Tort diplomat. Tort cu pișcoturi și fructe din compot

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort pentru masa de Revelion sau pentru alte evenimente deosebite, rețeta de tort diplomat poate fi soluția ideală. Este un tort preparat cu pișcoturi în loc de blat și cu o cremă fină și delicioasă cu fructe din compot.

Tort cu pișcoturi, cremă de vanilie și fructe din compot
Galerie foto

Galerie foto

Tortul Diplomat se decorează cu fructe și frișcă / Shutterstock

Renumitul tort face parte din colecția de deserturi „Charlotte russe”. Șarlota rusească este un desert pe bază de pișcoturi peste care se pune o crema de vanilie cu frișcă naturală. Este un tort foarte popular în bucătăria românească, preparându-se cu succes pentru mesele de Revelion, dar și pentru nunți sau alte evenimente deosebite.

Citește și

Pișcoturile sunt alegerea perfectă pentru a înlocui blaturile de prăjituri atunci când nu ai timp de coacere. Le găsești în toate magazinele alimentare, alături de compoturile cu fructe de care ai nevoie pentru tort. Îți oferim în continuare rețeta tortului pentru masa de Revelion, cu listă completă de ingrediente și pașii necesari preparării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea tortului cu pișcoturi și cremă din compot de fructe, mai întâi fierbi o cremă pe bază de lapte cu ouă. Apoi te ocupi și de pregătirea celorlalte ingrediente necesare tortului. Ca si fructe pentru cremă poți folosi compot de ananas, compot de caise, de portocale sau un compot de fructe asortate.

Cum prepari crema pentru tort Diplomat

Începe prin a hidrata gelatina în 100 de mililitri de sirop din compotul de fructe.

Apoi, pune ouăle întregi împreună cu zahărul într-o cratiță așezată deasupra altei cratițe mai mari, în care adaugi apă fierbinte. Formezi astfel o baie de aburi în care vei fierbe crema.  Important pentru reușita cremei este ca apa din prima cratiță să nu atingă cratița cu crema. Fierbe crema de ouă la foc de intensitate medie, amestecând continuu cu un tel, pentru a nu lăsa crema să se taie. Fierbe crema doar până când se îngroașă ca o budincă.

Este important ca această cremă să nu atingă punctul de fierbere, pentru a nu se transforma în omletă. Ridică cratița cu crema de ouă din cea cu apă și pune-o într-un loc ferit.

Amestecă gelatina hidratată și diluată cu crema caldă. Adaugă cât crema este fierbinte și coaja de portocală confiată. După răcire adaugi și fructele scurse din compot.

Cât timp crema de ouă se răcește bate și frișca lichidă până când capătă consistență. O încorporezi treptat în crema de ouă cu fructe, după răcire. Oprește puțină frișcă și pentru decorul tortului, dar și câteva fructe pe care le tai în cuburi mici. Îți oferim și rețeta de tort diplomat. Este la fel de rapidă și ușor de pretarat.

Cum montezi tortul Diplomat

Folosește o formă de copt rotundă, cu diametrul de 24-25 cm și inel detașabil. Îmbracă interiorul formei cu folie de prospețime. La baza formei, dar și pe pereții inelului, așază pișcoturi trecute prin sirop de compot. Apoi răstoarnă crema cu fructe în interior.

Prepară un jeleu din compotul de portocale pe care îl vei întinde deasupra tortului. Trece compotul prin blender, apoi printr-o sită fină și pune-l la încălzit. Diluează gelatina în 3-4 linguri de compot, apoi adaug-o peste compoziția încălzită. Amestecă bine pentru omogenizare și întinde compoziția rezultată deasupra tortului.

Pune tortul la rece pentru 5-6 ore, apoi îl poți decora cu aveline de frișcă, bucățele de fructe din compot și frunze de mentă.

Îți recomandăm să porționezi tortul a doua zi, după ce va sta la frigider câteva ore bune. Tot din categoria rețetelor de torturi populare pentru mesele sărbătorilor, mai poți prepara și rețeta de tort cu mere și cremă de zahăr ars.

Citește și
Colaj de poze cu tortul Diplomat care este pus pe un suport special
Galerie foto

Galerie foto

Tort cu pișcoturi, cremă de vanilie și fructe din compot
Tort Diplomat secționat pe un platou auriu
+0
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone, așezată pe un platou alb.
Galerie foto
Prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone. Descoperă o rețetă simplă, fără coacere
Prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone. Descoperă o rețetă simplă, fără coacere
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
închide