioase mai poți încerca și rețeta de tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit.

Galerie foto

