Tort Richard. Tort din foi de bezea cu nuci și cremă de ciocolată

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă nu te poți decide ce tort să prepari pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți recomandăm să încerci rețeta de tort Richard. Este rețeta unui delicios tort din foi de bezea cu nuci, umplute cu cremă de ciocolată.

Tort Richard secționat la un capăt, alături de un alt platou cu tort întreg
Galerie foto

Galerie foto

Crema albă este opțională pentru decorul tortului / Shutterstock

Pe lângă gustul delicios al tortului, aspectul acestuia va cuceri negreșit, prin simplitate. Simetria dintre foi și cremă, dar și texturile diferite, oferă tortului un aspect uniform și elegant. Foile de bezea cu nucă, preparate în strat subțire, se frăgezesc de la crema ce ciocolată preparată cu unt și pudră de cacao.

Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele sunt comune rețetelor de deserturi delicioase. Blaturile tortului se prepară din bezea cu nucă amestecată cu alune de pădure. Nu conțin făină și nici praf de copt, iar alunele de pădure le oferă o savoare deosebită.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aceleași blaturi de tort le mai poți descoperi și la rețeta de tort cu alune și cafea, pe care o poți încerca ulterior. Până atunci, îi poți răsfăța pe cei dragi cu deliciosul tort Richard, a cărui rețetă ți-o prezentăm detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi vei lăsa albușurile la temperatura camerei pentru a se mai încălzi și a-ți asigura reușita unei bezele cu textură fermă. În intervalul de timp cât albușurile se relaxează, vei prepara crema de cacao cu unt. Aceasta necesită un timp de fierbere, dar și un timp de răcire. Blaturile tortului se prepară într-un timp mai scurt pentru că vor fi subțiri.

Cum prepari crema pentru tort Richard

Ia un bol termorezistent sau o crăticioară și pune în acesta ouăle întregi, zaharul, sarea și vanilia. Trece pudra de cacao prin sită, direct peste ingredientele din bol. Cu ajutorul unui tel, amestecă energic până când pudra de cacao este încorporată în compoziția de ouă.

Așază bolul deasupra unei cratițe cu apă fiartă, dar cu atenție ca partea inferioară a bolului să nu atingă apa. Așază cratița cu bolul pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate minimă. Amestecă continuu compoziția din bol, cu un tel, până când devine consistentă și capătă volum.

Stinge flacăra aragazului și lasă crema deoparte. Pune untul moale în bolul mixerului și mixează-l pentru a-i oferi cremozitate. Apoi, adaugă câte puțin din crema de cacao, în timp ce amesteci energic pentru omogenizare. Lasă crema să se răcească și prepară blaturile.

Cum prepari blaturile de bezea cu nucă și alune

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară sare peste albușuri și amestecă-le cu ajutorul mixerului până când devin spumoase. Adaugă puțin câte puțin din zahăr, alternând cu vanilia și sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic. Oprești mixerul când obții o bezea fermă.

Macină nucile și alunele și amestecă-le cu pesmetul. Încorporează amestecul în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă.

Pune hârtie în tăvile cuptorului și întinde compoziția pentru blaturi în ele.

Pune tăvile în cuptor și coace foile de bezea pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius, cu funcția de ventilație pornită. După coacere, lasă foile de bezea să se răcească.

Pentru a monta deliciosul tort Richard, secționează foile de bezea în câte patru părți, pe lățime.

Împarte crema de cacao în 8 părți. Unge foile de bezea cu câte o parte de cremă și suprapune-le uniform. Cu ultima parte de cremă îmbracă părțile laterale ale tortului și partea de deasupra.  Dacă tortul format este mai lung decât platoul, secționează tortul în două părți. Astfel vei obține două torturi.

Prepară și o cremă de mascarpone cu frișcă, doar dacă dorești un aspect mai interesant al tortului. Adaugă crema frumos deasupra tortului și presară alune de pădure peste ea. Apoi pune tortul la rece pentru cel puțin 8 ore pentru a se hidrata foile de bezea și a se putea porționa frumos tortul.

Citește și
Două torturi Richard pe două platouri albe alături de două furculițe
Galerie foto

Galerie foto

Tort Richard porționat pe un platou alb
Tort Richard secționat la un capăt, alături de un alt platou cu tort întreg
+21
CELE MAI CITITE
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
Galerie foto
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Choux à la crème cu ciocolată și glazură, pe un platou alb
Galerie foto
Choux à la crème cu ciocolată. Un desert delicios, cu aspect elegant
Choux à la crème cu ciocolată. Un desert delicios, cu aspect elegant
Tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure secționat pe platou, alături de o ceașcă cu cafea
Galerie foto
Tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure
Tort de clătite cu ciocolată și alune de pădure
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște

Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
închide